Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Röportaj Kuş Bilimci Dr. Jason Crean Ile Papağanlar Hakkında Röportaj

Kuş Bilimci Dr. Jason Crean ile Papağan ve Muhabbet Kuşu Hakkında Röportaj
b6d86186-153d-4b43-a8a3-212d7f7edeea.jpg


Kuş bilimci Dr. Jason Crean papağanlar ve değişik egzotik kuşlar hakkında çalışma yapan bir profesyonel. Bu yazımızda Dr.Jason papağanların sevdiği yiyecekler, verilmemesi gereken yiyecekler, papağanlar için proteinin önemi, muhabbet kuşu ve papağanlarda uyku saatleri , vitaminler ve jako papağanı vb hakkında röportaj yaptık. Çok faydalı bir röportaj olduğuna eminim. Muhabbetkuslari.org ailesi adına Dr. Jason teşekkür ederiz.



Soru: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Cevap:
Benim adım Dr. Jason Crean ve ben bir biyolojik bilimler profesörüyüm. Ben de bir kuş yetiştiricisiyim, papağanlar ve tukanlar gibi softbill'ler yetiştirdim.


Soru: Papağan türlerinin en sevdiği yiyecekler nelerdir?

Cevap:
Farklı türlerin farklı favori yiyecekleri vardır. Ve onları sevmeleri, onlar için iyi oldukları anlamına gelmez. Daha büyük papağanlarda ceviz gibi ağaç yemişleri genellikle favoridir ve omega-3 yağ asitleri, protein, mineraller ve lif içerdiklerinden onlar için çok iyidir. Papağanlar, filizlenmiş tohumlar dahil olmak üzere bazı tohumlara, yemişlere, meyve ve sebzelere sahip olmalıdır. Sınırlı porsiyonlarda çeşitli bir diyet sağlayarak papağanlar ihtiyaç duydukları her şeyi alacaklardır.


Soru: Yenmemesi gereken besinler nelerdir?

Cevap:
Isıtılmış işlenmiş gıdalar (peletler, kuş ekmeği vb.) Avokado gibi çok az istisna dışında bunların çoğu papağanlar tarafından yenebileceğinden, bunun yerine çiğ bütün yiyeceklere odaklanıyorum.


Soru: Papağanlar için proteinlerin önemi nedir?

Cevap:
Protein papağanlar için çok önemlidir, ancak protein kaynağı esas olarak bitkilerden olmalıdır. Papağanlar için protein kaynağı olarak maş fasulyesi, bezelye ve nohut gibi baklagilleri filizlendirmeyi seçiyorum. Un kurtları gibi böcek proteinlerine de sahip olabilirler, ancak herhangi bir hayvan eti beslemekten kaçınılmalıdır.

Soru: Uyku saatleri ve düzeni nasıl olmalı?

Cevap:
Farklı papağan türleri dünyanın farklı yerlerinden gelse de, çoğunun en az 8-10 saat karanlık uykuya ihtiyacı vardır. Bu, televizyon veya lamba gibi ışık kaynakları olmadığı anlamına gelir. Sultan papağanı gibi bazı türler, "gece korkularını" önlemeye yardımcı olan küçük bir gece ışığından yararlanır, ancak ışık seviyesi gündüz saatlerinden önemli ölçüde daha düşük olmalıdır.

Soru: Hangi besinlerden hangi vitaminleri alabilirler?

Cevap:
Bu BÜYÜK bir soru çünkü ihtiyaç duydukları birçok farklı besin maddesi için birçok kaynak var. Pek çok vitamin ve mineral meyve ve sebze yenerek elde edilebilir ve sağlıklı yağlar ve proteinler tohum ve ağaç yemişlerinin yanı sıra filizlenmiş ürünler yenerek tüketilebilir. Meyve ve sebzeler gibi bütün gıdalardaki vitaminlerin vücut tarafından emilmesi, pelet gibi işlenmiş gıdalara eklenenlerden çok daha kolaydır.

Soru: Muhabbet kuşlarının diğer papağan türlerinden farkı nedir?

Cevap:
Muhabbet kuşları diğer papağanlardan çok da farklı değildir ancak sultan papağanı gibi yerde beslenmeyi tercih ederler. Çim tohumları yiyorlar, bu yüzden kanarya tohumu ve darı gibi tohumlara erişimlerinin olduğundan her zaman emin oluyorum.


Soru: Afrika gri papağanı veya kakadu gibi iri papağanları beslerken nelere dikkat edilmelidir?

Cevap:
Griler ve Kakadular gibi kuşlara, yiyeceklerini elde etmek için çalışmalarına izin vermek için her zaman yiyecek arama fırsatları verin. Bu, bazı gıda maddelerini düz kağıda sarmak, böylece içindeki yiyeceğe ulaşmak için parçalamak veya gıda maddelerini bir şişten asmak, böylece baş aşağı sarkmaları anlamına gelebilir. Bütün bunlar vücutlarını ve zihinlerini çalışır durumda tutar, böylece sadece yiyeceklerden besin almakla kalmaz, aynı zamanda egzersiz de yaparlar. Ayrıca porsiyon kontrolü önemlidir. Grilere ve Kakadulara sabahları 2-3 yemek kaşığı taze yiyecek (meyve ve sebzeler, filizler vb.), Akşamları 2-3 yemek kaşığı kuru yiyecek (tohumlar, yemişler, kuru meyveler/sebzeler) verme eğilimindeyim. Onları çok fazla beslersek, sadece belirli yiyecekleri yerler ve diğerlerini geride bırakırlar.
 

Taha

Yönetici
Katılım
1 Yıl 8 Ay
Mesajlar
837
Çözümler
20
Emeği geçen herkese teşekkürler harika olmuş 👏