Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşumun Tekrar Eden Sorunu

elçin

Forpus Üye
Öncelille herkese merhaba. Burada kanatlı uzmanı için bir konum vardı ama yenisini açmam gerekti. 5 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var. Ocak 2023ten beridir Kuşum her tüy dökümünde solunum problemi yaşıyor. İlk bu sorunu ocak ayında yaşadı, respiratory turbo, usnegono ve bazı desteklerle sorunu tamamen atlatmiştik. İlkbahardaki tüy değişim döneminde geri başladi sorunumuz ancak bu seferki biraz farklı. Gündüzleri normal ve keyifli olan, oyunlar oynayan kuşumuz gece uyku moduna geçtiğinde bağirarak inlemeye başlıyor ve burnu tikanip tık tık ses yapmaya başliyor. Kuşumun büyük ihtimalle hava kesesi akarı sorunu var. ARALIKSIZ kaşınıyor gagasını, ceresini, kafasını kafesin tellerine sürüyor. Gece saldırıya uğruyor büyük ihtimalle. Solunumda bir sıkıntı var o kesin ama onun altında yatan ana bir neden var. Doğru tedavi için bunun tespiti lazım. İnternette yaptiğim araştirmalarda hava kesesi akarı belirtileri çok uyuyor ama kendi başıma bir teşhis koymak istemiyorum. Siz değerli forumcularin tecrübeletine ihtiyacım var. Kuşumun ses yaptiği bir video da paylaşıyorum. İnceleyip dönebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
(Bu arada Ankara'da kanatlıdan anlayan veteriner yok gittim bir kaç yere fakültede dahil olmak üzere ancak kötü tecrübelerle geri döndüm. Üzülerek söylüyorum çoğu Veterinerlik değil ticarethane.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ronay

Yönetici
Merhabalar öncelikle rakip sitenin tüm linklerni ve logosunu paylaşmak yasak ve amaç ne anlamadım. lütfen dikkat ediniz. bir dahaki durumda süresiz yasaklanacaksınız.

Kuşunuzda hava kesesi akarı anlamak için veteriner kliniğinde bir kaç test yapılması gerek.
Buradan net şu bu demek doğru olmaz. Bu durum için iç parazit ilaçları kullanabilirsiniz. Eğer çözüm gelmez ise solunum sorunu olduğu gösteril ki bence bir veteriner kliniğinde röntgen şart. Bana göre solunum sorunu var doksisiklin, tylosin etken maddeli ilaçlar kullanılabilir.

elçin

Forpus Üye
Merhabalar öncelikle rakip sitenin tüm linklerni ve logosunu paylaşmak yasak ve amaç ne anlamadım. lütfen dikkat ediniz. bir dahaki durumda süresiz yasaklanacaksınız.

Kuşunuzda hava kesesi akarı anlamak için veteriner kliniğinde bir kaç test yapılması gerek.
Buradan net şu bu demek doğru olmaz. Bu durum için iç parazit ilaçları kullanabilirsiniz. Eğer çözüm gelmez ise solunum sorunu olduğu gösteril ki bence bir veteriner kliniğinde röntgen şart. Bana göre solunum sorunu var doksisiklin, tylosin etken maddeli ilaçlar kullanılabilir.
Nasil link hocam kasitli bir durum yok. Oraya yazdiğim mesaji kopyaladim sadece tekrar yazmamak için.

elçin

Forpus Üye
Anladım tüm site logosu dahil her şeyi yayınlamışsınız. Anladım sorunu teşekkürler anlayışınız için.
Farkında bile değilim. Dediğiniz halde göremedim logoyu nasıl yaptiğimi bile bilmiyorum oysaki sadece kendi yazdiğim yazıyı kopyalamıştım

Taha

Yönetici
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun inşallah kısa sürede şifasını bulabilirsiniz. 5-6 senedir bu hobideyim ancak denk gelmediğim bir durum. Kaşınma durumuna gelecek olarak dış parazitlerden emin misiniz acaba. İsterseniz kafesi ve ekipmanları sıcak sirkeli su ile tamamen bir temizleyin. Solunum sorunu için ilaçlar kullanılabilir. Geçmişten gelen bir rahatsızlık olduğu için kronikleşmiş olma ihtimali var ama

elçin

Forpus Üye
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun inşallah kısa sürede şifasını bulabilirsiniz. 5-6 senedir bu hobideyim ancak denk gelmediğim bir durum. Kaşınma durumuna gelecek olarak dış parazitlerden emin misiniz acaba. İsterseniz kafesi ve ekipmanları sıcak sirkeli su ile tamamen bir temizleyin. Solunum sorunu için ilaçlar kullanılabilir. Geçmişten gelen bir rahatsızlık olduğu için kronikleşmiş olma ihtimali var ama
Kafesi ve ekipmanlari her gün sıcak sirkeli su ile yıkıyorum sorun büyük ihtimalle hava kesesi akarı ancak malesef ki bir uzman veteriner yok burda. Hepsi ticaretçi

Taha

Yönetici
Kafesi ve ekipmanlari her gün sıcak sirkeli su ile yıkıyorum sorun büyük ihtimalle hava kesesi akarı ancak malesef ki bir uzman veteriner yok burda. Hepsi ticaretçi
malesef birçoğu öyle. bende bir araştırma yapmaya çalışacağım farklı bir şey öğrenirsem haber ederim

elçin

Forpus Üye
malesef birçoğu öyle. bende bir araştırma yapmaya çalışacağım farklı bir şey öğrenirsem haber ederim
Tamam çok teşekkür ederim, çok sevinirim. Bu küçük canları candan sayan sadece forumcular oluyor. Veterinerlerin umrunda değiller