Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşlar İçin Tohum Çimlendirme

Kuşlar İçin Tohum Çimlendirme

Son zamanlarda muhabbet kuşu, papağanlar ve çeşitli kafes kuşları için tohum çimlendirme hakkında sorular soran veya onlar hakkında konuşan birkaç gönderi gördüm. "Muhabbet kuşu için hangi tohumlar çimlendirilir? Tohum çimlendirme nasıl yapılır? Tohumlar kaç günde çimlenir?" gibi bir çok soruya cevap vereceğiz. Filizlenebilir yani çimlenebilir tohum koleksiyonumla başlayalım. Kuşunuz yeni yiyeceklere alışıncaya kadar, her seferinde bir veya iki parça ekleyerek küçükten başlayabilirsiniz.
çimlendirme-tohumları.jpg

Muhabbet kuşu, papağanlar ve diğer evcil kuşlar için hangi tohumlar çimlendirilir?
BAKLİYATLAR:

• Sarı Bezelye
  • Yeşil Bezelye
  • Nohut
  • Kırmızı Mercimek
  • Yeşil Mercimek
  • Maş Fasulyesi
TOHUMLARI & KÜÇÜK TAHILLAR:
  • Susam
  • Çemen otu
  • Karabuğday
  • Ayçiçeği tohumları
  • Kahverengi Keten ve Altın Keten tohumlar
  • Kırmızı, Siyah, Beyaz Kinoa
  • Beyaz Darı, Kırmızı Darı, Nyger tohumu, Kanarya tohumu, Kanola tohumu
Çimlendirmede en iyi tohumlardır. Bunun yanı sıra en iyi hazır satılan tohum karışımı bu çimlendirmede kullanabilirsiniz. Bunun için avrupada tercih edilen hagen tohum karışımı bulamazsanız. G1 Experience tohum karışımını temin edip karıştırarak kullanabilirsiniz.

Hagen Tohum Karışımı

HAGEN-TOHUM-KARIŞIMI.jpg

G1 Experience tohum Karışımı
G1-TOHUM-KARIŞIMI-ÇİMLENDİRMELİK.png

Tohum çimlendirme nasıl yapılır?
muhabbet-kuşu-tohum-çimlendirme.jpg

ÇİMLENDİRMEYE HAZIRLIK: Büyük bir kapta tüm malzemelerimin eşit kısımlarını karıştırıyorum. (Hagen tohum karışımı hariç) Her şeyden 1/4 bardak kullanıyorum, böylece önümüzdeki birkaç hafta için bol miktarda kuru karışımım hazır olacak. Hepsi bir arada karıştırıldıktan sonra, onu bir cam kavanozda saklıyorum (Çünkü açıkça onlara karşı sağlıklı bir takıntım var!)
tohumu-ıslatma-çimlendirmeye-hazırlama

TOHUMLARI ISLATMA VE ÇİMLENDİRME NASIL OLUR: Filizlenen karışımın ve Hagen muhabbet kuşu tohumunun eşit kısımlarını kullanın. Kaç kuşu beslediğinize bağlı olarak ıslatacağınız miktarı ayarlayabilirsiniz. Bu konunun amacı için her birinden 1 yemek kaşığı kullandım (İnsanların çoğunluğu sadece bir veya iki muhabbet kuşu beslediği için) 1 yemek kaşığı filiz karışımı 1 yemek kaşığı Hagen muhabbet kuşu tohumu Filiz karışımını iyice durulayın, böylece kurtulun herhangi bir kir veya toz. Filizlenme kabını temiz suyla doldurun ve 8 - 12 saat bekletin. Tohumlarınız kuşlara vereceğiniz şekilde hazır. Aşağıda çimlenmiş verilebilecek tohum resmi koyulmuştur.
kuşlara verilebilecek çimlenmiş tohum karışımı

Doukan

Yönetici
Önemli ve doğal protein,e-vitamini takviyesi olması yönünden çimlendirme oldukça faydalı ve önemlidir,kuşlardan eksik etmemeye çalışın iyi üretimler