Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşlarımı Avcuma Almaya Nasıl Alıştırabilirim?

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Hep muhabbet kuşlarının videolarını görüyorum; basket atanlar, sahibiyle kavga edenler, avuca yatanlar vs. Benim kuşlarım böyle değiller, 2 gün sonra alalı 1 yıl olacak. Parmağıma bile canları isteyince geliyor istemeyince gelmiyorlar. Mümkün olduğunca her gün salıp avcuma alıyorum. Muhabbet kuşları avuca alınmaya böyle avuca alına alına mı eğitiliyor? Ben her gün avcuma alıyorum ve içlerinden en sakin olan Limon elime birkaç saniye yatıyor ama sonra ısırıp elimi de parçalıyor tabi :) Kısacası her gün avuca almak, yatırmak kuşlarımı eğitmemde bana yardımcı olur mu?

Soru Kuşlarımı Avcuma Almaya Nasıl Alıştırabilirim?

Merhaba eğitim için birden fazla kuş malesef Zor avuçlamak maalesef süreci olumsuz etkiliyor.
Söylediğiniz şeyleri yapmanız için tek kuş olması gerekiyor ki bazen tek kuş olsa dahi bu söylediklerinizi yapamayabilirsiniz kuşun karakteri ilgili olduğunu da unutmamak gerekir

İpek..s

Yönetici
Merhaba eğitim için birden fazla kuş malesef Zor avuçlamak maalesef süreci olumsuz etkiliyor.
Söylediğiniz şeyleri yapmanız için tek kuş olması gerekiyor ki bazen tek kuş olsa dahi bu söylediklerinizi yapamayabilirsiniz kuşun karakteri ilgili olduğunu da unutmamak gerekir

Son düzenleme:
Çözüm

Ramiz

Tecrübeli Üye
Çift kuş zor eğitimlenir heleki avuçlamak kuşların pek hoşlanmadıgı bir durum parmağınıza gelmesi kuşun size güvendiği anlamına gelir ama avuçlanmayı çoğu kuş istemiyor

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Cevapları henüz yeni görüyorum. Benim kuşlarım zaten önceden eğitimli. Yani eskisi gibi yabani değiller. Kafes içinde elime mutlaka geliyorlar ama dışında pek gelmiyorlar. İşte dediğiniz gibi çift olmamaları lazım.

Ben en baştan hata edip çift almıştım. O zamanlar çok acemiydim. Sonra sayıları 4'e çıktı, şimdi ise üçte kaldık. Ben de onlar ölünce tek sultan papağanı almayı düşünüyorum. Neyse asıl konuya gelelim...

Mesela eğitim için karanlıkta avcuma alıp omzuma bırakıyorum sakince duruyorlar. Uçarlarsa aynı şeyi tekrarlıyorum. Bir süre sonra kabullenip oynamaya başlıyorlar. Yani aslında ışıkları kapatıp avuca ala ala alıştırabilirim galiba. Kuş zamanla avuca alınınca zarar gelmediğini anlayıp eğitilemez mi?

İpek..s

Yönetici
Karanlıkta en hırçın kuş bile afallar görüş mesafesi azaldığı için genelde hareketsiz kalır . avuçlama konusunda Emin değilim sağlık konusu için müdahale gerekmedikçe avuçlamaya karşıyım
Arkadaşlarda görüş bildirecektir