Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum Gagasını Açıp Açıp Kapatıyor

Burcin

Forpus Üye
Merhabalar,

Kuşlarımız yaklaşık 15 gün önce eve geldi, hatta korktukları için sizlerden destek almıştım çok teşekkür ederim.

Dün akşam dişi kuşumuz belli aralıklarla gagasını sürekli olarak açıp açıp kapatıyordu, herhangi bir keyifsizliği yem yememe durumu yok. Hatta kafesten çıkardığımızda uçtu ve sonrasında bu durum geçti ama internetten araştırdığım kadarı ile çok fazla sebebi olabiliyormuş, önlem olarak ne yapmalıyım. Destek olursanız çok sevinirim.

Yeni resmimizi ekledim. Akşam video çekemedim. Bugün tekrarlarsa mutlaka video çekeceğim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-01-18 saat 14.31.34_d6d20417.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-18 saat 14.31.34_d6d20417.jpg
    81 KB · Görüntüleme: 30

PauL

Mubiş Üye
Hayır sadece gagasını açıp kapatıyor, onun dışında genel halinde bir değişim gözlemlemedim.
Tamam bu güzel haber bunun için bu kontrolü mutlaka gözlemleyin.Onun haricinde oda havasız mı ? havasız ise mutlaka odayı havalandırın.Oksijen az olmasından da kaynaklanabilir.Onun haricinde kuş yorulmuş olabilir kavga ediyormu eşi ile yada kuşların korkocağı bir durum oldumu ?

Burcin

Forpus Üye
Tamam bu güzel haber bunun için bu kontrolü mutlaka gözlemleyin.Onun haricinde oda havasız mı ? havasız ise mutlaka odayı havalandırın.Oksijen az olmasından da kaynaklanabilir.Onun haricinde kuş yorulmuş olabilir kavga ediyormu eşi ile yada kuşların korkocağı bir durum oldumu ?
Eşi ile ilk zamanlar kavga ediyordu fakat şuanda bir kavgaları yok, hatta eşinin gagasını arada dürtüklüyor yavrulara yem kusma hareketi yapılır tarzda.

Odayı sabah akşam düzenli havalandırıyoruz. Şuan takipteyiz bakalım, çok teşekkürler.