Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşum Vikvik Diye Ses Çıkararak Nefes Alıyor

umutgsen

İspinoz Üye
Sarı olan dişi muhabbet kuşum iki üç gündür vikvik diye nefes alıyor. Yem yemesi normal davranışlarında pek bir anormallik yok. Götürebileceğim ve kuştan anlayan bir veteriner yok küçük bir ilçede yaşıyorum. Konuyla alakalı "gerçekten bilgi sahibi" arkadaşlar varsa fikirleriniz yorumlarınız değerli. Vakit ayıranlara teşekkür ederim.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Soru Kuşum Vikvik Diye Ses Çıkararak Nefes Alıyor

Diksida büyüme yok kanat düşüklüğü yok o yüzden şuan için yumurta olasılığıni elemeliyiz öncelikle sağlık on planda olmalı
Yumurta olup olmadığını uzman üretici ve kanatlı uzmanda röntgen çekerek anlayabilirsiniz . Yazılanları okudum yumurta belirtisi görememişsiniz
İlaçların her hangi birini temin edebilirsiniz .
Diğer görüşleri de aldıktan sonra

Yoda

İspinoz Üye
Solunum problemi çekiyor gibi görünüyor ama kuşun yandan tamamen göründüğü bir video ve fotoğraf da paylaşırsanız iyi olur. Uçuşunda bir problem var mı, havalanabiliyor mu? Uçabiliyorsa da çıkarmayın kafesten gerçi.

Hava kesesinden kaynaklı bir durumsa veteriner muayenesi şart. Solunum yolu problemi, üşütme gibi bir durumsa Kanatlıoil respiratory turbo veya Röhnfried atemfrei gibi ürünlerle ilerleme kaydedilebilir.

Yoda

İspinoz Üye
Ayrıca peçete veya beyaz kağıt üzerinde yeni yaptığı dışkılarını da görebilir miyiz?

umutgsen

İspinoz Üye
Solunum problemi çekiyor gibi görünüyor ama kuşun yandan tamamen göründüğü bir video ve fotoğraf da paylaşırsanız iyi olur. Uçuşunda bir problem var mı, havalanabiliyor mu? Uçabiliyorsa da çıkarmayın kafesten gerçi.

Hava kesesinden kaynaklı bir durumsa veteriner muayenesi şart. Solunum yolu problemi, üşütme gibi bir durumsa Kanatlıoil respiratory turbo veya Röhnfried atemfrei gibi ürünlerle ilerleme kaydedilebilir.
WhatsApp Image 2024-05-15 at 21.00.37 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-05-15 at 21.00.38.jpeg
WhatsApp Image 2024-05-15 at 21.00.37.jpeg

umutgsen

İspinoz Üye
Yoda Yoda, Uçmasında bir problem yok hareketlerinde de pek bir sorun göremedim mama yemesi, su içmesi de normal gözüküyor. Peçete koyacağım dışkı için ama iki kuşum var hangisinin yaptığını ayırt etmek problem olabilir bunun için bir çözüm var mı?

umutgsen

İspinoz Üye

WhatsApp Image 2024-05-15 at 21.10.42 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-05-15 at 21.10.42.jpeg

Peçete koydum tekrar dışkıladığında onu da atarım ama yine de kafesteki dışkı da bu şekilde

Yoda

İspinoz Üye
Bana yumurtası var gibi geldi ama yanılıyor muyum? Biraz da yağlanma var sanki. Bu da solunumu zorlar gebelikle birlikte.

Yoda Yoda, Uçmasında bir problem yok hareketlerinde de pek bir sorun göremedim mama yemesi, su içmesi de normal gözüküyor. Peçete koyacağım dışkı için ama iki kuşum var hangisinin yaptığını ayırt etmek problem olabilir bunun için bir çözüm var mı?
Erkeği birkaç saatliğine ayırma imkanınız varsa o şekilde yapabilirsiniz.

umutgsen

İspinoz Üye
Bana yumurtası var gibi geldi ama yanılıyor muyum? Biraz da yağlanma var sanki. Bu da solunumu zorlar gebelikle birlikte.

