Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

kuşumun burnundaki yara

furkeng

İspinoz Üye
Merhaba
8 aylık bir muhabbet kuşum var. Geçen gün gaga taşıyla oynarken burnunu kanatmış. Hareketinde ya da yem yemesinde herhangi bir problem yok. Oldukça hareketli. Arada bir gagasını kafesin tellerine sürtüyor. Onun dışında bir problemi yok. Yaraya bir şey yapmalı mıyım? Kendi kendine iyileşir mi? Yara azıcık kanlı görünüyor ama kan akmıyor.
WhatsApp Image 2023-05-09 at 10.47.15 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-05-09 at 10.47.15.jpeg

kuşumun burnundaki yara

Merhabalar Aileye hoş geldiniz. Umarım siz ve kuşunuz ailede yerini alır. Hep görürüz 🙂

Çok geçmiş olsun. Evet sürtmüş bir yere ve yaralamış. Öncelikle kafesteki sivri yerlere bakın önlem alın. Kafes teli, gaga taşı teli vs vs olur.

Kuşunuzun yarası kanamıyor gördüğüm kadarı ile biraz da olsun iz kalacaktır ama iyileşecektir. Eczaneden terramycin krem alıp her gün bir defa yavaşça az miktar sürün ama burun deliklerine gelmeden kapamadan. 5-6 gün sürmeniz yetecektir. Yara derinleşir kanarsa yazın.

Ronay

Yönetici
Merhabalar Aileye hoş geldiniz. Umarım siz ve kuşunuz ailede yerini alır. Hep görürüz 🙂

Çok geçmiş olsun. Evet sürtmüş bir yere ve yaralamış. Öncelikle kafesteki sivri yerlere bakın önlem alın. Kafes teli, gaga taşı teli vs vs olur.

Kuşunuzun yarası kanamıyor gördüğüm kadarı ile biraz da olsun iz kalacaktır ama iyileşecektir. Eczaneden terramycin krem alıp her gün bir defa yavaşça az miktar sürün ama burun deliklerine gelmeden kapamadan. 5-6 gün sürmeniz yetecektir. Yara derinleşir kanarsa yazın.

Çözüm

furkeng

İspinoz Üye
Hoşbulduk.
Kremi sürerken burun deliklerine gelme ihtimali çok yüksek çünkü tam deliklerin arasında yara.
Kremi 1-2 güne temin edip süreceğim. Teşekkürler :)

Ronay

Yönetici
Kulak çöpüne azarca sürüp dikkat ederseniz. Sorun olmaz amacımız iltihaplanmasın ve iyileşme hızlansın. Burun deliklerini aman aman kaptmayın. Rica ederim. Gelişmeleri bekliyorum sizden .

furkeng

İspinoz Üye
Peki sizce burun deliğinde bir tıkanıklık var mı? Bana sağ delik biraz tıkalı gibi geldi. Bir problem oluşturur mu?

furkeng

İspinoz Üye
Şuan için bariz bir tıkanıklık yok. Sorun yok.
Tekrardan merhaba 2 Gündür terramycn kullandım son durum bu şekilde.
Burnu tıkalı gibi geldiği için peçetenin ucunu sivriltip açmaya çalıştım ancak biraz küstürdüm galiba :) yaparken çok bağırdı.
Burnunun içi dolu gibi görünyor yani deliklerin içinde küçük boşluk var gibi. Normal midir bilemedim. Daha fazla da dokunmak istemedim açıkcası.
WhatsApp Image 2023-05-12 at 16.16.24 (2).jpeg
WhatsApp Image 2023-05-12 at 16.16.24 (1).jpeg
WhatsApp Image 2023-05-12 at 16.16.24.jpeg