Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Kanatlarındaki Problem Nedir

25 li

İspinoz Üye
Merhabalar bu işte yeniyim foruma daha bugün başlıyorum benim 6 aylık bir cennet papağanım var papağanı 3 alıkken edindim aldığımızda uçamıyordu üretici 1 aya uçmaya başlar güneş görmediğinden kasları gelişmemiştir dedi ama dediği gibi olmadı ben bu süre zarfında kuşu eğittim ve değiştirmek istemedim.ama uçamaması artık canımı sıkmaya başlıyor sürekli düşüyor ve kafes dışında benden ayrı hareket edmiyor özgürce uçamıyor ve canıda haliyle çok sıkılıyor artık buna bir çözüm bulmak itiyorum virkaç tüyünün eksik oldığunu düşünüyorum sizin fikir ve yardımlarınızı bekliyorum.

25 li

İspinoz Üye
2024-03-2116.02.52-1749128085.jpg
2024-03-2116.07.331014567589.jpg
2024-03-2116.11.37847718768.jpg
2024-03-2116.12.30-340705759.jpg

Taha

Yönetici
Merhabalar aramıza hoşgeldiniz. Kanat ve kuyruklara bakarsak tüy sorunu görünüyor. Kalıcı tedavi mümkün mü bilmiyorum ama kaliteli bir b vitamini (mutavit tavsiyemdir) ve probiyotik ile düzenli kullanımda fayda görebilirsiniz. Bu arada uzun kanat tuyleri sürekli dökülüyor mu kafes tabanında görüyor musunuz

Süleyman E.

Yönetici
Hocam buraya şöyle bir bilgi eklemek isterim. Kanat ve kuyruk sıkıntısı yaşayan kuşlara insülin ile günde bir defa olmak üzere göğüs bölgesi deri altından eczanede olan B vitaminleri var ufak cam şişeler de onlardan 1 cc çekerek enjekte ediyoruz. Bir ay kullanmaya devam edildikten sonra kanat ve kuyruklar geliyor tecrübe ile sabit.

Taha

Yönetici
Hocam buraya şöyle bir bilgi eklemek isterim. Kanat ve kuyruk sıkıntısı yaşayan kuşlara insülin ile günde bir defa olmak üzere göğüs bölgesi deri altından eczanede olan B vitaminleri var ufak cam şişeler de onlardan 1 cc çekerek enjekte ediyoruz. Bir ay kullanmaya devam edildikten sonra kanat ve kuyruklar geliyor tecrübe ile sabit.
Hocam bu çok farklı bir yöntemmiş. İlk defa duydum. Bunu konu olarak eklersen çok hayrına olur bence 😊

25 li

İspinoz Üye
Yanıtlarınız için çok teşekkürler, benim kuş bir ara kanat tüylerini kendisi yoluyordu ama sitresten olduğunu sanmıyorum şuan ise herhangi bir tüy dökme durumu yok.ayrı olarak ben b vitamini kullanmaya iki hafta önce başladım vugün vitamin günüydü.