Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşumun Kanadındaki Çıkıntı

Ciciksm

Forpus Üye
Hocalarım 8 yaşındaki kuşum 2 aydır uçamıyor ilk başlarda kısa mesafe uçmaya başlamıştı ama yaklaşık 2 haftadır hiç uçamıyor. Dün kafesinde kendi kendine iki kez yere düştü.
Zaten sol kanadı biraz daha altta ve titriyordu. Kanadını gerebiliyor problem yok ama elime alınca hafif bir çıkıntılık gördüm ve sanırım sert bir tüy kapsülü var ona dokununca elimi ısırıyor ve çığlık atıyor.
Keyfi genel anlamda iyi ama Oraya dokunduktan sonra huzursuzlanıyor. Sıkıntısı ne olabilir ve uçamama durumunu bahsettiğim durum her neyse ondan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Ronay

Yönetici
Merhabalar. Bir foto ekler misiniz?

Ciciksm

Forpus Üye

Ekli dosyalar

• IMG_2216.png
    IMG_2216.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 20

Ronay

Yönetici
Görüntüden bir şey anlaşılmıyor hafif tüyü aralayarak atar mısınız?

Ciciksm

Forpus Üye
Görüntüden bir şey anlaşılmıyor hafif tüyü aralayarak atar mısınız?
Hocam tek başıma maalesef fotoğrafı çekemiyorum. Bugün veterinere götürdüm astım olduğunu söyledi. Titreme ve uçamama durumunu buna bağladı ayrı bir konuda açtım.
Napacağımı da bilmiyorum. İki ayrı ilaç verdi üç gün üst üste bir ilaç ve diğeri bir gün.
Astım belirtilerine baktığımda kulumda sadece hızlı nefes alıp verme ve uçamama durumunu gözlemledim.başka hiçbir belirti yok. Ama sürekli tek bir kanadı havada. Şüphelendiğim kanadını germe şeklinde yapıyor ama ayağıyla birlikte değil. Sorun olduğunu düşündüğüm kanadını alta ekleyeceğim fotoğraftaki gibi yapamıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_2227.jpeg
    IMG_2227.jpeg
    165.4 KB · Görüntüleme: 13

Ciciksm

Forpus Üye
Normalde bu hareketi germe sonrası yapıyordu ama şu an tek bir kanadını yapabiliyor.

Ronay

Yönetici
Bu durum ciddi ve acil veterinerlik bence.