Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşum Hasta Ve Halsiz

bovceres

İspinoz Üye
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
kuşum sürekli bu sesi çıkarıyor ve göğüs kafesi elime geliyor sizce neden olablir?

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂 kuşunuzun ilerlemiş bir solunum problemi var
Yanlis5 kişileri etiketlemissiniz burası Ronay Ronay hocamın kurduğu bir sitedir. Kuşunuz ne zamandır bu durumda

Ronay

Yönetici
Merhabalar, benim kurup hayrına verdiğim site sanıp yazmışsınız. 🙂 Bu isimler burada değil. Lütfen o kişiler ve siteleri yazmayalım. Anlayışınız için teşekkürler.

Konuya dönersek, kuşunuz ne zamandır bu halde bu biraz bana inleme sesi gibi geldi. Solunum sorunu olmayabilir bir veteriner tetkiki ve ultrason muayenesi şart bence. Geçmiş olsun.

bovceres

İspinoz Üye
Merhabalar, benim kurup hayrına verdiğim site sanıp yazmışsınız. 🙂 Bu isimler burada değil. Lütfen o kişiler ve siteleri yazmayalım. Anlayışınız için teşekkürler.

Konuya dönersek, kuşunuz ne zamandır bu halde bu biraz bana inleme sesi gibi geldi. Solunum sorunu olmayabilir bir veteriner tetkiki ve ultrason muayenesi şart bence. Geçmiş olsun.
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂 kuşunuzun ilerlemiş bir solunum problemi var
Yanlis5 kişileri etiketlemissiniz burası Ronay Ronay hocamın kurduğu bir sitedir. Kuşunuz ne zamandır bu durumda
dün akşam oldu gece 10 gibi çıkarttı bu sesi. hep uyuyor ara sıra titriyor ve ötmüyor. Kısacası halsiz...Mevsimsel bir hastalık olabilir diye düşünüyorum tüylerini sürekli kabartıyor ve dışkısı beyaz. Tüm vitaminlerin karışık olduğu bir ilaç koydum suyuna.

Ronay

Yönetici
dün akşam oldu gece 10 gibi çıkarttı bu sesi. hep uyuyor ara sıra titriyor ve ötmüyor. Kısacası halsiz...Mevsimsel bir hastalık olabilir diye düşünüyorum tüylerini sürekli kabartıyor ve dışkısı beyaz. Tüm vitaminlerin karışık olduğu bir ilaç koydum suyuna.
Bir dışkı fotosu atar mısınız?

bovceres

İspinoz Üye
Bir dışkı fotosu atar mısınız?
WhatsApp Image 2024-06-06 at 19.43.51.jpeg

Ronay

Yönetici
Gazete vb üzerinde bir kaç dışkı olacak şeklinde tam anlayalım rengini vb.

Ronay

Yönetici
Beyaz ve sulu dışkı genelde iç organ sorunlarının habercisidir. Karaciğer, safra, pankreas gibi. Veteriner kontrolü şart bence, imkan yoksa bir kaç tavsiye verebiliriz. Bu inleme sesi bence, solunum gibi gelmedi.

Ronay

Yönetici
Öncelikle veteriner durumunuz varsa ona götürmeniz en sağlıklısı bence. Ultrasonla sorun tespit edilecektir. Ben size hafif bir antibiyotik ve arkasından destek gıdalar söyleyebilirim.

Ronay

Yönetici
Her gün vitamin verilmez. Tekrar söylüyorum yerinizde olsam kesinlikle veteriner götürürüm. Bizim önerdiklerimiz deneme yanılma olacaktır. Götüremem derseniz. Veterinere danışıp veya bulabilirseniz, Doxycure alıp 3 gün kullanın ve dışkı fotosu atın. Ardında da deve dikeni tohumu ve vitamin kompleksi önereceğim.

bovceres

İspinoz Üye
Her gün vitamin verilmez. Tekrar söylüyorum yerinizde olsam kesinlikle veteriner götürürüm. Bizim önerdiklerimiz deneme yanılma olacaktır. Götüremem derseniz. Veterinere danışıp veya bulabilirseniz, Doxycure alıp 3 gün kullanın ve dışkı fotosu atın. Ardında da deve dikeni tohumu ve vitamin kompleksi önereceğim.
hocam birşey daha soracağım. Kuşum sürekli kusuyor heryere bu neden olur

Ronay

Yönetici
Hocam bu durumun pek çok sebebi olabilir üşütme, zehirlenme (yem dışı bir şey verilmişse veya yutmuşsa), enfeksiyonlar (mantar, bakteriyel) gibi. O yüzden veteriner lazım dedim. Tahlil şart, kanatlıdan anlayan veteriner şart. Kusması ne renk? Salyalı mı? Koku var mı?

bovceres

İspinoz Üye
Hocam bu durumun pek çok sebebi olabilir üşütme, zehirlenme (yem dışı bir şey verilmişse veya yutmuşsa), enfeksiyonlar (mantar, bakteriyel) gibi. O yüzden veteriner lazım dedim. Tahlil şart, kanatlıdan anlayan veteriner şart. Kusması ne renk? Salyalı mı? Koku var mı?
normal kusuyor yem gibi kokmuyorda salyalı da değil bu akşam profestönel bir veterinere götürmeyi planlıyorum.

Ronay

Yönetici
En sağlıklısı muayene, ultrason vb tetkik yapılmalı bizi haberdar edin bizde fikirlerimizi daha net yazalım.