Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşum Kabız Mı?

burcuuakdemiirr

İspinoz Üye
Geçen yıl, mart ayında sahiplendiğim bir erkek kuşum var. Bugün, kendisini evde dolaşması amacıyla serbest bıraktım. Fakat normal günlerine göre, daha az dışkı yaptığını fark ettim. Dışkısı yeşil, iştahı da yerinde. Sizce kabız mi?

Ronay

Site Kurucusu
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz. Dışkı ve kuş fotosu ekler misiniz?

burcuuakdemiirr

İspinoz Üye
Tabii hemen gönderiyorum. Unutmuşum eklemeyi. İştahı ve neşesi normal bu arada.

Ekli dosyalar

• 20230917_211459.jpg
    20230917_211459.jpg
    933.9 KB · Görüntüleme: 11
  • 20230917_211454.jpg
    20230917_211454.jpg
    877.2 KB · Görüntüleme: 11

burcuuakdemiirr

İspinoz Üye
Tabii hemen gönderiyorum. Unutmuşum eklemeyi. İştahı ve neşesi normal bu arada.
Ek olarak tüy dökümüne girdi. Uzun zamandır kendisine içinde A, D, K ve B vitaminlerini içeren ishal önleyici ve bağırsak düzenleyici olan avi technic kullanıyorum. Acaba tüy dökümüne girmiş olmasının etkisi de var mıdır?

Ronay

Site Kurucusu
Dışkı net fotosunu atar mısınız?

Ronay

Site Kurucusu
Yeni dışkı olunca net bir foto atın yorum yapalım görmeden doğru net yorum yapamam. Şuan için bir problem yok gibi, vitamin sıklığını 15 günde bir verin. Hasta olmadan ilaç vermeyiniz.

Ronay

Site Kurucusu
Dışkı da bir problem yok takip edin durumu, sürekli ilaç ve vitamin takviyesi yapmayın. Ekstra bir durum olursa yazınız lütfen.

burcuuakdemiirr

İspinoz Üye
Fakat ben kuşun kabız olup olmadığını sordum. Dışkısının normal olduğunu ve ishal olmadığını ben de biliyorum. Vitamin, sebze yemeyen muhabbet kuşları için bir "zorunluluk" tur. Bilgi için teşekkürler ve iyi geceler.

Ronay

Site Kurucusu
Attığınız dışkılarda normal, ben gereksiz vitamin vs sürekli kullanılmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Maalesef ki bizlere güvenmiyorsanız saygımız var. Ben teşekkür ederim.

İpek..s

Moderator
Merhaba öncelikle kuşunuz tüy döneminde olduğu için durgunluk dışkıda değişim görülebilir bu normaldir

Uzun zamandır kendisine içinde A, D, K ve B vitaminlerini içeren ishal önleyici ve bağırsak düzenleyici olan avi technic kullanıyorum.
Dediğiniz için hocam takviye kullanmayın demiş bu arada fazla takviye ve ilaç kullanımı hem dışkı değişimine hemde zehirlenmeye yol açar.
Hocaminda dediği gibi şuan için bir sorun görünmüyor
Bazı arkadaşlar var takviye kullanıyorum dediğinde ilk sorduğum soru ne sıklıkla kullanıyorsunuz olur.
Hergün suyuna 10 damla damlatan hobiciler var hiç temiz su vermiyor neredeyse bu yüzden sorma ve uyarma gereği duymamızda art niyet aramayın ☺️
Bu arada probiyotik varsa elinizde verebilirsiniz elektirolik te olur bağırsak florasını düzenler geçmiş olsun

burcuuakdemiirr

İspinoz Üye
Merhaba öncelikle kuşunuz tüy döneminde olduğu için durgunluk dışkıda değişim görülebilir bu normaldir

Dediğiniz için hocam takviye kullanmayın demiş bu arada fazla takviye ve ilaç kullanımı hem dışkı değişimine hemde zehirlenmeye yol açar.
Hocaminda dediği gibi şuan için bir sorun görünmüyor
Bazı arkadaşlar var takviye kullanıyorum dediğinde ilk sorduğum soru ne sıklıkla kullanıyorsunuz olur.
Hergün suyuna 10 damla damlatan hobiciler var hiç temiz su vermiyor neredeyse bu yüzden sorma ve uyarma gereği duymamızda art niyet aramayın ☺️
Bu arada probiyotik varsa elinizde verebilirsiniz elektirolik te olur bağırsak florasını düzenler geçmiş olsun
Merhaba, yok her gün vermiyorum vitaminini, haftada bir defa veriyorum - ki o da 10 değil, sadece suyuna iki damla şeklinde. Aldığım yer bana da bu şekilde tavsiye etmişti aslında ama küçücük bedeni var zaten, 10 damla ve her gün çok olur diye haftada 1 defa ve ikişer damla damlatıyorum :)

İpek..s

Moderator
Merhaba, yok her gün vermiyorum vitaminini, haftada bir defa veriyorum - ki o da 10 değil, sadece suyuna iki damla şeklinde. Aldığım yer bana da bu şekilde tavsiye etmişti aslında ama küçücük bedeni var zaten, 10 damla ve her gün çok olur diye haftada 1 defa ve ikişer damla damlatıyorum :)
Anladım örnek vermiştim aslında sizin için söylemedim 🙂 islah düzenleyici özelliği olduğu için aslında şimdilik kesmenizde fayda var
Bir süre ilaç ve takviye olmadan devam edin
Sonrasında ise BT amin Forte , entrobac en gerekli takviyelerden tavsiye ederim ☺️