Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum Hastalandı Yardım

Emre

Mubiş Üye
Merhabalar 3 yavrulu bir çiftim var en küçük yabru 28 günlük erkek kuş 2 3 gündür halsiz duruyor ve bugün dahada kötü kabarık ve kuyruk sekmesi var ve tünekte olduğu yerde sallanıyor bu kuşa doksimis vermeyi düşünüyorum iyi gelir mi ve yavrulara bir zararı olur mu?

Emre

Mubiş Üye
Merhabalar 3 yavrulu bir çiftim var en küçük yabru 28 günlük erkek kuş 2 3 gündür halsiz duruyor ve bugün dahada kötü kabarık ve kuyruk sekmesi var ve tünekte olduğu yerde sallanıyor bu kuşa doksimis vermeyi düşünüyorum iyi gelir mi ve yavrulara bir zararı olur mu?

Video yanlış oldu doğrusu bu

Emre

Mubiş Üye
Geçmiş olsun ceyran da vs kaldı mı acaba yada farklı bir şey yedimi
Yani hocam bazen pencereyi açıyorum ama hava sıcak olduğunda ben adanada yaşıyorum hava güzel oluyor burda yemek olarakta yumurta veriyorum rendeleyim dal darı ve normal yem arada sebze felanda veriyorum yeni bir şey vermedim

Dışkısıda bu sanırım

Taha

Yönetici
Enfeksiyondan ziyade üşütmeye bağlı ishal gibi görünüyor. Şuan ne durumda yumurta ve dal darı verebilirsiniz. Sebze vermeyin bu süreçte. Cam açmak sorun değil ama cereyanda kalmamalı.

Emre

Mubiş Üye
Enfeksiyondan ziyade üşütmeye bağlı ishal gibi görünüyor. Şuan ne durumda yumurta ve dal darı verebilirsiniz. Sebze vermeyin bu süreçte. Cam açmak sorun değil ama cereyanda kalmamalı.
Şuan aynı hala, dal darı, yumurta verdim yumurta yedi biraz

Süleyman E.

Yönetici
Taha hocamın da dediği gibi hava akımı olmayan bir yerde vitamin takviyesi yapılırsa biraz daha kendine gelecektir. Bazen anaç kuşlarda bunlar görülebiliyor yavru bakım zamanında, yavruları yeme düştü mü acaba 🤔

Emre

Mubiş Üye
Taha hocamın da dediği gibi hava akımı olmayan bir yerde vitamin takviyesi yapılırsa biraz daha kendine gelecektir. Bazen anaç kuşlarda bunlar görülebiliyor yavru bakım zamanında, yavruları yeme düştü mü acaba 🤔
Yavruların 1i çıktı kendi yem yiyor canı isteyince 2si daha yuvadan çıkmıyor ama 5 güne düşerler gibime geliyor

Emre

Mubiş Üye
2 sinin tamamlanmış
Yalnız hocam ben araştırdım şuan hasta dediğimiz kuşun poposununda dışkı birikmiş biraz ve çok fazla dışkıda yapmıyor kabızlık belirtilerini okudum halsizlik kabarma iştahsızlık varmış bütün belirtiker benim kuşumdakiyle aynı acaba kabızlık tedavisimi uygulasam zeytinyağı felan deniyor probiyotikde iyi gelir mi?

Süleyman E.

Yönetici
Emre Emre, hocam şöyle bir durumda olmuş olabilir kuş tüye giremeyince zayıflamaya başlar buda kuşu içten içe bitirir dışkı yapışması popoda çoğalır elinize kuşu bir alın tüyler dokunduğunuz zaman elinize fazla miktarda geliyor mu

Taha

Yönetici
Multivitamin, usne Gano,hexenbier, aviderss var probiyotiğide bugün alacam
Bugün hexenbier yarında usne Gano koyun suya. Sonrasında temiz su eğer tam olarak geçmezse haftada 1 er kere daha farklı günlerde kullanırsınız. Kokusu ağır icmeme durumu olursa damlayı azaltıp deneyebilirsiniz. Elinizde hicbirsey olmadaydi kekik çayı önerebilirdim oda aklınızda bulunsun