Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Acil Kuşumun Kanatları Titriyor

ACİL KONULARDA EKLENİR.

ferhundebedo

İspinoz Üye
Kuşlarımı yaklaşık 2 hafta önce sahiplendim. Dişi kuşumu sahiplendiğimden beri sürekli kanatları titriyor. Başta korkudan dolayıdır diye düşündüm ancak zamanla hiç azalmadığı için ve günlük gözlemlerim sonucunda devamlı titrediğini düşünüyorum. Kuşlarımı cereyanda bırakmıyorum. Ayrıca dişi kuşum hiç uçamıyor. Aldığım yerde 6 aylık oldukları söylendi. Sizce kuşumun kanatları neden titriyor? Ne yapmam lazım? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim, çok teşekkürler şimdiden.
Sanırım siteye video yüklenmiyor bu yüzden link bırakıyorum:

Acil Kuşumun Kanatları Titriyor

Merhaba hoş geldiniz. Sağolsun arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmış bende bir kaç bir ekleyeyim. Öncelikle dışkılarda sorun yok ve kuşlar sağlıklı duruyor. Peki sorun ne diyeceksiniz . Kuşlarda titreme en büyük sebebi STRES öncelikle kuşları omuz hizasına yakın ve kapı pencere yanı önü olmayan bir yere koyun. Evde evcil hayvan olması kedi vs gibi veya kapı yanında olması, kafes yerinin sürekli değişmesi hepsi stres etkeni, kuş daha yeni sayılır biraz zaman verin sakin güzel bir yere asın yerini değiştirmeyin. 2 gün ard arda vitamin verin. Aşırı ani hareketler yapmadan yaklaşın. 10 güne toparlar.

alex-

Forpus Üye
Merhaba.

Bence kuşların kanatlarını açmak istediği için yapıyor olabilir kafeste uçacak bir mesafe yoksa ondan dolayı yapıyor olabilir. Benim de bir çiftim var benim kuşlarım da bazen yapıyor kafes için de kanat çırptığı zaman rahatlıyorlar.

Bir de tahta tünek kullanmanızı öneririm daha sağlıklı olur kuşlarınız açısından.

Birde kafeste ihtiyaçları her şey bulunmasında yarar var.

Taha

Admin
Kuş genç. Plastik tünek kullanmayın arkadaşın dediği gibi. Tedirgin görünüyor. İştah enerji nasıl

ferhundebedo

İspinoz Üye
Evet şu an tek tünek var ancak tahta tünek siparişi verdim 1-2 güne kadar gelecektir. İştahı iyi ama taze yiyecekleri tatmadı henüz. Çok sakin bir kuş, enerjisi düşük.

Ronay

Site Kurucusu
Merhaba hoş geldiniz. Sağolsun arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmış bende bir kaç bir ekleyeyim. Öncelikle dışkılarda sorun yok ve kuşlar sağlıklı duruyor. Peki sorun ne diyeceksiniz . Kuşlarda titreme en büyük sebebi STRES öncelikle kuşları omuz hizasına yakın ve kapı pencere yanı önü olmayan bir yere koyun. Evde evcil hayvan olması kedi vs gibi veya kapı yanında olması, kafes yerinin sürekli değişmesi hepsi stres etkeni, kuş daha yeni sayılır biraz zaman verin sakin güzel bir yere asın yerini değiştirmeyin. 2 gün ard arda vitamin verin. Aşırı ani hareketler yapmadan yaklaşın. 10 güne toparlar.

Çözüm

İpek..s

Moderator
Merhaba ,
Kanat titremesi stresten olabileceği gibi iç parazit belirtisidir aynı zamanda
Size tavsiyem yedek kafesiniz varsa kuşunuzu dinlenmeye alın yanındaki kuş erkek ve 6+ aylık muhtemelen bu yüzden dişiye kur yapabilir bu durum da dişiyi mutsuz huzursuz edebilir. Kuşunuza iç parazit yapmanızı öneririm
Umarım geçici bir süreçtir geçmiş olsun