Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kızıştırıcı Tohum

ykk.174

Mubiş Üye
Muhabbet kuşlarını kızıştıran tohumlar nelerdir ben yanlışlıkla üretici yemi aldım içinde nijer ve kenevir tohumu vardı kuşumu daha da kızıştırdı bu tohumlardan kaynaklı mıdır

Soru Kızıştırıcı Tohum

Hobi iyi bir marka mı onun darısıni alacağım
Bunlarda kızışmalarına neden olur değil mi bunların olmadığı yem var mı bildiğiniz
Bu kadar dikkat etmenize gerek yok. Normal, sıradan bir muhabbet kuşu yemi alabilirsiniz. Prestige, Gold Wings veya Gardenmix'in normal muhabbet yemini satın almanız yeterli. Hobi markasını bilmiyorum, daha önce de hiç duymadım. İyisi mi siz bilinen bir marka alın.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Muhabbet kuşlarını kızıştıran tohumlar nelerdir ben yanlışlıkla üretici yemi aldım içinde nijer ve kenevir tohumu vardı kuşumu daha da kızıştırdı bu tohumlardan kaynaklı mıdır
Evet keten, nijer ve kenevir tarzı tohumlar kuşları kızıştırır. Bunları üretim yapacağınız zaman vermelisiniz.

ykk.174

Mubiş Üye
Evet keten, nijer ve kenevir tarzı tohumlar kuşları kızıştırır. Bunları üretim yapacağınız zaman vermelisiniz.
Bunlarda kızışmalarına neden olur değil mi bunların olmadığı yem var mı bildiğiniz

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240518_143040_Chrome.jpg
    Screenshot_20240518_143040_Chrome.jpg
    489.3 KB · Görüntüleme: 1

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Hobi iyi bir marka mı onun darısıni alacağım
Bu kadar dikkat etmenize gerek yok. Normal, sıradan bir muhabbet kuşu yemi alabilirsiniz. Prestige, Gold Wings veya Gardenmix'in normal muhabbet yemini satın almanız yeterli. Hobi markasını bilmiyorum, daha önce de hiç duymadım. İyisi mi siz bilinen bir marka alın.

Çözüm

ykk.174

Mubiş Üye
Benim kuşumun kızgınlığını tetikliyor belki sizin kuşlarınızda aynı etkiyi yapmıyordur o yüzden dikkat etmek zorundayım

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Benim kuşumun kızgınlığını tetikliyor belki sizin kuşlarınızda aynı etkiyi yapmıyordur o yüzden dikkat etmek zorundayım
Şöyle ifade edeyim: Normal muhabbet kuşu yemlerinin içeriğinde kuşun ihtiyacı kadar her tohum çeşidinden bulunur. Nijer, aspur, yulaf vb. tohumlar normal zamanda da kuşun vitamin alması açısından verilmelidir. Az verildiği takdirde sorun yaşamazsınız.

Yani siz özel olarak nijer, keten gibi tohumların ağırlıklı bulunduğu kızıştırıcı yem almadıkça, bu tür tohumlardan hayvanın ihtiyacı kadar bulunan normal yemler kuşun kızgınlığını tetiklemez, aksine ihtiyacı kadar almış olur.

Ayrıca bahsettiğim markaların sade yemlerini incelemenizi öneririm. Kaldı ki her kuş belirli dönemlerde zaten kızgınlığa girer, bu onların doğalarında olan bir durum.

Uzun lafın kısası, söylediğim gibi bu kadar kendinizi zorlamanıza gerek yok. Normal sade bir yem alın ve verin. Bir zararı olmaz.