Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşum Uçamıyor

Ciciksm

Forpus Üye
8 yaş erkek muhabbet kuşum var.
İki ay önce dişi getirmiştim arkadaş olur diye getirdiğim günden beri kuşun iki yakası bi araya gelmedi.
Hiç hastalanmayan kuşum keyifsizleşmeye başladı. Bu arada ayrı kafesteler.
İkisini de çözdüğümde erkek kış dişiye kur yapıyor ama korkuyor da sanırım.
Kuşum ishal değil yemini eskisi kadar yemiyor genelde akşamları yiyor gündüz hiç yediğini görmedim.
Onun dışında maydanoz, marul, fındık, havuç veriyorum onları saldırırmışçasına kemiriyor ama yem yemiyor dal darı yiyor.
Asıl sorum kuşum uçamıyor yani uçuyor ama yerden yükseğe çok yükselemiyor düşüyor.
Dışarı çıkardığımda da benden ayrılmak istemiyor yere koysam koltukların altına giriyor ben gidene kadar da ordan çıkmıyor uçup gelmiyor yani bana.
Ve kafesten çıkarınca titremeye başlıyor. Uçmak istediğinde de kanatlarını açıyor ama uçma eylemine girişmiyor anlamadım neyi var.
Hasta gibi de değil ama bir aydır pek bi durgun garibim.

İpek..s

Moderator
Merhaba öncelikle 8 yaş kuz için oldukça iyi bir yaş muhtemelen stese dayalı davranışlar sergiliyor bu kadar uzun yıldan sonra dişiye ihtiyaç kalmaz gelende istese de anlaşamaz Veya erkek kuş evde istemeyebilir
Ucamiyor olması da doğal geldi bana yaşından dolayı siz yine de 30 saniyelik bir videosunu ve güncel dışkı resmini yükleyin bakalım

Ciciksm

Forpus Üye
Merhaba öncelikle 8 yaş kuz için oldukça iyi bir yaş muhtemelen stese dayalı davranışlar sergiliyor bu kadar uzun yıldan sonra dişiye ihtiyaç kalmaz gelende istese de anlaşamaz Veya erkek kuş evde istemeyebilir
Ucamiyor olması da doğal geldi bana yaşından dolayı siz yine de 30 saniyelik bir videosunu ve güncel dışkı resmini yükleyin bakalım

Ciciksm

Forpus Üye
Merhaba öncelikle 8 yaş kuş için oldukça iyi bir yaş muhtemelen stese dayalı davranışlar sergiliyor bu kadar uzun yıldan sonra dişiye ihtiyaç kalmaz gelende istese de anlaşamaz Veya erkek kuş evde istemeyebilir

Ekli dosyalar

• e622c520-31c9-4ed1-adec-8a293b3bc716.jpeg
    e622c520-31c9-4ed1-adec-8a293b3bc716.jpeg
    551.3 KB · Görüntüleme: 5
Moderatör tarafında düzenlendi:

Ciciksm

Forpus Üye
Ne yapabilirim peki diğer kuşu uzaklaştırayım mı ?
Yaşı var evet ama birden böyle oldu çok yaramaz, neşeli bir kuştu.
Kanatlarıyla ilgili bir problem olabilir mi acaba ?
Titriyor da çünkü.
Hasta desem çıkarınca parmaklarımla konuşuyor ve kur yapmaya başlıyor.
Defalarca veterinere götürdüm kanatlı uzman tok bulunduğum yerde götürdüklerim de bir şey bulamadılar.

Ciciksm

Forpus Üye

Şu şekilde omzuma çıkmaya çalışıyor sürekli evde başka hiç kimseye de gitmiyor yere koyduğum anda tırmanıyor bana.

İpek..s

Moderator
Tünekte duran bir video görebilir miyim Yumurta var gibi geldi

İpek..s

Moderator
Bana dişi gibi geldi ışıktan olacak sanırım ayaklarında da sorun var
Hocalarım daha detaylı yazacaktır geçmiş olsun