Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Karnında Yara Var

pelinferidekurt

İspinoz Üye
Merhabalar öncelikle bayramınızı kutluyorum kuşum 3 buçuk ya da 4 yaşında bir kuş dişidir , bundan 3 ay önce eskisi gibi hırçın enerjik uçamıyordu hemen yoruluyor vs biraz evde değildim üzüntüye bağladım bu durumu hala devam edince de bir kaç tanıdığıma sordum tuy dökümüne girip girilmediği soruldu evet çok tuy dokmuyordu girmemişti bir kaç yöntem denedim kuşcuya gittim iki ilaç aldım birisi vitamin iki ilaçın kullanımı üç gün üç gün dü o şekilde bir ay kullandım çok iyi geldiğini söyleyemem ve ne yapacagımı da bilmiyorum size danışmak istedim bir ayağı daha küçüldü diğeri şiş sanki ödemli gibi ve hiç bir şekilde geçmedi daha sonra gözü kan topladı bir gün icinde gecti allahtan onuda tuy dökemediği için oldugunu dusunduk bugünde tam karnında bir yara olduğunu gördüm gagasında kan vardı psikolojik bir durum mu yoksa bir yere vurdu mu diye korkuyorum çok uzun yazdım kusura bakmayın ama durumu daha iyi anlayabilmeniz içindi lütfen dönüş yapınız 🙏🏻

Soru Kuşumun Karnında Yara Var

Öncelikle kuşa boyunluk takılmalıdır. Sonrasında ise antibiyotik tedavileri ve vitamin destekleri vermeliler ki bence yazmışlardır. Kuyruk çekmek kusura bakmayın ilkel güvercin besleyenleri uydurduğu bir saçmalık. Asla tavsiye etmiyoruz. Benim tavsiyem kanatlıdan anlayan bir veterinerde boyunluk takarak, onda kalması ve 4-5 gün kursa beslemesi yaparlar ve kuş kalan tedavisi sizde olur. En mantıklısı bu.

Ronay

Yönetici
Merhabalar, geçmiş olsun. Kuşun o bölgelerimi fotolarını çekip atar mısınız?

pelinferidekurt

İspinoz Üye
Tam olarak detaylı çekemedim canı çok acıyor tüyler kapatıyor yarayı mikrop kapmasından da korkuyorum elimde batikon yok ayaklarının şişliğinide çektim yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum çünkü acıdan çok bitkin

pelinferidekurt

İspinoz Üye

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-06-21-00-02-03-977_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-06-21-00-02-03-977_com.miui.gallery.jpg
    719.2 KB · Görüntüleme: 15

pelinferidekurt

İspinoz Üye
Bu kuşun durumu kötü kesinlikle kanatlı uzmanı bir veteriner götürmeniz şart.
Merhabalar iyi akşamlar ,kuşu veterinere götürdüm fakat kuşlardan anladıklarını pek sanmıyorum üç tane şırıngada ilaç verdi biri bir damla ikincisi 3 dördüncüsü 5 ,bu kuş aç ve bünyesine çok ağır gelir yem yemesi çok iyi değil bu sebepten üçüncü günde kestim vermeyi suyuna vitamin damlatıyorum sadece kuştan anlayan bir tanıdığıma kuyruğundaki tüyleri çektirdim rahatlasın diye yeme durumunun düzelmesi için ne yapabilirim haşlanmış yumurtada yemiyor

Ronay

Yönetici
Öncelikle kuşa boyunluk takılmalıdır. Sonrasında ise antibiyotik tedavileri ve vitamin destekleri vermeliler ki bence yazmışlardır. Kuyruk çekmek kusura bakmayın ilkel güvercin besleyenleri uydurduğu bir saçmalık. Asla tavsiye etmiyoruz. Benim tavsiyem kanatlıdan anlayan bir veterinerde boyunluk takarak, onda kalması ve 4-5 gün kursa beslemesi yaparlar ve kuş kalan tedavisi sizde olur. En mantıklısı bu.

Çözüm

pelinferidekurt

İspinoz Üye
Yemek yeme durumu iyi değil devam etsem ilaca bir sorun olur mu