Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Kuşumun Tüy Hastalığı Var Ve Yemek Yemiyor

elifdmrcn

Forpus Üye
merhaba,ben kuşumu 9-10 ay once bebekken aldım.sürekli üstümde uyuyordu asla kafese girmiyor pesimi birakmiyordu.biz de kafes disinda yem veriyorduk ve uyku disinda koymuyorduk.sonra fark ettik ki pek yemek yemiyor,kursagini doldurmuyor ve tuyleri,boyutu yasitlarina gore biraz az ve kucuk.sorun etmedik ve siringayla besledik.(midesine demir bir tup sokarak)kendimiz surekli yedirmeye de calistik.hatta bir ara kendi yemeye alissin diye siringayi biraktik ama o sira da hasta oldu(inanilmaz iyi bakiyorduk nasil oldu anlamadik)tam gercekten gidecekken tekrar siringayla beslemeye basladik ve multivitamin, bt amin forte ve gerwit-w aldik.toparladi biraz.ama bu hastalik sonrasi da uzun tuylerini kaybetti zaten bi suredir uzamis tuyleri dokuluyor yenileri de cok yavas cikiyordu.bu hastalikla uzun tuyleri tamamen gitti.kendi toparladi ama tuyler geri cikmadi.kokleri kanamaya basladi ve ucamamaya basladi.yenisi cikiyorsa da yamuk cikiyordu ve uzayamadan hemen kopuyordu.kusum baya da fazla kasiniyordu.bu sirada hep siringa vermeye ama kendisi yemesi icin ugrasmaya calistik.(evet yem degistirdik bir suru fark ettik pasa taze yem seviyor ve belli marka seviyor ama sevse de cok yemiyor.hatta ac bile biraktik kendi yemeye alissin diye ama yemedi biz de kuruluk korkusuna yine verdik)su an keyfi inanilmaz yerinde,zaten sabahtan aksama kadar disarda assssla icerde durmuyor,siringayla besleniyor sonrasinda biz zorluyoruz biraz yesin diye az bi seyler yiyor.babam mamasina takviyeleri ekliyor.ucamiyor ama surekli dolaniyor otuyor.ama hala tuyleri inanilmaz az.onceden gogsunde biraz vardi simdi tamamen ciplak.bir iki ay once veterinere goturduk ama detayli incelemedi,stresten yoluyor sanirim dedi ense damlasi yaptik stres ilaci aldik.stres ilaci ve damla baslarda biraz ise yaramisti ama simdi etkileri de gitti.kusum hala kasiniyor,tuyleri uzamiyor,yamuk cikiyor veya kaniyor.ve maalesef hala yemiyor.bunun icin iki uc hafta once yanina bebek bir kus getirdik.ilk geldigi gun inanilmaz korktu ama ona inat biraz yedi.dedik ki tam duzelecek birlikte yiyecekler ve stres azalacak.ama bebek kus yanasmaya calistikca bizim kusumuz inanilmaz stres oldu ve Allah korusun bir sey olacak diye endiselendik.(zaten inanilmaz korkak bir kus.biz asla korkutmadik ve yanimizdan ayirmadik ama zil calinca veya disardan ses duyunca cok korkuyor.)mecburen kusu bakacagina emin oldugumuz birine verdik.simdi su an yasadigimiz sehirde guvenebilecegimiz bir kus uzmani yok.ki ankarada gittigimiz de kayda deger bir sey soylemedi ne yazik ki.o yuzden guvenemiyorum ama buraya sormak istedim.vitaformun ayni kusumda olan belirtilerde ise yaradigini soylediklerini gordum demin ve arada kaldim cunku bazi yorumlar da kotu oldugu hakkindaydi.bana aciklarsaniz cok sevinirim.bu arada kusum bizimle patates yemeye bizle sebzeler yemeye bayiliyor.bir ara bizle corba iciyordu(onunkine baharat katmiyorduk pek)ve bizle yiyordu.yemedigi icin bi sure vermistik ama sonra bu da zararli oldugu icin vermeyi biraktik.ama inanin yesin diye canimdan can gidiyor.cok bunaltinca onune yem kabini dayayinca az bir sey sinirlenip atistiriyor ama fazlasi yok.buna ragmen keyfi de o kadar yerinde ki.surekli pesimizden kosuyor konusuyor oynuyor.yani benim kusumun sagligi icin ne yapmam gerek lutfen soyleyin o kadar tatli bir kus ki resmen cocugum oldu ve her gece icimde telas var acaba bir sey olacak mi diye.

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Maşşallah destan gibi yazmışsınız ben şeyi anlamadım siz kuşunuz için tedevi mi istiyorsunu yoksa iyi bir veteriner mi eğer veterinere götürebilme imkanınız var ise ikamet ettiğiniz bölgeyi söyleyin ben size araştırıp bulurum inşallah kuşunuz iyi olur resmini paylaşırmısınız belk ibir hastalığı vardır ona göre veterinere götürürsünüz

elifdmrcn

Forpus Üye
Maşşallah destan gibi yazmışsınız ben şeyi anlamadım siz kuşunuz için tedevi mi istiyorsunu yoksa iyi bir veteriner mi eğer veterinere götürebilme imkanınız var ise ikamet ettiğiniz bölgeyi söyleyin ben size araştırıp bulurum inşallah kuşunuz iyi olur resmini paylaşırmısınız belk ibir hastalığı vardır ona göre veterinere götürürsünüz
evet en başından anlatmak istedim😄kastamonuda yaşıyoruz ama arada ankaraya gitme şansım oluyor,veterinerlere de tam güvenemiyorum eğer takviyelerle tedavi şansımız varsa öyle halletmek istiyorum ama taramalar yapılmalıysa mecbur iyi bir tanesine götürmek istiyorum.aslında ankara egzotik veterinere baktım,bir fikriniz var mı iyi midir?

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Ankara'ya götürebilme imkanınız var ise keçiören hayvan hastanesi var ora 24 saat açık ve 3 kantlı uzmanı var oraya götüremez iseniz Kastamonu'da bir yer bakayım

Taha

Admin
Öncelikli olarak tabiki veteriner şansınız varsa veteriner iyidir. Yoksa versele laga mutavit alın. Hem tüy için hemde iştah için iyi gelecektir. Haftada 1 kere kullanın. Bir probiyotik gerekiyor entrobac olabilir haftada 1-2 kez. Yem olarak petmarketburada, grpet gibi yerlerde satılan yüzde 30-40 aspurlu japon darili falan iyi bir yem alın. Haftada 1 dal darı verin. Yemin içerisinde yoksa arada bir yulaf verin.

elifdmrcn

Forpus Üye
Öncelikli olarak tabiki veteriner şansınız varsa veteriner iyidir. Yoksa versele laga mutavit alın. Hem tüy için hemde iştah için iyi gelecektir. Haftada 1 kere kullanın. Bir probiyotik gerekiyor entrobac olabilir haftada 1-2 kez. Yem olarak petmarketburada, grpet gibi yerlerde satılan yüzde 30-40 aspurlu japon darili falan iyi bir yem alın. Haftada 1 dal darı verin. Yemin içerisinde yoksa arada bir yulaf verin.
biz entrobac gerwit w ve bt amin forte kullanıyoruz,babam kursak beslemesi yaparken mamaya damlatıyor.bir de versele laganın mamasını kullanıyoruz ama dediklerinizi alacağız hemen çok teşekkürler.

elifdmrcn

Forpus Üye
merhaba ben dediginiz muta-vite baktim almaya karar verdim ama uc takviyenin yaninda haftada uc gun bir de bunu kullanirsak kusa zarar vermez veya fazla gelmez degil mi?

Taha

Admin
merhaba ben dediginiz muta-vite baktim almaya karar verdim ama uc takviyenin yaninda haftada uc gun bir de bunu kullanirsak kusa zarar vermez veya fazla gelmez degil mi?
Elinizdeki vitaminlerde iyi aslında. Gerwit haftada 1 BT amin Forte 10 günde bir entrobac haftada 2 kere