Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru KUSUM ÖLÜYOR ACİL YARDİM

Hasan

İspinoz Üye
kuşumun son zamanlarda poposuna diski yapisiyordu, bugün iyileşsin diye ağzına kaşıkla zeytinyagi damlatiyordum ve üstü yağ oldu diye yıkamak istedim. biraz zeytinyağlı sabunu elime sürdüm ve kuşun üstüne sürdüm elimle. sonra yıkadım ve kuşu balkona güneşe kattım biraz kendine gelsin diye ve 1 kaç saattir kuş tır tır titriyor şimdi kafesin dibine çöktü harektsiz ağzı açık bekliyor yere yatmış sanki lütfen yardım edin

Soru KUSUM ÖLÜYOR ACİL YARDİM

Merhabalar geçmiş olsun. Maalesef ki kuşlar yıkanmaz. Yıkanmaların çoğu ölümle sonuçlanabilir. Ağızdan yap vermeyi çok tavsiye etmiyoruz bazı çok özel durumlarda, şuan yapmanız gereken acil bir veteriner götürmek. Götüremezseniz cereyan olmayan sıcak oda da tutunuz iyice kurulayınız. Havlu vb ile çok sıkmadan zarar vermeden. Bunun haricinde üzgünüm ama yapabileceğiniz evde çok bir şey yok. En sağlıklı olan kanatlı veterinerine götürmek.

Ayrıca kuşta yumurta tıkanması olabilir. Buda veteriner şartı getirir.

Hasan

İspinoz Üye
kuşumun son zamanlarda poposuna diski yapisiyordu, bugün iyileşsin diye ağzına kaşıkla zeytinyagi damlatiyordum ve üstü yağ oldu diye yıkamak istedim. biraz zeytinyağlı sabunu elime sürdüm ve kuşun üstüne sürdüm elimle. sonra yıkadım ve kuşu balkona güneşe kattım biraz kendine gelsin diye ve 1 kaç saattir kuş tır tır titriyor şimdi kafesin dibine çöktü harektsiz ağzı açık bekliyor yere yatmış sanki lütfen yardım edin

Ronay

Yönetici
Merhabalar geçmiş olsun. Maalesef ki kuşlar yıkanmaz. Yıkanmaların çoğu ölümle sonuçlanabilir. Ağızdan yap vermeyi çok tavsiye etmiyoruz bazı çok özel durumlarda, şuan yapmanız gereken acil bir veteriner götürmek. Götüremezseniz cereyan olmayan sıcak oda da tutunuz iyice kurulayınız. Havlu vb ile çok sıkmadan zarar vermeden. Bunun haricinde üzgünüm ama yapabileceğiniz evde çok bir şey yok. En sağlıklı olan kanatlı veterinerine götürmek.

Çözüm

Hasan

İspinoz Üye

kuş ta onceden sanırım yağlanma vardi zaten uçarken çok yukselemiyordu. balkon derken cam balkona kattim ve açık camlari kalın perdeyle kapattım. kuşum vefat etti maalesef.

Ronay

Yönetici
Evet sonuç böyle olacağı belliydi. Çok geçmiş olsun. Kuşu ne yaparsanız yapın kendiniz yıkamayınız. Herhangi bir durumda buradayız yanınızdayız. İstediğiniz zaman yazabilirsiniz. Bu tür durumlarda önceden sormanız daha iyi olacaktır. Olan oldu bizde üzgünüz.