Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kayıp Mavişim

hakdem

İspinoz Üye
Merhaba muhabbet kuşum 25 gündür kayıptı açıkçası benim umudum azalmıştı. Dün bulundu her şeyiyle tıpatıp aynı yaşı falan her şeyi uyuyor. Zaten eve geldiğinde evde tam bir düğün havası vardı. Yalnız sanki beni hatırlamıyor neredeyse 100 kelime konuşurdu tek kelime etmiyor. Yaşadığı kolay bir şey değil tabi ki hala çok korkuyor ve yemek yerken bile etrafını kolluyor. Bildigi kelimeleri söyleyince göz bebeği büyüyor. Oradan tepki verdiğini anlıyor. Bugun biraz ötmeye başladı. Oynaşma sesleri aynı ama ötme sesi farklı belki disarida zarar gormemek icin onları taklit etmis olabilir bilmiyorum ama Bu süreçte beni ve öğrendiklerini unutması mümkün mü?

Ronay

Yönetici
Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz🙂 Kuşunuzu bulmanıza çok sevindim. Bu durum normal, stresten çıkmalı kuşunuz. Bunun için kaliteli bir vitamin alıp verirseniz iyi gelecektir. Kafesten hemen salmayın bir kaç gün şoku atlatsın bu arada sevdiği yiyecekleri elinizle yavaşça korkutmadan ikram edin 10-15 gün içinde toparlanacaktır. Sonra yavaş yavaş salarsınız. Sabır en önemlisi ve sakın avuçlama olayı yapmayınız. Bu arada kuşunuzu merak ettik bizimle fotolarını paylaşır ve kendimizi de tanıtırsanız mutlu oluruz.

Aşağıdaki makaleyi muhakkak okuyunuz.

Taha

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Mavişi bulmanıza çok sevindim. Süre 25 gün olduğu için birinin bulup size teslim ettiğini varsayıyorum. İmkanınız varsa veterinerde bir iç dış parazit yaptırın. Vitamin probiyotik takviyesi verin. Korkması ve heyecanı zamanla geçecektir inşallah

hakdem

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Mavişi bulmanıza çok sevindim. Süre 25 gün olduğu için birinin bulup size teslim ettiğini varsayıyorum. İmkanınız varsa veterinerde bir iç dış parazit yaptırın. Vitamin probiyotik takviyesi verin. Korkması ve heyecanı zamanla geçecektir inşallah
Evet kırsal bi alanda henüz tek tek yeni evlerin yapıldığı bir yerde aynı evden uzak diyebileceğim bir mesefade boyacı birinin evini boyarken yakalamış oda kuşcuya satmaya götürüyor kuscu da tanıdık olduğu için tanımış hemen büyük ihtimalle 25 günün çoğunluğunu dışarıda geçirmiş çünkü epey zayıflamış yani ben fazlaca ilgilendiğim için baya kilolu olmuştu. Bütün bakımları yapıldı vitamin verdi bana. 10 gün oldu ama hala aynı kafeste çok güvende duruyor heyecanı atmış gibi elime de konuyor kafesin içinde ama çıktıktan sonra o korkuyu tekrar yaşıyor. Şu anda kendi ses tonu yok üst kattan gelen dişi kuş sesini taklit ediyor. Beni hatırlayacak mi eskisi gibi olacak mıyız 😭

hakdem

İspinoz Üye
Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz🙂 Kuşunuzu bulmanıza çok sevindim. Bu durum normal, stresten çıkmalı kuşunuz. Bunun için kaliteli bir vitamin alıp verirseniz iyi gelecektir. Kafesten hemen salmayın bir kaç gün şoku atlatsın bu arada sevdiği yiyecekleri elinizle yavaşça korkutmadan ikram edin 10-15 gün içinde toparlanacaktır. Sonra yavaş yavaş salarsınız. Sabır en önemlisi ve sakın avuçlama olayı yapmayınız. Bu arada kuşunuzu merak ettik bizimle fotolarını paylaşır ve kendimizi de tanıtırsanız mutlu oluruz.

Aşağıdaki makaleyi muhakkak okuyunuz.

Merhaba çok teşekkür ederim. Adım demet. Neredeyse 15 yıldır muhabbet kuşu besliyorum ama daha önce beni unutan olmadığı için sormak istedim. Neredeyse 10 gündür kafesin içinde. Vitaminler veriliyor. Gözlerindeki sevgi bakış her şeyi hissediyorum. Kafesin içindeyken çok güvende hissediyor. Üst kattaki dişi muhabbet kuşunu taklit ediyor hala kendi sesi değil dışarı da kendini kamufle etmek için başka kuşları da taklit etmiş olmalı. Ama hala beni hatırlamıyor olması yüreğimi parçalıyor. Şu an da guatr ameliyatı olmasaydım yine zırıl zırıl ağlardım. 5 yıllık canım dostum her şeyim benden korkuyor. Yemleri değiştirmek istiyorum resmen kaçıyor benden. Konuşmasını geçtim de benden korkması canımı yakıyor. İnanın onu bulmak içinde nasıl sabredip dua ettiysem şu an onun eski haline eski mutluluğuna dönmesi için de sabredip dua ediyorum. Beni eski günlerimizi hatırlasın istiyorum ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası.

