Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Dışkısı Neden Böyle?

sedcnr

İspinoz Üye
Muhabbet kuşumun dışkısı dün bu şekildeydi. Bende digestive verdim kendisine. Şimdi hala
bu şekilde koyu, ancak sıvı değil ve dağılmıyor Normal dışkı gibi top olarak yapıyor. Biraz da kıvamı yapışkan gibi. Salı günü veterinere gitmiştik. Bakteri olduğunu ama atlatmış o dönemi geçmişsiniz demişti. Ama birgün sonra bu şekilde oldu. Neden bu şekilde dışkısı ? Bakteriyel bir durum mu?

Ekli dosyalar

• IMG_8904.jpeg
    IMG_8904.jpeg
    348.5 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_8903.jpeg
    IMG_8903.jpeg
    309.8 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_8902.jpeg
    IMG_8902.jpeg
    360.3 KB · Görüntüleme: 23

Ronay

Yönetici
Bir süre antibiyotik kullanmak doğru olacaktır. Hafif bir enfeksiyon devam etmekte.

sedcnr

İspinoz Üye
Ertesi gün veterinere gidip antibiyotik aldım. Kakası normale döndü. Bir gün iyiydi. Ama su an kusma ve halsizlik var. Kuşum mantar tedavisi gördü. İki çeşit ilaç kullandık bu süreçte. Dinlenme sürecindeyiz şu an. Hem kaka kötü olup hem kusma olunca şüpheleniyorum. Şimdi kakası düzeldi ama halsizliği ve kusması mantardan olabilir mi ? Yemekte yemiyor.

sedcnr

İspinoz Üye
amphotericin kullandık. Diğer ilacın ismimi hatırlamiyorum. Başkaca yapabileceğim bir şey var midir? Veteriner mantar olmayabilir dediği için sirke ve antibiyotik kullaniyoruz. Digestive veriyorum ayrıca. Ama durumu beni endişelendiriyor.