Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kusma

Ecem

İspinoz Üye
Muhabbet kuşum dün ve bugün kustu. Yemleri direkt çıkardı. Kafasının üzerindeki tüylerde normal tüy dökümündeki gibi değil. Birden ne olduğunu anlamadım. Vitaminlerini hep düzenli kullanırım.
Şu an biraz halsiz ve uyku halinde. Probiyotik, darı ve haşlanmış patates verdim. Lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

• IMG_0037.jpeg
    IMG_0037.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0038.png
    IMG_0038.png
    4.2 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_0039.jpeg
    IMG_0039.jpeg
    1,012.1 KB · Görüntüleme: 10

Ronay

Yönetici
Ecem hanım hoşgeldiniz aramıza, ne zamandır böyle, dışkı fotosu alabilir miyiz?

Ecem

İspinoz Üye
hoş buldum. Dün akşam kusmaya başladı ondan önce gayet iyiydi. Dışkısı biraz sıvı ama sabah daha katıydı. Rüzgarda cereyanda kalmadı.

Ekli dosyalar

• IMG_0041.jpeg
    IMG_0041.jpeg
    735.6 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_0045.jpeg
    IMG_0045.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 10
  • IMG_0041.jpeg
    IMG_0041.jpeg
    735.6 KB · Görüntüleme: 10

Ronay

Yönetici
Dışkı da enfeksiyon var kusma başlamışsa kursak mantarı ihtimali var. Veteriner gitmeniz en sağlıklısı ama durum yok ise mikostatin alıp günlük ağızdan bir damla, 3 gün verin ve dışkı fotosu atınız. Birde dikkatli verin fazla kaçırmaykn.

Ecem

İspinoz Üye
İstanbul üniversitesinin veterinerlik fakültesine götürebilirim. Çözümsüz bir sorun değil dimi?

Ronay

Yönetici
Değil ama dışkı tahlili ile kesin sorunu görebilirsiniz. Benim düşüncem fungusit yani mantar enfeksiyonu isterseniz 2-3 gün kullanıp ilacı etki görmezseni gidi.