Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum Nefes Alırken Zorlanıyor Nedeni Nedir?

Ronay

Yönetici
Sorunun hava kesesi veya kursak kaynaklı olduğunu düünüyorum ama bir dışkı fotosu ekler misiniz?

Ronay

Yönetici
Bir kaç saat sonra bir daha ekler misiniz? Bir enfeksiyon görülüyor ama emin olmak istedim. İştahı nasıl ? Ne zamandır bu durumda ?

Sumeyya

İspinoz Üye
Kuşa iyot içerikli bir takviye yapıyor musunuz ? Genel besleme diyetiniz nedir bilgi verir misiniz..
İyot içerikli takviyelerim yok vitamin olması açısından bir damla limon damlatiyorum sularına c vitamini de veriyorum. Genel beslenme olarak da haşlanmış yumurta veriyorum dün akşamdan beri boğazında şişlik var

Ronay

Yönetici
Dışkıda bariz enfeksiyon var. Son günler ekstra bir şey verdiniz mi? İlaç yiyecek vb?

Ronay

Yönetici
Tavsiyem varda bugün yarın probiyotik verin. Yeminiz bayat ve açık yem aldıysanız kullanmayın kaliteli kapalı yem verin. Suluğunu sadece su ile güzelce yıkayıp taze su verin. 2 gün sonra dışkı fotosu atın olmazsa başka tedavi öneririz.

Son düzenleme:

Sumeyya

İspinoz Üye
Veterinere gittim mantar dedi ama mantar belirtisi hiç yok kötü koku kusma yok ilaç vermedi iyileşir dedi guvenemedim başka veterinere de teşekkür ederim dediklerinizi yapcam geçer inşallah

Ronay

Yönetici
Şimdi anlaşıldı durum ben veteriner tedavisi oldu sandım. Herhangi bir mantar tedavisi yapıldı mı?

Sumeyya

İspinoz Üye
Hayır yapılmadı sadece kekik kaynatıp verdim başka bir sey yapmadım yaşadığım yerde entrobac baktım hiçbir yerde bulamadım yarın onu da getirtiyorum

Ronay

Yönetici
Şimdi sizin ilk yapmanız gereken, kursak mantarı tedavisi, eczaneden mikostatin alıp her gün bir damla ağıza damlatın 3 gün sonra dışkı fotosu atın bize. Şimdilik enteobac alın dursun.