Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuş satın alım yardım

Umut DEMİRÖZ

İspinoz Üye
Merhaba arkadaşlar, muhabbet kuşu alırken 2 buçuk aylık kuş iyi midir yoksa daha küçük mü alınması lazım.

Kuş satın alım yardım

Anladım hocam. Sorman iyi olmuş. Hatırladığım kadarı ile bir dişi kuşunuz var ve sizinle iletişim kuruyor. Başka bir kuş alırsanız ikisinide alıştırmak zor olur ayrı bir odaya bile koysanız birbirlerine ötmeleri sizi rahatsız edecek ve sizinle iletişime geçmeyecektir. Almak istiyorum kesin derseniz ilk kuşun eğitimini tamamlayıp 1.5-2 ay sonra bir 1.5-2 aylık civarı bir yavru alabilirsiniz ama o zaman bile ilgisi size karşı düşecektir.

Gelelim sizin sorunuza tam olarak 2.5 ay çok büyük bir yaş değil alışır sorun olmaz tabi ne kadar küçükse o kadar iyi olur düşüncesindeyim. Ama 2.5 ay çok çok geç değil.

Ronay

Site Kurucusu
Merhabalar Umut hocam, şimdi bu soru çok genel bir soru olmuş. Burada amaç önemli, eğitim mi? Eş seçimimi ? Hangi konu ile ilgili olduğuna göre cevap değişir.

Umut DEMİRÖZ

İspinoz Üye
Şimdi şöyle hocam. Bir üretici ile görüştüm bugün de üretimhanesine gideceğim kısmetse. Jumbo albino erkek bir muhabbet kuşu bakıyorum. Amacım eğitim ve kolay bir şekilde bana ve eşime ısınması ama 2 buçuk aylık olma durumu beni zorlar mı diye tereddüt içindeyim. Herhangi bir acelemde yok o yüzden aradığım türün yavrusunu bulana kadar bekleyedebilirim bu ikilemde kaldım =)

Ronay

Site Kurucusu
Anladım hocam. Sorman iyi olmuş. Hatırladığım kadarı ile bir dişi kuşunuz var ve sizinle iletişim kuruyor. Başka bir kuş alırsanız ikisinide alıştırmak zor olur ayrı bir odaya bile koysanız birbirlerine ötmeleri sizi rahatsız edecek ve sizinle iletişime geçmeyecektir. Almak istiyorum kesin derseniz ilk kuşun eğitimini tamamlayıp 1.5-2 ay sonra bir 1.5-2 aylık civarı bir yavru alabilirsiniz ama o zaman bile ilgisi size karşı düşecektir.

Gelelim sizin sorunuza tam olarak 2.5 ay çok büyük bir yaş değil alışır sorun olmaz tabi ne kadar küçükse o kadar iyi olur düşüncesindeyim. Ama 2.5 ay çok çok geç değil.

Çözüm

Umut DEMİRÖZ

İspinoz Üye

Dişi kuş iş yerinde bir arkadaşımın yavrusu hocam =) benim albino istediğimi bildiği için bana vermeyi düşünüyordu bende o yüzden önce forumlarda bir cinsiyet araştırmasına giriştim =)

O zaman ben önce bir ufaklığı göreyim sonra bir fotoğrafını çekeyim forumda bir cinsiyet araştırmasına girelim, erkek dedi üretici ama ne olur ne olmaz. Daha sonra kanımız ısınırsa yeni arkadaşı eve alırız =)

Ronay

Site Kurucusu
Olur hocam iyi yaparsın biz buradayız. Her zaman her şeyi sorabilir, paylaşabilirsiniz. Perçemli tepeli de güzeldi çabuk alışırdı ama zevk meselesi tabi. Haber bekliyoruz senden 🙂