Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Kuşum Uçamıyor Ve Ishal

Hasta evcillee.

firdevs

İspinoz Üye
Kuşum uzun süredir ishal neredeyse 1 yıldır, çevrede veteriner yok dogru düzgün görürsek de bir sonuç alamadık, başka bir forumdan kuşçuların tavsiyesiyle entrobac, amin forte, sedochol, multivitamin kullanıyoruz bir süredir ama hiçbir düzelme yok, kuşum şu ana kadar iyiydi ama dünün gecesi kafesinde panik yapmış sol kanadından 4 tüy dökülmüş ve şu an neredeyse ucamıyor, kafesinde kabardı konuşmuyor kafesten çıkmak da istemiyor. Dün iyiydi ucamiyordu yine ama keyfi yerindeydi bugün hiçbir şey yapmıyor. Sebebi ishal olabilir mi, ne yapmam gerekiyor bunun için, yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250723_135421_Gallery.jpg
    Screenshot_20250723_135421_Gallery.jpg
    827 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20250723_135307_Gallery.jpg
    Screenshot_20250723_135307_Gallery.jpg
    809.5 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20250723_135229_Gallery.jpg
    Screenshot_20250723_135229_Gallery.jpg
    408.9 KB · Görüntüleme: 22

Hastalık Kuşum Uçamıyor Ve Ishal

Anladım. Bir tahlil yapmadan dışkıya kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Veterineri bu yüzden öneriyoruz. Ama imkanınız yok sanırım burada iki sorun olabilir. Biri özelikle dışkılar uzun kıvrımlı ise parazit ihtimali yüksek. Ama enfeksiyonda başlamış gibi, tavsiyem nilverm alıp tam suluğa mercimek tanesi kadar atın iki gün kullanın sonra , 3 gün bana dışkıyı atın. Ardından da K vitamini takviyesi yapın muhakkak.

Ronay

Yönetici
Merhaba hoş geldiniz. Durum ciddileşmiş. Maalesef ki bazen ürün satma, bazen bilgisiz insanlar maalesef ki yorumlar yapmakta. Kusma veya öğürme var mı?

firdevs

İspinoz Üye
Merhaba hoş geldiniz. Durum ciddileşmiş. Maalesef ki bazen ürün satma, bazen bilgisiz insanlar maalesef ki yorumlar yapmakta. Kusma veya öğürme var mı?
Merhaba şu an güncel olarak hareketlendi kafesinden çıktı daldarı verdim ve daha iyi uçabiliyor. Genel olarak da bazen ağzını açıp dilini içeri geri sokuyor, öğürme gibi ama kusmuyor

Ronay

Yönetici
Anladım. Bir tahlil yapmadan dışkıya kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Veterineri bu yüzden öneriyoruz. Ama imkanınız yok sanırım burada iki sorun olabilir. Biri özelikle dışkılar uzun kıvrımlı ise parazit ihtimali yüksek. Ama enfeksiyonda başlamış gibi, tavsiyem nilverm alıp tam suluğa mercimek tanesi kadar atın iki gün kullanın sonra , 3 gün bana dışkıyı atın. Ardından da K vitamini takviyesi yapın muhakkak.

Çözüm