Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Ronay

Site Kurucusu
Kuşun dışkısında yem olması

Muhabbet kuşu, kanarya, sultan papağanı, hint bülbülü vb kuşlarda halsizlikle başlayan bazı hastalıklarda dışkısını yaptığı zaman yediği yemin sindirilmeden çıkardığını görebiliriz. Bu durum genellikle endişe ile karşılanır. Yemin dışkıda neden görüldüğünü merak ederiz. Muhabbet kuşu vb kuşlarda dışkıda yem görülmesi sindirim sorunlarının habercisidir. Hadi gelin dışkıda yem görülmesi sorununu detaylı şekilde inceleyelim.

Kuşunuzun dışkısında (kakasında) tohum veya sebze parçaları gibi sindirilmemiş yiyecekler bulursanız , sindirim ciddi şekilde bozulur. Kuşunuzu hemen bir veterinere götürmezseniz, hayvan açlıktan ölebilir veya beslenme açısından yetersiz hale gelebilir. Bu tür ciddi sindirim bozukluklarının çok sayıda olası nedeni vardır. Dışkıda yem görülmesi genellikle, kuşlarda kursak mantarı (Megabakteriler) sebepli mantar kaynaklı hastalıktan ortaya çıkar . Bu patojen çok sayıda muhabbet kuşunda bulunur. Diğer kuş türlerinde bakteriyel enfeksiyonlar, dışkıda sindirilmemiş tanelerin bulunmasına neden olabilir. Hemen ortamda diğer kuşlarda ayırıp karantinaya alıp, mikostatin veya triflucan gibi ilaçları kullanarak tedaviye başlamalısınız. Kafesleri iyice dezenfekte etmelisiniz. Bazen de bir mikrop kaynaklı değil de sindirim sisteminin iyi çalışmamasından da kuşlarında dışkılarında yem gözlenebilir. Bu durumda probiyotik ve kuş kumu vermeli ve gerektiğinde veterinere baş vurmalısınız.

Muhabbet Kuşu Dışkıda Yem Fotoğrafları
dışkıda yem sorunu
kuşun dışkısında yem çıktı

soyaasosuu

İspinoz Üye
Benim kuşumunda dışkısında yem vardı ve kabarıyordu tünekte çok halsizdi kusuyordu ben kalamar kemiğini elime parçalayıp yedirdim biraz ve şu anda kabarmıyor kusmuyor ve dışkısında yem yok hamd olsun Rabbime 4-5 ay öncede hastayken bunu yaptim duzeldi

Ronay

Site Kurucusu
Hoş geldiniz. Büyük ihtimalle taşlıkta sorun varmış sizde bir nevi kum verip destek sağlamışsınız. Ama enfeksiyon kaynaklı ise ilaç tedavi şart. soyaasosuu soyaasosuu kendinizi kuşlarınızı tanıtırsanız mutlu oluruz 🙂