Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşuma dişi kuş aldım kafes düzeni sizce mantıklı mı? yardımcı olursanız sevinirim

alex-

Forpus Üye
Merhaba arkadaşlar,

Erkek kuşuma dişi kuş aldım hatta 2 defa eş değiştirdim bu sefer anlaştılar sanırım yem kusuyor kur yapiyor. Benim sorum kafesim ikiye bölünerek kullanıyor bende daha çok birlikte dursunlar kur yapsınlar diye kafesi ayırıp tek tünek taktım. Yaptığım mantıklı mu böyle dursun mu yoksa kafesi açıp çift tünek mi takmalıyım. Bir de akılı yemiliğin oradan kafesin içine erişimin olduğu için bu düzende mama filan yaptığımda yemliği çıkartmak zorunda kalıyorum bu da rahatsız ediyor hayvanları. Geniş olduğu zaman 4 tane kapısı olduğu için rahatsız etmeden hızlıca mamalarını kafese koyabiliyorum. Bu arada dişi kuş geleli 1 hafta oldu. İlk kez evde üretim deniyorum tek takımım var. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Kuşlarınızla İyi günler dilerim..

Ekli dosyalar

• IMG_20230520_083559.jpg
    IMG_20230520_083559.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20230520_084734.jpg
    IMG_20230520_084734.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20230520_084738.jpg
    IMG_20230520_084738.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 6

Kuşuma dişi kuş aldım kafes düzeni sizce mantıklı mı? yardımcı olursanız sevinirim

Rüzgar yemeleri kuşlar için büyük sorundur buna dikkat edin, yumurta olursa kafes örtme vs stese sokabilir. Daha sakin cereyan olmayacak bir yer bulmanız daha iyi olabilir. Birde yemliği rahatlıkla yiyebileceği yere almanızda iyi olacak. Onun harici olmuş.

Ronay

Yönetici
Merhabalar alex- alex- hoşgeldiniz aramıza🙂
Kafes bölmeyin açın yoksa stres artacak alışmaları daha zor olacaktır. Üretimde tavsiyem size sabır ve yer değiştirmeyin. Kuşlar hep aynı yerde kalsın. Kafesten mürekkep balığı kemiğini eksik etmeyin. 10-15 günde bir mama yapıp vermeniz yeterli olacaktır.

Birde ayrı ayrı yakından kuşlarınızın net fotolar ekler misiniz?

alex-

Forpus Üye
Cevabınız için teşekkür ederim. Havuç her gün biraz üstüne dal darısı atarak veriyoruz. Hafta da bir de haşlanmış yumurta havuç bir de Nijer tohumunu karıştırıp veriyorum. sizin önerebileceğiniz bir mama tarifi varmı. Her gün havuç vermem doğru mu? Şimdi den teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230520_114032.jpg
    IMG_20230520_114032.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20230520_114026.jpg
    IMG_20230520_114026.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 4

Ronay

Yönetici
Kuşlarınız dişi erkek klasik mavi erkek ve cremino güzel bir dişi Maşallh. Her gün vermek doğru değil. Nijerde sürekli vermeyin çabuk tüye sokarsınız. Aşağıdaki mama tarifini 10 günde bir vermeniz yeterli olacaktır. Yumurta veya yavru olduğunda süreç değişir o zaman konuşuruz inşallah. Bu arada tanıtım bölümünden kendinizi tanıtırsanız sizi tanımış oluruz 🙂

alex-

Forpus Üye
Arasını açtım şuan da kafes düzeni bu şekilde oldu. İlk defa yavru almayı deniyorum fazla bir bilgim yok o yüzden kusura bakmayın. Bir kaç sorum var nasıl beslenmeliyiz dal darıyı yumurta mamasını Nijer tohumunu ne sıklıkla nasıl vermeliyim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tanıtım bölümünü de dolduruyorum teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230520_120708.jpg
    IMG_20230520_120708.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 1

Ronay

Yönetici
Tavsiyem tüneğin en sağdakini yuvalık değilde diğer taraftakini diğer tüneğe yaklaştırıp ortaya doğru getirin çiftleşmelerde sorun yaşamayasınız. Nijer çok fazla kullanmayın öyle harikalar yaratan bir tohum değil 15 günde bir verebilirsiniz. Mamayı 10 günde bir tarife göre yapıp verin. Sabır ve kuşların yerini değiştirmemeyi daha çok dikkat edin kafes düzeni sürekli değiştirmeyin.

alex-

Forpus Üye
Tavsiyem tüneğin en sağdakini yuvalık değilde diğer taraftakini diğer tüneğe yaklaştırıp ortaya doğru getirin çiftleşmelerde sorun yaşamayasınız. Nijer çok fazla kullanmayın öyle harikalar yaratan bir tohum değil 15 günde bir verebilirsiniz. Mamayı 10 günde bir tarife göre yapıp verin. Sabır ve kuşların yerini değiştirmemeyi daha çok dikkat edin kafes düzeni sürekli değiştirmeyin.

Bu şekilde mi olmalı tarihinizden bunu anladım.

İkinci resim. Bir de kafesin oda da bu konumda hep burda duruyor cam açılmıyor çok nadir açıldığı zaman da kuşların üstünü örtüyoruz

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_20230520_124014.jpg
    IMG_20230520_124014.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20230520_125011.jpg
    IMG_20230520_125011.jpg
    3.8 MB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:

Ronay

Yönetici
Rüzgar yemeleri kuşlar için büyük sorundur buna dikkat edin, yumurta olursa kafes örtme vs stese sokabilir. Daha sakin cereyan olmayacak bir yer bulmanız daha iyi olabilir. Birde yemliği rahatlıkla yiyebileceği yere almanızda iyi olacak. Onun harici olmuş.

Çözüm

alex-

Forpus Üye
Teşekkür ederim.