Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kanat Kanaması Ve Halsizlik

tsuy

İspinoz Üye
Merhaba. Birkaç gün önce şehir değişikliği yaptım yazlık için. Kuşum yolculukta oldukça rahat ve neşeliydi.eve vardığımızda kafesini yerleştirdim ve odanın içinde bir tur bile attı. Gece yanliz kaldı odasında. Fena bir çırpınma sesi ile uyandım. Koşarak baktım ve kuşun kanat bölgesinden kan damlıyor ve şok içindeydi. Biraz müdahale etmeye çalıştım ancak durmadı. Şu an aradan 2 gün geçti yarası iyileşiyor mu anlamıyorum ancak kan lekesi duruyor. Ucmada sıkıntı yasiyor kanat bölgesinde sanki kesmissin gibi tüy eksikliği var. Ve kuşum çok durgun halde. Biraz da sinirli... Ne yapmam gerekiyor?

Soru Kanat Kanaması Ve Halsizlik

Merhaba geçmiş olsun. Bir video ekler misiniz? Ayrıca bu durumda kuş salınmaz kuşunuza iyileşmesi için zaman vermelisiniz. Kafeste en az 15-20 gün dinlenmesine izin verin. Ayrıca kanat altında kanama yoksa kanatlarına bulaşmadan çok az şekilde terramycin deri kremi eczaneden alıp günde bir 5-6 gün kullanabilirsiniz.
Video cektirmiyor malesef hocam. Fotolar bu şekilde

Ronay

Yönetici
Merhaba geçmiş olsun. Bir video ekler misiniz? Ayrıca bu durumda kuş salınmaz kuşunuza iyileşmesi için zaman vermelisiniz. Kafeste en az 15-20 gün dinlenmesine izin verin. Ayrıca kanat altında kanama yoksa kanatlarına bulaşmadan çok az şekilde terramycin deri kremi eczaneden alıp günde bir 5-6 gün kullanabilirsiniz.

tsuy

İspinoz Üye
Video cektirmiyor malesef hocam. Fotolar bu şekilde

Çözüm

tsuy

İspinoz Üye

tsuy

İspinoz Üye

Ekli dosyalar

• 20240713_130133.jpg
    20240713_130133.jpg
    377.7 KB · Görüntüleme: 6

Ronay

Yönetici
Dediğimi yapın uçmasın zaman verin. Suyuna haftada 2 vitamin verin. Ve kremi azar azar bastırmadan çok diğer kanatlara yaymadan sürün. Kanama durduğu için durum şu an ciddi değil.

tsuy

İspinoz Üye
Dediğimi yapın uçmasın zaman verin. Suyuna haftada 2 vitamin verin. Ve kremi azar azar bastırmadan çok diğer kanatlara yaymadan sürün. Kanama durduğu için durum şu an ciddi değil.
Peki halsiz ve durgun olması sürekli uyur halde olması normal mi?

Ronay

Yönetici
Tabiki de vitamin takviyesi yapın. Dediklerimi uygulayın kötüleşirse yazın muhakkak.