Erkeği birkaç saatliğine ayırma imkanınız varsa o şekilde yapabilirsiniz.
Kutularına girip çıkıyorlar sürekli ama 2 senedir birlikteler dişi çiftleşmeye izin vermiyordu hiç. Son zamanlarda bir iki kere çiftleşirken gördüm. Kutularının içi boş ben de şüphelenmiştim birkaç gün önce yumurtası olmasından. Poposunda da bariz bir şişkinlik göremedim tam emin olamadım. Erkeği ayırıp tekrardan dişinin dışkısının fotoğrafını atacağım.

umutgsen

İspinoz Üye
Kuyruğunu da aşağı yukarı yapıyor bu şekilde anlamı nedir? Hastalık mı? Yumurta ile alakalı olabilir mi yumurta varsa?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Yoda

İspinoz Üye
Kuşta bence biraz yağlanma var dediğim gibi. Bir de yumurta olunca solunumda biraz problem yaşıyor. Kuyruk atması da bundan dolayı.

Kanatlıoil respiratory turbo veya Röhnfried atemfrei temin edebilirsiniz. Solunum problemlerinde faydalı ürünlerdir.

Bu ürünlerden birini temin edene kadar kekik çayı yapabilirsiniz. Tam dolu iki suluk (200ml) suyu kaynatın ve ocağı söndürün. İçine bir çay kaşığı kekik atın. 5-10dk demlendikten sonra süzün. Suluğun yarısına bu hazırladığınız kekik çayından, yarısına da içme suyu doldurun ve kafese takın. Kuşların tüketmesinde sakınca olmaz. Ben en fazla sekiz saat kadar kafeste tutuyorum böyle ürünleri. Siz de öyle yapabilirsiniz. Ayrıca bunu sprey halinde burnuna ve kafesin çevresine de sıkabilirsiniz.

umutgsen

İspinoz Üye
Kuşta bence biraz yağlanma var dediğim gibi. Bir de yumurta olunca solunumda biraz problem yaşıyor. Kuyruk atması da bundan dolayı.

Kanatlıoil respiratory turbo veya Röhnfried atemfrei temin edebilirsiniz. Solunum problemlerinde faydalı ürünlerdir.

Bu ürünlerden birini temin edene kadar kekik çayı yapabilirsiniz. Tam dolu iki suluk (200ml) suyu kaynatın ve ocağı söndürün. İçine bir çay kaşığı kekik atın. 5-10dk demlendikten sonra süzün. Suluğun yarısına bu hazırladığınız kekik çayından, yarısına da içme suyu doldurun ve kafese takın. Kuşların tüketmesinde sakınca olmaz. Ben en fazla sekiz saat kadar kafeste tutuyorum böyle ürünleri. Siz de öyle yapabilirsiniz. Ayrıca bunu sprey halinde burnuna ve kafesin çevresine de sıkabilirsiniz.
Tamamdır deneyeceğim teşekkürler

İpek..s

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz kuşta solunum problemi var en doğru tedaviyi veteriner yardımı ile alabilirsiniz. Ama kuşlar için kullanılan ve iyi sonuçlar alınan iki ilaç tavsiye edicem diğer arkadaşlarda görüş bildirecektir
Levadoks
Doksimis
bu iki ilaçtan birini temin ediniz ve bize tekrardan yazın kullanımi için yardımcı oluruz geçmiş olsun

umutgsen

İspinoz Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz kuşta solunum problemi var en doğru tedaviyi veteriner yardımı ile alabilirsiniz. Ama kuşlar için kullanılan ve iyi sonuçlar alınan iki ilaç tavsiye edicem diğer arkadaşlarda görüş bildirecektir
Levadoks
Doksimis
bu iki ilaçtan birini temin ediniz ve bize tekrardan yazın kullanımi için yardımcı oluruz geçmiş olsun
Teşekkür ederim. Küçük bir ilçede yaşıyorum, yaşadığım yerde veya yakında bir kanatlı hayvan veterineri yok maalesef.
Birçok arkadaş yumurta olma ihtimalini söyledi bu ilaçlar yumurta varsa bir sorun teşkil eder mi?
Hangisini temin etmem daha iyi olursa onu belirtirseniz onu temin edebilirim. Sanırım eczanelerde bulunuyor.

İpek..s

Yönetici
Diksida büyüme yok kanat düşüklüğü yok o yüzden şuan için yumurta olasılığıni elemeliyiz öncelikle sağlık on planda olmalı
Yumurta olup olmadığını uzman üretici ve kanatlı uzmanda röntgen çekerek anlayabilirsiniz . Yazılanları okudum yumurta belirtisi görememişsiniz
İlaçların her hangi birini temin edebilirsiniz .
Diğer görüşleri de aldıktan sonra

Çözüm