Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşlarda Kurumaya Ne Iyi Gelir?

bosbelesbiri

Forpus Üye
1-1,5 yaşında bir kuşum var yaklaşık iki-üç ay önce veterinere götürdüğümde kuruma olduğunu öğrendim veteriner antibiyotik verdi kullandım bitti yakınımda kuş veterineri olmadığı için şu an goturemiyorum iyilestigini nasıl anlarım veya iyileşmesi için ne yapmalıyım?

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzun güncel dışkı resmini görebilirmiyiz temiz peçete üzerinde olacak şekilde 30 saniyelik bir videosunu da görmekte fayda var iştahı nasıl
verdiği ilacın ismini biliyor musunuz

bosbelesbiri

Forpus Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzun güncel dışkı resmini görebilirmiyiz temiz peçete üzerinde olacak şekilde 30 saniyelik bir videosunu da görmekte fayda var iştahı nasıl
verdiği ilacın ismini biliyor musunuz
videosunu çekemiyorum ama dışkısı bu şekilde iştahı gayet yerinde ilacın adını bilmiyorum ama kırmızı bir antibiyotik

Ekli dosyalar

• IMG_20240217_100811.jpg
    IMG_20240217_100811.jpg
    194 KB · Görüntüleme: 10

İpek..s

Yönetici
Dışkıda enfeksiyon var ilacın kullanım şekli nedir
Bu dışkılar güncel mi?
İlaç kullanımından sonra dışkıda değişim oldu mu,?
Yeniden ilaç kullanımı gerekiyor

bosbelesbiri

Forpus Üye
Dışkıda enfeksiyon var ilacın kullanım şekli nedir
Bu dışkılar güncel mi?
İlaç kullanımından sonra dışkıda değişim oldu mu,?
Yeniden ilaç kullanımı gerekiyor
hala kullanıyorum tam olarak bitmedi ilacı şu an dışarıda dışkı yaparsa tekrar güncel fotoğraf atabilirim ilacın kullanım şekli de yarım suluk suyuna iki damla ilaç kullanıyorum ilaç bitince hangi ilacı kullanabilirim bir öneriniz var mı

İpek..s

Yönetici
hala kullanıyorum tam olarak bitmedi ilacı şu an dışarıda dışkı yaparsa tekrar güncel fotoğraf atabilirim ilacın kullanım şekli de yarım suluk suyuna iki damla ilaç kullanıyorum ilaç bitince hangi ilacı kullanabilirim bir öneriniz var mı
Bitmedi derken yanlış anlamış olabilirim teyit etmek için Sormak istiyorum veterinerin verdiği ilacı hâlâ kullanıyor musunuz
2 ay önce verdiği ilacı

İpek..s

Yönetici
Dışkı net değil
İlacın kullanım şeklini ve süresini söylemiş olmalıydı veteriner maalesef yanlış tedavi .

İlacı bırakiniz ve bir süre yem haricinde birşey vermeyin yemesi içmesi nasıl
Kuşunuzun videosunu görebilir miyiz

bosbelesbiri

Forpus Üye
Dışkı net değil
İlacın kullanım şeklini ve süresini söylemiş olmalıydı veteriner maalesef yanlış tedavi .

İlacı bırakiniz ve bir süre yem haricinde birşey vermeyin yemesi içmesi nasıl
Kuşunuzun videosunu görebilir miyiz
video atamıyorum çok büyük diyor iştahı gayet yerinde hatta sürekli yemek yiyor özellikle kızıl darı vermeye çalışıyorum ilacın kullanım süresi hakkında bir şey söylemediler ama nasıl kullanilacagini soylediler suluga yarım su koyup içine iki damla ilaç damlatiyorum.İlacı bıraktığımda olmemesi için ne kullanabilirim?

İpek..s

Yönetici
video atamıyorum çok büyük diyor iştahı gayet yerinde hatta sürekli yemek yiyor özellikle kızıl darı vermeye çalışıyorum ilacın kullanım süresi hakkında bir şey söylemediler ama nasıl kullanilacagini soylediler suluga yarım su koyup içine iki damla ilaç damlatiyorum.İlacı bıraktığımda olmemesi için ne kullanabilirim?
İlacı bıraktığınızsa ölecek gibi mi hissediyorsunuz yanlış!!
Kuşunuzda kuruma yok kuruma olan kuş yemeden içmeden kesilir

İlacı bırakın ve bir süre geçtikten sonra dışkıya bakalım kuşa bu kadar uzun süre ilaç kullanımı organlarına Zarar vermiş olabilir fazla ilaç kullanımı ölüme daha çok davetiye çıkartıyor
YouTube üzerinden veya stramable.com uzerinden yükleyebilirsiniz

Son düzenleme:

bosbelesbiri

Forpus Üye
İlacı bıraktığınızsa ölecek gibi mi hissediyorsunuz yanlış!!
İlacı bırakın ve bir süre geçtikten sonra dışkıya bakalım kuşa bu kadar uzun süre ilaç kullanımı organlarına Zarar vermiş olabilir fazla ilaç kullanımı ölüme daha çok davetiye çıkartıyor
YouTube üzerinden veya stramable.com üzerinden yükleyebilirsiniz
ilacı bırakmaktan bir şey olursa diye korkuyorum en kısa zamanda veterinere veya kuştan anlayan bir kuscuya götüreceğim ona bir şey olmasını istemem

İpek..s

Yönetici
ilacı bırakmaktan bir şey olursa diye korkuyorum en kısa zamanda veterinere veya kuştan anlayan bir kuscuya götüreceğim ona bir şey olmasını istemem
Anladım ama yanlış bilgi bu şekilde çoktan Zarar vermiş bile olabilirsiniz
En kısa sürede kanatlı uzman görüşünü alınız geçmiş olsun