Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Gagasında Beyaz Kabuklanma Ve Genel Huysuzluk

desch

İspinoz Üye
(zamanı olmayanlar için: ilk iki paragraf genel bilgilendirme, üçüncü paragrafta ise sorunu anlatıyorum)

Bu muhabbet kuşu önceki evinden dışarıya kaçmış ve bir gün iş yerimize girdi, 2 ay kadar iş yerinde baktıktan sonra evimize aldık. O yüzden geçmişini tam olarak kaç aylık olduğunu bilmiyorum.

Son zamanlarda genel bir huysuzluğu var (elimizi ısırmaya başladı) ama enerjik bir kuş, kafesteki oyuncaklarıyla oynuyor, mamasını yiyor fakat su çok az içiyor gibi. Neredeyse suluğundaki su seviyesi hiç azalmıyor.

Asıl gözlemlediğim soruna gelecek olursak aldığımızdan beri gagasının ucunda beyaz bir katman var ve onun altında sanki bir katman daha gaga varmış gibi duruyor. Beyaz kabuklanma diyebiliriz, ayaklarında hafif kuruluk gibi bir görüntü var ama bu normal mi bilmiyorum. Genel bir kaşınma ve gagasıyla tüylerini yolma durumu var ama bu normal mi yoksa anormal bir sıklıkta mı bilmiyorum. Boş kaldığında çok zaman geçmeden başlıyor kendini kalımaya tüyleriyle oynamaya. Göz kenarlarında çok az, ufacık bir açılma var. Kafesini ve suyunu aslında her gün temizliyoruz ama iş yerinde nasıl bakıldı bi bilgim yok. O zaman biz bakmıyorduk. Multivitamin B vitamini ve İshal önleyici damla kullanıyoruz sırayla. Veteriner uzak ve aracımız yok o yüzden götürürken hasta etme riskini göze almadan size danışmak istedim.

Görselleri ekliyorum, iki tanesi eski görsel onlarda göz kenarlarında dökülme yok. O yeni başladı.

Ekli dosyalar

• IMG_4117.jpeg
    IMG_4117.jpeg
    916.8 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_4113.jpeg
    IMG_4113.jpeg
    968 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_4115.jpeg
    IMG_4115.jpeg
    1,000.1 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_4119.jpeg
    IMG_4119.jpeg
    788.4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_4122.png
    IMG_4122.png
    1.7 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_4121.png
    IMG_4121.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 8

Soru Kuşumun Gagasında Beyaz Kabuklanma Ve Genel Huysuzluk

Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuz dişi cere değişimi olduğundan size öyle gelmiş olmalı şuan genç bir dişi kızgınlığa girdiğinde cere kahverengi olacaktır ayaklarına ve gagasına badem yağı sürebilirsiniz.
Genel kuşlardan biraz daha Ufak bir görünüme sahip vitamin takviyesinin ismi nedir
İshal önleyici kullanmanıza gerek yok
Şuan tüy döneminde olduğu için göz çevresinde dökülmeler olabilir normal bir durum şuan için bir sorun görünmüyor maşallah 🧿

İpek..s

Yönetici
Kuşunuz dişi cere değişimi olduğundan size öyle gelmiş olmalı şuan genç bir dişi kızgınlığa girdiğinde cere kahverengi olacaktır ayaklarına ve gagasına badem yağı sürebilirsiniz.
Genel kuşlardan biraz daha Ufak bir görünüme sahip vitamin takviyesinin ismi nedir
Şuan tüy döneminde olduğu için göz çevresinde dökülmeler olabilir normal bir durum şuan için bir sorun görünmüyor maşallah 🧿

Çözüm

desch

İspinoz Üye
Merhaba, hoş buldum :)
İş yerimizde ilk bulduğumuzda (yaklaşık 3 ay önce) herkes yavru diyordu biz de küçüklüğünü ona bağlamıştık aslında.
Kullandığım vitaminlerin görselini ekliyorum. Çok az su içtiği için sanırım bu vitaminlerden faydalanamıyor :(
Ek olarak kalamar kemiği, gaga taşı ve kuş kumu da var.
Ben mantar olmasından korkmuştum umarım sıkıntılı bir durum yoktur yorumunuz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_4123.jpeg
    IMG_4123.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 4

Süleyman E.

Yönetici
Öncelikle aramıza hoş geldiniz ipek hocamın dediklerine katılıyorum. 🙂

Boyutu ırkı ile alakalı korkulacak bir durum yok ishal engelleyici kullanmanıza gerek yok hocamın dediği gibi.

İpek..s

Yönetici
Merhaba, hoş buldum :)
İş yerimizde ilk bulduğumuzda (yaklaşık 3 ay önce) herkes yavru diyordu biz de küçüklüğünü ona bağlamıştık aslında.
Kullandığım vitaminlerin görselini ekliyorum. Çok az su içtiği için sanırım bu vitaminlerden faydalanamıyor :(
Ek olarak kalamar kemiği, gaga taşı ve kuş kumu da var.
Ben mantar olmasından korkmuştum umarım sıkıntılı bir durum yoktur yorumunuz için teşekkür ederim.
Gold Bing markası olabilir ama diğer markalarin fayda sağlayacağını sanmıyorum
Su içmesini takip edin ben içermeyen kuşlara içmesi için yardım ediyorum banyo imkanı sağlıyorum bu sayede içiyorlar
Multa _vit
Gerwit
BT -amin Forte
Tollayamin Forte
Bunlardan biri kuşunuz için daha faydalı olacaktır.

desch

İspinoz Üye
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız tavsiyelerinize mutlaka uyacağım.

Ayrıca tüylerinin parlaklığı için bir veteriner öğrencim BioAviCare Tüy bakım Spreyi önermişti kullanmamı önerir misiniz?

İpek..s

Yönetici
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız tavsiyelerinize mutlaka uyacağım.

Ayrıca tüylerinin parlaklığı için bir veteriner öğrencim BioAviCare Tüy bakım Spreyi önermişti kullanmamı önerir misiniz?
Ben sprey tavsiye etmiyorum kullanan memnun kalan arkadaşlar varsa yazabilirler
İsmini verdiğim vitaminlerden birini temin edip kullanırsanız tüy parlaklığı da zamanla olacaktır. Tenim ettikten sonra aklınıza takılan bir soru olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.