Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşumun Göğsü Mor

elifdmrcn

Forpus Üye
merhaba,size iki şey sormak istiyorum.birincisi kuşumun tüy problemi var muhtemelen beslenmesine bağlı olarak ve bu yüzden göğsü genel olarak kel,mor.ama bugün önceki hallerine göre bir miktar daha mor gibi.sadece kursağının altı mor bu arada üstü ten renginde.bu morluk neyin göstergesi acaba?ikinci olarak kuşum genelde elime geliyor ve direkt kafasını koyuyor kaşıtmak için ama bazen de kaşıtmadan ellerim arasında gidip geliyor ısırıyor(acıtarak kendini savunmak amacıyla yapmıyor) tıslıyor ve kafasını falan sürtüyor,acaba kızgınlığa girdi ve birini mi istiyor diye düşündük ama kendisi bir yaşına bile girmedi henüz ve yanına bebek getirdiğimizde inanılmaz korktu ve istemedi.bu durum neden olabilir?

Ronay

Yönetici
Merhaba, hoşgeldiniz. O bölgeyi bir fotoğraf çekerek bize atar mısınız?

Taha

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Anormal bir durum görmedim renk normal. Kuşun genel bir resminide koyar mısınız kellik sadece göğüste mi

elifdmrcn

Forpus Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. Anormal bir durum görmedim renk normal. Kuşun genel bir resminide koyar mısınız kellik sadece göğüste mi
merhaba hosbuldum.kellik kafasinda da var ve kanat tuyleri de eksik ucamiyor su an.kuyrugu da zar zor uzamisti bir iki tuy ama dustu o da yok yani.koyuyorum fotograf.sanirim beslenmeye bagli biraz da tuy sorunu cunku kendi yemiyor kursak beslemesi yapiyoruz.bugun japon darisi almistik biraz yedi cok sukur umarim boyle devam eder.bir de versele laga muta-vit aldik yarin kullanmaya baslayacagiz.(oncesinde de probiyotik gerwit-w ve bt amin forte kullaniyorduk)
bir suru koymaya calistim.

Taha

Yönetici
Bakımınız gayet güzel. Kursaktan besleme yaptığınız için soruyorum kaç aylık. Henüz yavru ise yeme düzeni normale oturduğunda duzelebilir tüyleri.

elifdmrcn

Forpus Üye
Bakımınız gayet güzel. Kursaktan besleme yaptığınız için soruyorum kaç aylık. Henüz yavru ise yeme düzeni normale oturduğunda duzelebilir tüyleri.
maalesef kendisi 9-10 aylik.bebekken de yemedigi icin sıkmaya baslamistik cok defa yedirmeyi denedik ama yemiyor ac olsa bile iki uc tane yem aliyor sadece oynamak icin.ilk geldiginde de yasitlari kadar tuylu ve kilolu degildi ama yemeyince iyice kellesti.

Taha

Yönetici
maalesef kendisi 9-10 aylik.bebekken de yemedigi icin sıkmaya baslamistik cok defa yedirmeyi denedik ama yemiyor ac olsa bile iki uc tane yem aliyor sadece oynamak icin.ilk geldiginde de yasitlari kadar tuylu ve kilolu degildi ama yemeyince iyice kellesti.
Yem olarak ne kullanıyorsunuz. Sultan ya da pareket yemi olarak geçen yemlerden değil mi. Sadece aspur vermeyi denediniz mi

elifdmrcn

Forpus Üye
Yem olarak ne kullanıyorsunuz. Sultan ya da pareket yemi olarak geçen yemlerden değil mi. Sadece aspur vermeyi denediniz mi
evet hem kapali hem acik yemlerden denedik,sadece aspuru da denedik.aspuru bir sure bayagi yedi sonra sıkıldı sanirim😄ama daldari yemeyi seviyor su anlik fakat o da kursagini tam doldurmuyor.sanirim yerken biraz da oynuyor.

Taha

Yönetici
evet hem kapali hem acik yemlerden denedik,sadece aspuru da denedik.aspuru bir sure bayagi yedi sonra sıkıldı sanirim😄ama daldari yemeyi seviyor su anlik fakat o da kursagini tam doldurmuyor.sanirim yerken biraz da oynuyor.
Yem seçen kuş cidden zor bir durum yavruda değil neyseki genç bir kuş bir çözümü vardır ama aklıma gelen yöntemlerin çoğunu uygulamışsınız. Tecrübesi olan bir üstad olursa oda yorum yapacaktır

elifdmrcn

Forpus Üye
Yem seçen kuş cidden zor bir durum yavruda değil neyseki genç bir kuş bir çözümü vardır ama aklıma gelen yöntemlerin çoğunu uygulamışsınız. Tecrübesi olan bir üstad olursa oda yorum yapacaktır
siz de bayagi yardimci oldunuz gercekten cok tesekkurler