Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kaçak Muhabbet Kuşu

Haticeaydsk

İspinoz Üye
Merhabalar. 2 gün önce evimin önünde muhabbet kuşu buldum. Bizimde evde erkek diye aldığımız bir mavi kuşumuz vardı. İçeriye aldık. Ama ikisi asla anlaşamıyor. Kaçak olan sarı kuşumuz hiç ele gelmiyor çok ürkek kafesinden çıkmak istemiyor ve sürekli bizim mavişimizi tıkmaklıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim. Kuşların cinsiyeti, nasıl yaşamaları, yaşları ve bize alışmaları konusundan her şeye açığım yardımcı olursanız mutlu olurum 🙏🏻

Ekli dosyalar

• IMG_2017.jpeg
    IMG_2017.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 34
  • IMG_2016.jpeg
    IMG_2016.jpeg
    867.9 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2015.jpeg
    IMG_2015.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2014.jpeg
    IMG_2014.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Maşşallah bulduğunuz kuş dişi galiba ama dışarıda bulmuşsunuz hasta olabilir yedek kafesiniz var ise karantinada tutun vitamin takviyesi yapın ilk yan yana geldiklerinde anlaşmamaları normal zaten kuş yeni bir ortama gelmiş korkması ısırması normal biraz 4 5 gün birbirine alışsınlar ama dişi kuş dışarıda hasta olmuş olabilir erkek kuşunuzada hasta ise bulaşmasın hocalarımız daha net cevap verecektir 😊

İpek..s

Yönetici
Merhaba öncelikle aramıza hoş geldiniz 🙂
Keşke biraz karantina süresi tanısaydınız çünkü dışarıda olduğu için her türlü hastalığı ve mikrobu kapmış olabilir ama kuşları birleştirmişsiniz şu an için yapacak bir şey yok bulduğunuz kuş kırma Jumbo erkek supangle sizin kuşunuzda dişi

Son düzenleme:

Haticeaydsk

İspinoz Üye
Maşşallah bulduğunuz kuş dişi galiba ama dışarıda bulmuşsunuz hasta olabilir yedek kafesiniz var ise karantinada tutun vitamin takviyesi yapın ilk yan yana geldiklerinde anlaşmamaları normal zaten kuş yeni bir ortama gelmiş korkması ısırması normal biraz 4 5 gün birbirine alışsınlar ama dişi kuş dışarıda hasta olmuş olabilir erkek kuşunuzada hasta ise bulaşmasın hocalarımız daha net cevap verecektir 😊
Ayrı kafeste duruyorlar ayırdık ilk gün zaten hiç anlaşamadıkları için. kafesleri ayrı ama bizim kuşumuz hep açık durduğu için onun yanına gidiyor. Kendi kuşumuzu erkek diye almıştık ama cinsiyet ayrımı konularına bakınca şüpheye düştüm. Belki eş olabilirler mi dedik bakımlarını nasıl yapsak dedik bilemedik hiç ondan direk buraya yazdım. O yüzden beni aydınlatacak tüm yorumlar için minnettarım ☺️ Altta tekrar attığım foto kaçan ve benim yakaladığım kuş bu arada renk ayrımlarını doğru yapmadığım için sizi yanıltılmış olabilirim.

Ekli dosyalar

• IMG_2017.jpeg
    IMG_2017.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 8

İpek..s

Yönetici
H Haticeaydsk, bu kuş erkek ve kırma Jumbo supangle
Güzel bir kuş eş olabilirler tabi ama ileride şuan için çok erken bakımları şuan için ilk kuşunuza nasıl bakıyorsunuz aynı şekilde yapabilirsiniz ama size tavsiyem probiyotik ve vitamin verebilirsiniz

TATLI ERİK

Mubiş Üye
İpek hocanın dediği gibi sizin gri kuşunuz dişi bulduğunuz kuş erkek biraz ateı dursunlar kuş kafese yeni ortamına alışsın hasta olmadığına emin olun çok tatlı kuş bu arada sizin gibi kuş bakıyor birine denk geldiği için çok şanslı 😊

Haticeaydsk

İspinoz Üye
Çok
H Haticeaydsk, bu kuş erkek ve kırma Jumbo supangle
Güzel bir kuş eş olabilirler tabi ama ileride şuan için çok erken bakımları şuan için ilk kuşunuza nasıl bakıyorsunuz aynı şekilde yapabilirsiniz ama size tavsiyem probiyotik ve vitamin verebilirsiniz
teşekkür ederim güzel yorumunuz için bu sayfa bu kadar ilgili olduğunu hiç tahmin etmezdim. Bugün gideyim probiyotik sorayım en iyisi ☺️🙏🏻 Dediğiniz gibi ayrı kafeslerde tutalım şimdilik umarım ikisi de bize alışır kendileri ile de anlaşırlar ve kaçak kuşumuz bize de ugur getirir ☺️🙏🏻 Kendi kuşumuzu erkek sanıyorduk alırken öyle demişlerdi ama yanılmışlar mesela çok şanslıyız ki erkek kuş bize kaçarak geldi 😅 Her şey de varmış demek ki bir hayır tekrardan çok teşekkür ediyorum 🙏🏻

Haticeaydsk

İspinoz Üye
İpek hocanın dediği gibi sizin gri kuşunuz dişi bulduğunuz kuş erkek biraz ateı dursunlar kuş kafese yeni ortamına alışsın hasta olmadığına emin olun çok tatlı kuş bu arada sizin gibi kuş bakıyor birine denk geldiği için çok şanslı 😊
Çok ama çok teşekkür ederim yorumlarınız için ☺️🙏🏻 vallahi sizin sayenizde güzel bilgiler edindim yanlışlarımı düzelteyim hem bu şekilde ☺️🙏🏻

İpek..s

Yönetici
H Haticeaydsk, rica ederim ☺️ ne demek bizimle iletişimde kalmaya devam edin ve başka bir sorun olursa mutlaka yazın yardımcı olmaya çalışırız yeni kuşunuzun hayırlı olsun dediğiniz gibi herşeyde vardır bir hayır 🙏
Alacağınız probiyotigin orijinalliğine dikkat edin almışken eğer Yoksa Multi vitaminde alınız petsopta işe yaramaz ürünler olabiliyor araştırma yapıp almanızı tavsiye ederim