Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

nsenac

İspinoz Üye
Merhaba, kuşum tek kanadını 5-6 saattir havada tutuyor ve titretiyor acaba neyi var? Ele alınca sesi çıkmaz normalde ama bu defa bağırıyor resmen canı acıyor gibi... Dışarı bıraktım uçtu, çarpma düşme olmadı ama kanadı yukarıda ve titriyor...

Videosu: https://streamable.com/nglz35

Kuşum henüz 8-9 aylık, çoğu akşam kafesini açarız kendisi uçar gezer ve 3-4 saate geri döner kafesine. Gece kapatırız. Dün yine bıraktık kafesine döndü kapattık, sabah farkettim ki videodaki gibi tek kanadı havada tutuyor. Kırılmasından korkup kafesini açtık uçtu gayet düşme çarpma olmadı. Normalde ele alınca uslu uslu durur yada gagalar ama bu defa kanat tarafına dokununca resmen bas bas bağırdı... Çok üzülüyorum acı çekiyor resmen ama ne yapacağımı bilmiyorum... Yakınlarımda kanatlılardan anlayan bir veteriner yok, bildiğim tel veteriner de açıkcası benim için biraz pahalı 🥺 uçabiliyor kendisi ama neyi var evde onun için bir şeyler yapabilir miyim? Kırık çıkık var mıdır? Önerebileceğiniz bir şey var mı?

Bu arada çok iştahlı dal darı verdik 5 dakikadır durmadan yiyor...

Süleyman E.

Yönetici
nsenac nsenac, Hoş geldiniz çok geçmiş olsun üç dört gün uçurmayın sizin görmediğiniz bir vakitte çarpmış olabilir kanadı incinmiş olabilir

nsenac

İspinoz Üye
nsenac nsenac, Hoş geldiniz çok geçmiş olsun üç dört gün uçurmayın sizin görmediğiniz bir vakitte çarpmış olabilir kanadı incinmiş olabilir
Çok teşekkür ederim, Çıkık falan yoktur değil mi? Baya uçtu bu gün ama. Düşmedi veya çarpmadı bir yere. Ağrı kesici verin dediler ama kuşlar için olan ağrı kesicileri nereden bulacağımı ve bizimkine hangisinin uygun olacağını falan bilemiyorum 🥺 bir üreticiye sorduk çocuk aspirini verin dedi ama kuşa insan ilacı vermek hiç içime sinmediği için yapmadım...

nsenac

İspinoz Üye
Çıkık olma ihtimali var tabi. Yarın düzelmemiş olursa veterinere götürün.
Merhaba, evet düzelmedi aynı şekilde tutuyor kanadını. Ama ilk böyle olduğunda uçurduk düşmeden çarpmadan uçuyor o yüzden çıkmış ya da kırılmış olacağını düşünmedim... Veterinere götürmek konusunda yazdığım gibi biraz fazla geldi öğrenciyim ben ve sadece muayenesi bile çok fazla bana 🥺 normalde karşılayamam diye böyle canların sorumluluklarını almam ama kuşun esas sahibi de ben değilim ki pek ilgilenilmeyince ben el attım üzülüp... O yüzden evde ne yapabileceğime bakmıştım ama olmazsa götüreceğim tabii...