Kuşlar için Yumurtalı Ekmek Tarifi
Birçok kişi kuşlarını beslemek için evcil hayvan mağazalarından yumurtalı bisküvi satın alıyor. Daha ucuz bir alternatif var; yumurtalı ekmek. Kuşlarınız muhtemelen bunu tercih edecektir ve hazırlanması çok basittir. Gerekirse yumurtalı ekmeği yumurtalı mamanın yerine bile kullanabilirsiniz. Aksi takdirde yumurta mamasını görmezden gelecek titiz yiyiciler tarafından kabul edilebilir. Aynı zamanda gün boyu çalışanlar veya tatile gidenler için de idealdir, çünkü bütün gün kafeste/kuşhanede çok fazla bozulma riski olmadan bırakılabilir (bunun yerine bayatlar). Bazen rendelenmiş yumurtalı ekmeği, haşlanmış yumurta püresiyle karıştırıp yumurtalı yemek de hazırlıyorum. Ve pişirirken yumurtalı ekmek yememe yetecek kadar güzel kokuyor (ama denemedim)! Malzemeler basit: Gerçekten ihtiyacınız olan tek şey yumurta ve mısırlı çörek karışımı.
İçindekiler: Bir Düzine Yumurta Bir kutu Mısır Muffin Karışımı 3-4 Yemek Kaşığı Kaytee Exact Handfeeding Formülü Nekton-Bio veya Nekton-S Vitamin Takviyesi | |
Talimatlar: | |
Fırını mısır ekmeği karışımı talimatlarında belirtilen sıcaklığa (Jiffy için 400 derece) kadar önceden ısıtın. Yumurta aklarını ve yumurta sarılarını ayırın. |
|
Yumurta aklarını elektrikli mikserle köpüklü beze kıvamına gelinceye kadar çırpın. | |
Yumurta sarısını, mısırlı muffin karışımını ve elle besleme formülünü ekleyin. | |
9 x 13 inçlik bir tavayı yapışmaz pişirme spreyi ile yağlayın ve hamuru dökün. Mısır ekmeği karışımı talimatlarına göre pişirin (not: benim fırınım saçma ama genellikle talimatlardan biraz daha uzun süre pişirmem gerekiyor) . | |
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. | |
Yumurtalı ekmeği kareler halinde kesin (tek bir kare, birkaç gün içinde tüketilecek miktardan büyük olmamalıdır). Bir kareyi soğutun ve geri kalanını dondurun. | |
Servis: Kareyi peynir rendesi ile rendeleyin. Vitamin talimatlarına göre vitaminleri ekleyin ve iyice karıştırın. Bu, tatildeyken servis etmek için ideal bir yumurta yemeği yapar. Günde bir kez birisinin gelmesini sağlayın, önceki günün kısmını çıkarın ve ertesi günün kısmını dağıtın. Ekmek bayatlıyor ama bozulmaz. VEYA: Ekmek kırıntılarından daha besleyici bir katkı maddesi olarak rendelenmiş yumurtalı ekmeği, haşlanmış yumurta püresiyle karıştırın. Genellikle 3 katı haşlanmış yumurtayı bir kareye karıştırırım (yumurtalı ekmeğin 1/8'i). Herhangi bir standart yumurtalı yemek tarifine ekleyeceğiniz takviyeleri ve ekstra malzemeleri ekleyin. 2-3 gün dayanacak porsiyonlarda dondurun. Kuşlarım buna bayılıyor (ve elle besleme formülüyle hazırlanan yumurta mamasının sahip olduğu "hayvan" kokusuna sahip değil). | |
Notlar: Vitamin dozajı - Paket talimatlarına göre Nekton dozajı, 250 gram yumurta yemi başına bir kaşıktır. Yumurtalı ekmeğimi aynı büyüklükte 8 kareye kestim. Her kare ortalama 80 ila 90 gram arasındadır. Böylece kare başına yaklaşık 1/3 kepçe vitamin tahmin ediyorum. Yumurta maması yaparken her bir katı haşlanmış yumurtanın ağırlığı yaklaşık 60 gramdır. Bu, katı haşlanmış yumurta başına yaklaşık 1/4 kaşıktır. | |
Depolama: Birkaç gün içinde yenilebilecek şeyleri buzdolabında saklayın. Geri kalanı herhangi bir olumsuz etki olmaksızın dondurulabilir. Dondurulmuş bir kareyi (veya dondurulmuş yumurta mamasını) servis etmeyi düşündüğünüz gün önce dondurucudan buzdolabına taşıyın ve çözülmesine izin verin. |
finchaviary. com Alıntıdır.
Son düzenleme: