Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum Hasta Mı?

limosun_annesi

İspinoz Üye
Merhaba kısa bir süre önce havalar ısındığı için evimizin camları her zaman açıktı o yüzden muhabbet kuşumun kafesinin üzerine *gece yatarken (*geceleri daha çok rüzgar estiği için) havlu kapatıyordum ve çok rüzgar vurmayan bir yere götürüyordum, dışkısının garipliğinden hasta olabileceğinden şüphe ediyordum ama keyifli bir ruh hali olduğundan pek umursamamıştım. Şuan ise bir aylığına falan başka bir yere kalmaya geldik kuşumu da birine bırakamayacağım'dan yanımda getirdim ama buraya geldiğinden beri dışkısında hiç görmediğim bir gariplik fark ettim dışkısının rengi açık yeşil oldu ama eskisi gibi hala katı çok fazla sulu değil acaba yardımcı olur musunuz ihmalim'den dolayı hasta mı oldu yoksa yer değişikliğinden mi böyle oldu, korkuyorum lütfen yardımcı olun.

limosun_annesi

İspinoz Üye

Ekli dosyalar

• 20240727_222258.jpg
    20240727_222258.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 12
  • 20240727_222328.jpg
    20240727_222328.jpg
    390.5 KB · Görüntüleme: 12

Ronay

Yönetici
Bu kuşta pankreas sorunu var. Veteriner imkanınız var ise veteriner öncelikli olmalı, yoksa eczaneden pankreoflat adında ilaç var alın. Tableti ezip toz haline getirin. Tam dolu suluğa 1 pirinç tanesi kadar ekleyin. 3 gün kullanım durumdan bize haberdar edin. Bir dışkı fotosu atın. İlacı çok kaçırmayın. Dedğim dozajda verin suyu her gün tazeleyerek. Durumu kötü kuşun. Tekrar söylüyorum imkan varsa veteriner en sağlıklısı olur tbai kanatlıdan anlayan.

limosun_annesi

İspinoz Üye
Bu kuşta pankreas sorunu var. Veteriner imkanınız var ise veteriner öncelikli olmalı, yoksa eczaneden pankreoflat adında ilaç var alın. Tableti ezip toz haline getirin. Tam dolu suluğa 1 pirinç tanesi kadar ekleyin. 3 gün kullanım durumdan bize haberdar edin. Bir dışkı fotosu atın. İlacı çok kaçırmayın. Dedğim dozajda verin suyu her gün tazeleyerek. Durumu kötü kuşun. Tekrar söylüyorum imkan varsa veteriner en sağlıklısı olur tbai kanatlıdan anlayan.
Biraz geç cevap verdim kusura bakmayın dediğiniz ilaçtan aldım 3 gün kullandım dün ise suyuna vitamin damlatıp verdim ilaç koymadim

Ekli dosyalar

• 20240801_115144.jpg
    20240801_115144.jpg
    655.3 KB · Görüntüleme: 6

Ronay

Yönetici
Dediğim ilacı 2 gün daha kullanın. Ve dışkı fotosu atın tekrar davranışları nasıl? Halsizlik var mı?