Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Klâsik muhabbet kuşu gün gün gelişim rehberi

İpek..s

Moderator
Herkese merhabalar 🙂
Kulukcada olan kuşlarımdan bir gelişim rehberi konusunu işlemek istedim

InCollage_20230605_143425648.jpg

Görüldüğü gibi ilk 10 gün yavrular tüysüzdür 10 günün sonunda ana renkleri belli olmaya başlar ve hafifte olsa gözler açılır

InCollage_20230605_143532042.jpg

11 ila 20 gün arasında ise gözler tamemen açılır 😍 cins ve renk artık bellidir Kafa tüyleri çıkmaya başlar ve en tatlı hâlleridir bana göre

InCollage_20230605_143742137.jpg

20 . Günden sonra yavruların çok hızlı bir gelişimine şahit oluruz yuvalık içinde kanat çırpma daldari kırma , kemirme ,kavrama yetenekleri gelişmiş olur 27. Günden itibaren yeme düşürme alıştırmalarına başlanabilir 31 günlük yeme düşmüş bir yavrum ile size yardımcı olmak istedim.☺️
umarım yardımcı olabilirim

merak edenler ve Yeni üye olan arkadaşlarin
Sormak istediğiniz bir soru varsa sorabilirsiniz yardımcı olabilirim 💃

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ronay

Site Kurucusu
Muhabbet kuşu günden güne gelişimi konusunda çok güzel bir paylaşım. Teşekkürler, konuyu sabitledim. Maşallah bebişe bu arada ipek hanım :)

MorTilki

İspinoz Üye
hocam benim ilk deneyimim 4 yavru doğdu en büyüğü 10. gününde şu an. boy olarak sizin kuşun 10. günü ile aynı boya ulaştı ancak renk olarak sizin kuşun 4. günü ile aynı. pespembe kanat uçları bile grileşmedi hala. tüy belirtisi de yok. normal mi acaba
Ekran görüntüsü 2024-09-05 183717.png

Süleyman E.

Admin
MorTilki MorTilki, Hocam sizin erkek beyaz çift faktör dişi ise yeşil spangle idi unutmadiysam 🙂😁 tek renk yavrular da gelecektir baba gibi sarı yada beyaz biraz daha büyüsünler bakalım yeniden

MorTilki

İspinoz Üye
hocam hatırlamanıza çok şaşırdım. evet dediğiniz gibi baba beyaz df anne yeşil spangle. birkaç videoda beyaz yavruların gelişimini gördüm onlar da benimki gibi geç olgunlaşmış görünüyordu renginden dolayı. umarım bu da öyle olur.