Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Bacağı Çok Kötü Halde

gaffola

İspinoz Üye
Fotoğrafta olduğu gibi. Bir şey batmıştı ayağına, düzelecek gibi oldu ama düzelmemiş acısından uğraşıp var olan enfeksiyonu yaydı galiba. Acısından ayağını bile koparmaya kalkıştı. Veterinere gittik enfeksiyonu 2 kez çekip almaya çalıştılar ama çok sert olduğu için gelmedi, o yüzden günde 3 kez sürmemiz için krem, tanacetum parthenium damla ve şırıngada antibiyotik ve yanma için ilaç verdi yumuşasın 1 hafta sonra alırız rahatlar dediler. Kullandım 1 hafta sonrasında gittim ama 0 etki ve daha da şişik ama kuş ilaçlardan dolayı acısını hissetmiyor fazla. 1 hafta daha kullanacağım ama çok kötü halde ve kuşu rahatlatması dışında etkisiz içim gidiyor, enfeksiyon dışı bir şey olabilir mi yardıma ihtiyacım var, boyunluk takılı uğraşmaması için. Yardım gerek.
WhatsApp Image 2023-12-30 at 23.03.45.jpeg

İpek..s

Moderator
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Öncelikle gittiniz veteriner kanatlı uzman mi? Başka bir veteriner ile götürmeniz de fayda var hangi ildesiniz

İpek..s

Moderator
Öncelikle geçmiş olsun durum ciddi bir hal almış mümkün olduğunca Kocaeli'nde en iyi kanatlı uzman ile görüşmeniz gerekiyor bende sizin için araştırıp yazarım buraya mutlaka

Taha

Admin
Merhaba öncelikle geçmiş olsun aramıza hoşgeldiniz. röntgen çektiler mi acaba. Batmadan emin miyiz

gaffola

İspinoz Üye
Merhaba öncelikle geçmiş olsun aramıza hoşgeldiniz. röntgen çektiler mi acaba. Batmadan emin miyiz
İşte emin değiliz. Kuşa bakıp röntgen çekmeye gerek yok diyip ilaç yazdılar 1000TL verdik. 1 hafta sonra geçmeyince ve de röntgen için ayrı para diyince babam sıkıntı çıkardı, biraz payı var, babam iyileşir diyor ama gerçekler ortada ben de öğrenciyim sınav haftası falan her şey üst üste geldi. Kendim yedirip içiriyorum fazla hareket ettirmesin diye. Sizce ne olabilir ya da ne yapabilirim

Taha

Admin
İşte emin değiliz. Kuşa bakıp röntgen çekmeye gerek yok diyip ilaç yazdılar 1000TL verdik. 1 hafta sonra geçmeyince ve de röntgen için ayrı para diyince babam sıkıntı çıkardı, biraz payı var, babam iyileşir diyor ama gerçekler ortada ben de öğrenciyim sınav haftası falan her şey üst üste geldi. Kendim yedirip içiriyorum fazla hareket ettirmesin diye. Sizce ne olabilir ya da ne yapabilirim
Röntgene göre kırık vs var ise sarılması gerekebilir cok sizin yapabileceğiniz birşey yok. Fiyat çok almış açıkçası. İmkan varsa internette biraz çevrenizdeki veterinerleri araştırın telefonla arayıp fiyat alın muayene ve röntgen için . İstanbul'da olsanız öneri yapabilirdik malesef Kocaeli'de çok bilmiyorum. Tünek çıkartıp tabana talaş koyabilirsiniz

gaffola

İspinoz Üye
Röntgene göre kırık vs var ise sarılması gerekebilir cok sizin yapabileceğiniz birşey yok. Fiyat çok almış açıkçası. İmkan varsa internette biraz çevrenizdeki veterinerleri araştırın telefonla arayıp fiyat alın muayene ve röntgen için . İstanbul'da olsanız öneri yapabilirdik malesef Kocaeli'de çok bilmiyorum. Tünek çıkartıp tabana talaş koyabilirsiniz
o şişlik kırık yüzünden olabilir mi , enfeksiyon olsa giderdi sanki baya ilaç kullandık. Tünek meselesini veteriner hekim demişti. tüneği çıkardık ve aşağıda kalınca daha çok zorlamaya tırmanmaya çalıştı delirdi nerdeyse ben de tünegini yumuşak bir şeyle sarıp taktım fazla zorlamıyor. Yem kabını falanda çıkardım kendim veriyorum hem iştahını da kontrol etmiş oluyorum. Yani genel olarak kuş normal ama bacak hiç normal değil. Vücudu sağlıklı olsun yeter bana, bacağı başka bir yerlere yayılıp kötüye gitmesin yeter. Veteriner konusuna gelirsek bilmiyorum her şey babamın elinde cuma günü tekrar gideceğiz, götürürse, eğer kırıksa neler yapacaklar sarmak dışında?

Taha

Admin
o şişlik kırık yüzünden olabilir mi , enfeksiyon olsa giderdi sanki baya ilaç kullandık. Tünek meselesini veteriner hekim demişti. tüneği çıkardık ve aşağıda kalınca daha çok zorlamaya tırmanmaya çalıştı delirdi nerdeyse ben de tünegini yumuşak bir şeyle sarıp taktım fazla zorlamıyor. Yem kabını falanda çıkardım kendim veriyorum hem iştahını da kontrol etmiş oluyorum. Yani genel olarak kuş normal ama bacak hiç normal değil. Vücudu sağlıklı olsun yeter bana, bacağı başka bir yerlere yayılıp kötüye gitmesin yeter. Veteriner konusuna gelirsek bilmiyorum her şey babamın elinde cuma günü tekrar gideceğiz, götürürse, eğer kırıksa neler yapacaklar sarmak dışında?
Ancak sarabilirler birde krem verirler. Yem kabı herzaman takılı olsun siz yine ekstra yedirirsiniz