Ekli dosyalar

• 20240803_173617.jpg
    20240803_173617.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 3

limonfıstık

Mubiş Üye
Streste olduğu zaman kuşlarda hafıza gidiyor. Hasta kuşlarda da durum böyledir mesela çok zayıf hissettiklerinde sahibini unutuyorlar. Travma çünkü. Öncelikle kuşunuzun dışkısını kontrol edin. B vitamini verin, strese iyi gelir. Bir gün temiz su içtikten sonra multivitamin verin. Yine bir gün temiz su içtikten sonra da probiyotik verin 👍 Bir de kanatlı uzmanına götürüp parazit uygulaması yaptırın 🙏

hakdem

İspinoz Üye
Streste olduğu zaman kuşlarda hafıza gidiyor. Hasta kuşlarda da durum böyledir mesela çok zayıf hissettiklerinde sahibini unutuyorlar. Travma çünkü. Öncelikle kuşunuzun dışkısını kontrol edin. B vitamini verin, strese iyi gelir. Bir gün temiz su içtikten sonra multivitamin verin. Yine bir gün temiz su içtikten sonra da probiyotik verin 👍 Bir de kanatlı uzmanına götürüp parazit uygulaması yaptırın 🙏
Gerçekten mi bu kadar zamandan sonra birlikte geçirdiğimiz onca zamandan sonra beni unutabilecegini düşünmemiştim 😥 bakışlarından o olduğundan ve sevgisinden eminim ama. İlk bulunduğunda dışkı yeşil ve suluydu direk kafesinin görünce girip yemini yedi. Zaten kendi vitaminleri verdi hemen suluktaki suyu tazeleyip b vitamini verdim. Parazit kontrolleri her şeyi yapıldı. Şu an dışkısı duruşu normal. Sadece bana olan tavırları yabani. Onun için bir şey yapamam mi?

limonfıstık

Mubiş Üye
Gerçekten mi bu kadar zamandan sonra birlikte geçirdiğimiz onca zamandan sonra beni unutabilecegini düşünmemiştim 😥 bakışlarından o olduğundan ve sevgisinden eminim ama. İlk bulunduğunda dışkı yeşil ve suluydu direk kafesinin görünce girip yemini yedi. Zaten kendi vitaminleri verdi hemen suluktaki suyu tazeleyip b vitamini verdim. Parazit kontrolleri her şeyi yapıldı. Şu an dışkısı duruşu normal. Sadece bana olan tavırları yabani. Onun için bir şey yapamam mi?
Bir süre strese sokacak ses, sürekli parmakla rahatsız etme hareketleri vs yapmayın. Farklı ortamdan geldi, ortama biraz alışsın. Bir hafta kadar. Ara ara hafif ses tonuyla konuşun, ürkerse kendi haline bırakın. Travma sonrası vitamin takviyeleriyle eski haline kavuşur 🙂

hakdem

İspinoz Üye
Bir süre strese sokacak ses, sürekli parmakla rahatsız etme hareketleri vs yapmayın. Farklı ortamdan geldi, ortama biraz alışsın. Bir hafta kadar. Ara ara hafif ses tonuyla konuşun, ürkerse kendi haline bırakın. Travma sonrası vitamin takviyeleriyle eski haline kavuşur 🙂
10 gün oldu ona geri kavuşalı. Rahatsız etmiyorum fazla ama yem için kafesine elimi koyduğum an deliriyor. Saklanacak yer arıyor. Onun dışında kendini güvende hissetmeye başladı. Kafesteki oyuncaklarıyla oynayıp ötmeye başladı bu gün. Sevinip bakıyorum beni gördüğü an susuyor ama gözlerindeki sevinci görüyorum. Tabi 10. Gündeyiz ama ben onun için hala bir yabancıyım Buda acı bir gerçek 🥹😢😭

limonfıstık

Mubiş Üye
10 gün oldu ona geri kavuşalı. Rahatsız etmiyorum fazla ama yem için kafesine elimi koyduğum an deliriyor. Saklanacak yer arıyor. Onun dışında kendini güvende hissetmeye başladı. Kafesteki oyuncaklarıyla oynayıp ötmeye başladı bu gün. Sevinip bakıyorum beni gördüğü an susuyor ama gözlerindeki sevinci görüyorum. Tabi 10. Gündeyiz ama ben onun için hala bir yabancıyım Buda acı bir gerçek 🥹😢😭
Travma geçirmiş maalesef kuşlar çok hassas canlılar. Zaman ve sabır 🙏

Taha

Yönetici
Zamanla tekrar o güven ortamı oluşacaktır merak etmeyin siz umudunuzu yitirmeyin kuş işi sabır işi