Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Acil Kusma-Ishal-Halsizlik

ACİL KONULARDA EKLENİR.

omeronur

İspinoz Üye
Merhaba,

Bugün öğleden sonra erkek kuşumda bir halsizlik sezmiştim. Normalde çok hareketlidir fakat kafesine çekildi ve uyudu. Öğleden önce bir şeyi yoktu, her zamanki gibi hareketliydi.
Sabah yumurta sarısı yedirmiştim, birazının kıvamı sakız gibiydi acaba ondan dolayı mı bir şey oldu diye endişeleniyorum ama dişi kuşum daha çok yedi onda bir şey yok. Yarım saat önce kafeste kusma hareketi yaparken gördüm. Hala çok halsiz ve yem yediremedim. Birkaç kere su içti, kusma hareketi geçti ama halsizliği geçmedi. Bir köşeye çekilip dinlenmek istiyor. Elime alsam da hemen dinlenme moduna geçiyor, normalde rahatsız olacağı şekilde parmağımı yaklaştırdığımda falan geç tepki veriyor.

az önce kolumdayken yine kusma hareketi sergiledi. 1-2 tane yem ve bolca su kustu. farklı bir şey yoktu ve kokusu da yoktu.
dışkısını çektim. sulanmış gözüküyor ishal gibi. üşüttü mü acaba? ayrıca kanatlarını da sıcaklamış gibi kaldırıyor. kuşumun ve dışkısının görsellerini ve videosunu ekledim. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

kusma videosu:

dışkı:

genel fotolar ve dışkı:

Taha

Yönetici
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz. Dışkı vs hoşuma gitmedi veterinere gitme imkanınız varsa öncelikle ona gitmenizi oneririm

Ronay

Yönetici
Bu enfeksiyon dışkısından ziyade bağırsak bozulması ile ilgili bir durum. Besin vb zehirlenmeleri, aşırı doz ilaç ve bayat kalitesiz yemler besinler kullanmakla alakalı bir durum gibi geldi.

Son günler yem harici ne verdiniz? Vitamin veya ilaç verdiniz mi? Yem açık mı alıyorsunuz? Yem markanız ne?

omeronur

İspinoz Üye
Yemi kapalı olarak 1kglik versele laga alıyorum. Bu olayın sabahında haşlanmış yumurta vermiştim sanırım ondan kaynaklı oldu. Konuyu açtığım gece sabaha kadar takip ettim, sabah eski formuna döndü.

Ronay

Yönetici
Evet yediklerinden kaynaklanan bir sorun gibi durduğu için sordum. Bir şey olursa haber edersiniz. Geçmiş olsun.