Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Güvenini Kazanamıyorum. Tavsiye Lütfen :(

Throrurm

İspinoz Üye
Merhabalar, size durumu tüm detayıyla anlatmak isterim. Bundan 4 ay önce bir pet shoptan erkek bir yavru muhabbet kuşu almıştım. Odamda kendime 1-2m mesafede duruyordu. 2-3 hafta gibi bir süre önce kafeste kendime alıştırmaya çalıştım, salatalık, meyveler, dal darılar vs gibi şeyler ikram ettim fakat uzun süre beklesem de yanaşmadı. Sonra kuşa yazık çıksın uçsun bir numara çevirip alırım kafese dedim. İki günde bir uçuruyordum odamda ve kafesine götüreceğim zaman yem kabını avucumda tutup parmağıma tırmanmasını sağlıyordum yavaş ve sakince yuvasına koyuyordum ve günü tamamlıyorduk. Taa ki bir gün benim bu numaramı çözene kadar... O gün galiba 1-2 saat uğraşmışımdır kafese sokabilmek için. Bir yandan KPSS çalıştığım için pek vakit ayıramıyordum, güvenini de kazanamadım deyip 1-1.5 ay sonra kafesine ondan biraz küçük dişi bir muhabbet kuşu aldım ve kafeslerinin boyutunu 2 katına çıkardım rahatça uçabilsinler diye.

Aradan yaklaşık 3 ay geçti, baya iyi anlaştılar kur falan yapıyorlar fakat ben gelince bir çekingen davranıyorlar. Geçen gün erik ve salatalık koydum kafeslerine mesela hiç dokunmamışlar elimden almamış olsalar bile. Konuşup numaralar yapmasına gerek yok ben yanındayken rahat olsunlar yeter, böyle olursa çıkarıp rahatça uçurabilirim odamda onlar da rahatına ererler. Bu konuda sizin tecrübelerinize ihtiyacım var arkadaşlar. Kuşlar için çok çekici olan meyve, sebze ve dal darı gibi şeylerle bile kalplerini alamadığım kuşlarıma nasıl yaklaşmalıyım, nasıl bir plan program izlemeliyim? Tonlarca video izledim fakat her birinde dal darı, yemek, ikram vs deyince bitiyor çünkü bizimkiler ona pek kanmıyorlar :(

Taha

Yönetici
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz. Gayet güzel gitmişsiniz aslında. Kafes içerisindeyken elden yem yedirmeye çalışın. Mesela siz avucunuzda yemle kafese elinizi soktuğunuzda hemen yemeyebilirler eğer çırpınma kaçışma gibi bir durum yoksa sabırla bekleyin hergun 5-10dk imkan varsa sık sık tekrarlayın. Böyle biraz güven başlaması gerekiyor. Kafesi siz oturur ders çalışır vaziyetteyken nerenize geliyor fazla alçakta ise güvensizlik olabilir.

Throrurm

İspinoz Üye
Teşekkürler hoş buldum. Omzumun altında kalıyor biraz, o yüzden mi acaba bir türlü oluşamadı güven bağı.