Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Dizayn Kuşlar İçin T Tünek Yapımı

Kendin yap kendin tasarla.

Taha

Yönetici
Kuşlar İçin T Tünek Yapımı

Muhabbet kuşu, papağanlar vb evcil kuşların kafesine koyabileceğiniz bir tünek. En basit yolla t tünek evdeki malzemelerle nasıl yapılır onu göstereceğim.

Malzemeler

2 adet orta uzunlukta çivi
3 adet tünek ( ben kolaylık açısından sekizgen tünek kullandım )
2 adet orta uzunlukta vida
1 adet çekiç
1 adet pense

İsteğe Bağlı Malzemeler

1-2 adet salıncak ya da benzeri askı oyuncaklar
1 adet taban malzemesi ( benim yaptığım gibi kafese sabitleyecekseniz gerekli değil )
1678564875938.png

İlk olarak resimdeki gibi üstteki tahtanın tam ortasına gelecek şekilde tünekleri birbirine çivi ile çakıyoruz. Çivi için yeterli delik açıldığında çiviyi çıkarıp vida ile birbirine sabitliyoruz. Burada çivi yerine vida kullanmamızın sebebi sabit durması. Çivi takılı iken tünek oynama yapıyor. Ancak Vida ile sabitleyince herhangi bir oynama olmuyor.

1678565104050.png
1678565111086.png

Daha sonra birer çiviyi üstteki tüneğin uçlarına yakın kısımlara çakıp ucunu pense ile kanca formuna gelecek şekilde kıvırıyoruz. Bu kancalara istediğiniz oyuncağı takabilirsiniz.
1678565181818.png
1678565188180.png

İlk aşamada elimizdeki oyuncaklarla böyle bir ürün ortaya çıktı. Kuşları biraz gözlemledikten sonra salıncak ya da oyuncağa daha rahat ulaşmaları için bir tünek daha olması gerektiğine karar verdim. Ve ortaya bir tünek daha ekledim.
1678564477258.jpg
1678564477278.jpg

Ve son hali bu şekilde oldu. Gördüğünüz gibi çok düşük maliyetle kendi zevkinize ve ihtiyacınıza göre oyun alanınızı kendinizde yapabilirsiniz. Kuşlarda çok sevdi. Kısa bir videolarınıda aşağıya ekliyorum ☺️👇

Moderatör tarafında düzenlendi: