Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Yanına Arkadaş Koyduk Hastalandı Ne Yapmalıyım

burhan0881

İspinoz Üye
Arkadaşlar muhabbet kuşum artık her şeye kerkinir hale gelince çiftleşmesi için bi akrabadaki dişi kuşu yanına koydum. Yaklaşık 2 haftadır birlikteler, 2 gündür kuşum tünekte kafasını arkaya döndürmüş uyuyor sürekli, halsiz dışkısı sulu ishal olmuş, üşütmedim cereyanda da bırakmadım evde termostat var standart aynı ısıda odamız. Yeni kuş gelince sürekli kaşınmaya başlamıştı bugün sirkeli suyla bi güzel yıkadım ikisini de, benim kuşu yıkarken elime dışkısını yaptı aynı simsiyah ve sümük gibi bi şeydi, ilk defa öyle dışkı gördüm acaba ne oldu kuşuma ne yapmalıyım. Suyuna da limon damlattım yardım edin lütfen.

Ronay

Yönetici
Kuşlar siz yıkamamalısınız. Onlar insan değil. Bu onların hastalanması ve ölümüyle sonuçlanabilir. Dışkı fotusu ve kuşları atar mısınız?

burhan0881

İspinoz Üye
Kuşlar siz yıkamamalısınız. Onlar insan değil. Bu onların hastalanması ve ölümüyle sonuçlanabilir. Dışkı fotusu ve kuşları atar mısınız?
Ben daha önce de bi çok kuş besledim, önceki kuşlarım suyu sever yıkanırdı, bu kuşumun huyu böyle suyu sevmiyor ama ben yıkayınca da rahatsızlık hissetmiyor sürekli yıkadığım için sorun olmuyor. Kuşumu en az 20 kere yıkamışımdır. Simsiyah dışkısı lavaboda gitti çekemedim fotoğrafını. Ha bu arada yemin içinden siyah olanları seçip yediğini fark ettim.

burhan0881

İspinoz Üye
Maviş benim kuşum. Dışkı da ona ait

Ekli dosyalar

• 20241027_145116.jpg
    20241027_145116.jpg
    834.4 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20241027-WA0007.jpg
    IMG-20241027-WA0007.jpg
    152.8 KB · Görüntüleme: 8

Ronay

Yönetici
Kuşlar kendi istediklerinde kendileri yıkanmalılar, bizler yıkamamalıyız. Bu durumdan yüzlerce ölüm olayı gördük. Lütfen uyarıları dikkate alınız. Kuşunuzda ağır enfeksiyon var. Kusma var mı?

burhan0881

İspinoz Üye
Tamam dikkat edeceğim. Ağır enfeksiyon mu 😞 ne yapmam lazım yol gösterin lütfen. Kusma dün kafasını yukarı aşağı uzatıp kusacak gibi yapıyordu bi kaç kez sonra diğer kuş onu kur olarak algıladı sanırım ağzından yedi ya da kur yaptı gerçekten. Yem çıktığını görmedim ama yere kusmadı hiç şu ana dek
Zaten yem yemiyor elime alıncs yem yiyor onda da siyahları seçiyor diğerlerini atıyor gagasıyla

Ronay

Yönetici
Veteriner gitme ihtimali varsa gidin yoksa sulphamezathine alıp 4 gün kullanın sonra dışkı fotosu atın. Duruma göre kullanımı uzatırız. Geçmiş olsun.

Ronay

Yönetici
Tekrar söylüyorum bizimkiler tavsiye niteliği en sağlıklısı veteriner gitmektir. Veterinelerden veya sosyal medyadan bulunabilir araştırın.