Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum Vik Vik Sesi Çıkartıyor

kuşsever57

İspinoz Üye
Sevgili kuşum yaklaşık 1.5 haftadır vik viklemeye başladı.İlk başlarda sadece garip sesler çıkarttığım düşündüm çünkü keyifli olduğu zamanlardaki gibiydi ancak son 2 gündür daha farklı.Kuyruğu inip kalkıyor.Geceleri sesleri duymasak da ışığı açtığımda yukarıdaki tepkiyi verdi ve beni korkuttu.Bugün gayet enerjik gibiydi bilemiyorum.Bu sesleri sürekli olarak değil bazı zamanlar çıkartıyor(veya daha sessiz olduğu için ben duymuyorum)Bugün yanına okaliptüs yağlı sıcak su koydum, yarın da veterinere götüreceğiz ama küçük bir kasabada yaşadığımız için ne yapabilirler bilmiyorum.Hiproxi denilen bir ilaç varmış;almalı miyiz, nereden bulabiliriz?Daha doğrusu nasıl bir tedavi ,ilaç kullanmamız gerek lütfen cevap verin.Çok korkuyorum bir şey yapamam diye

Işığı açtığımda tepkisi

Ronay

Yönetici
Solunumdan çok organ sorunları işaret gibi bir röntgen şart bu kuşa, bence veterinerde röntgen çektirin solunum sorunu dışında bir şey çıkma ihtimali var.

dileky

İspinoz Üye
Benim kuşumda da 21 nisan pazartesi aynı sorun başladı. Ben de veterinere gösterdim antibiyotik verdi ama hala aynı durum devam ediyor. Nefes alırken bir şey yutmuş da onu çıkarmaya çalışıyormuş gibi ağzını açıyor. Ardı ardına çok hapşırıp tıkanıyor. Tüy dökümüne de girdiği için 2 kat halsiz. Konuşan kuş konuşmaz, ötmez oldu. Bir de baytril %2.5 alıp denicem 😔