Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Limon Asla Alışmıyor 🤷

limon 🍋

İspinoz Üye
Merhaba. Limonu sahipleneli 6 ayı geçti . O zaman yavruydu aylardır uğraşıyorum ama asla bana alışmıyor beni sevmiyor. Kafesine parmağımı uzatsam başka tarafa gidiyor, içeriye elimi sokmaya çalışsam uçup kaçıyor. Sürekli laf atıyorum, konuşuyorum , şarkı söylüyorum yok. Kafesini açıyorum çoğu zaman çıkmıyor çıksa bile yanıma dahi asla gelmiyor. Elimden darı yiyor ama biter bitmez hemen kaçıp gidiyor. 6 aydır yabani hayvan olsa alışırdi diyorum bunca emeğe 😅 Sizce ne yapmalıyım?

Taha

Admin
Merhaba. Limonu sahipleneli 6 ayı geçti . O zaman yavruydu aylardır uğraşıyorum ama asla bana alışmıyor beni sevmiyor. Kafesine parmağımı uzatsam başka tarafa gidiyor, içeriye elimi sokmaya çalışsam uçup kaçıyor. Sürekli laf atıyorum, konuşuyorum , şarkı söylüyorum yok. Kafesini açıyorum çoğu zaman çıkmıyor çıksa bile yanıma dahi asla gelmiyor. Elimden darı yiyor ama biter bitmez hemen kaçıp gidiyor. 6 aydır yabani hayvan olsa alışırdi diyorum bunca emeğe 😅 Sizce ne yapmalıyım?
Kuşun yavru olduğundan eminiz değil mi çok çaba sarf etmişsiniz çünkü 😂

limon 🍋

İspinoz Üye
Profildeki fotoğrafı yavru iken çekmiştim. 1 bir buçuk aylık dediler ama 🤷 Aslinda çabuk alışır diye erkek istemiştim erkek diye almıştım ama o da olmadı dişi çıktı 😅

İpek..s

Moderator
Merhaba öncelikle aldığınız da kuşunuz 1.5 aylık civarında değilmiş gibi bana kalırsa en az 2.5 aylık gibi ve dişi bu yüzden alışma sürecinde zorluk çekmişsiniz
Gagasi gereğinden uzun gibi şuan nasıl kuşunuz bir sorun varmı ?

limon 🍋

İspinoz Üye
Aslında biz çok sorun yaşadık. Limonun sırt ve kuyruk tüyleri yoktu ve çok geç çıktı, ucamiyordu bile. Eski mesajlarima bakabilirseniz bir orada var . Son halini de yüklüyorum.
IMG20240112191846.jpg

Taha

Admin
Aslında biz çok sorun yaşadık. Limonun sırt ve kuyruk tüyleri yoktu ve çok geç çıktı, ucamiyordu bile. Eski mesajlarima bakabilirseniz bir orada var . Son halini de yüklüyorum. Ekli dosyayı görüntüle 1979
Kuşun karakteriyle ilgili olabilir ani hareketlerden kaçının avuca almaya çalışmayın parmağınıza çıkmasını sağlayın elden yem yedirin umudunuzu yitirmeyin bence başarabilirsiniz

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Hep işe yarayan yöntemi açıklıyorum hazır olun :D

Şimdiii, kuş belli ki yabani ve yavruyken alışmış olması lazımdı. O zaman baştan başlıyoruz. Elinizle yavaşça dal darı ve yem verdiğinizde kaçmıyorsa güven kazanmada ilk aşama tamam demektir.

(İkinci aşama hem en uysal kuşumda hem de en inatçı, en acımasız dişi kuşum, bir yaşındaki Menekşe'de denenmiş ve başarılı olmuştur.)

İkinci aşamaya geçmek istiyorsanız kafesteki bütün oyuncakları, tünekleri, suluk, yemlik ne varsa çıkarın. Kuş içeride olacak. Muhtemelen tellere yapışacaktır.

Parmağınızı tıpkı bir tünek gibi kuşun altına (üstten sakın denemeyin) yaklaştırın ve bunu yavaşça yapın. Yüksek ihtimalle uçuşup kaçacaktır ki kuşun karakteri buna müsait. Pes etmeden devam ettirin. 15 dakika içerisinde parmağınıza gelmesi lazım. Parmağınıza gelip kısa bir süre sonra yeniden tellere atlarsa yine yavaşça altına götürüyorsunuz.

Bu eğitimin reçetesi şu şekilde: Günde iki ya da üç kere, 10-15 dakika bu eğitimi veriyorsunuz. Bir hafta sonra alışıp alışmadığını buraya yazın da görelim bakalım :)

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Hep işe yarayan yöntemi açıklıyorum hazır olun :D

Şimdiii, kuş belli ki yabani ve yavruyken alışmış olması lazımdı. O zaman baştan başlıyoruz. Elinizle yavaşça dal darı ve yem verdiğinizde kaçmıyorsa güven kazanmada ilk aşama tamam demektir.

(İkinci aşama hem en uysal kuşumda hem de en inatçı, en acımasız dişi kuşum, bir yaşındaki Menekşe'de denenmiş ve başarılı olmuştur.)

İkinci aşamaya geçmek istiyorsanız kafesteki bütün oyuncakları, tünekleri, suluk, yemlik ne varsa çıkarın. Kuş içeride olacak. Muhtemelen tellere yapışacaktır.

Parmağınızı tıpkı bir tünek gibi kuşun altına (üstten sakın denemeyin) yaklaştırın ve bunu yavaşça yapın. Yüksek ihtimalle uçuşup kaçacaktır ki kuşun karakteri buna müsait. Pes etmeden devam ettirin. 15 dakika içerisinde parmağınıza gelmesi lazım. Parmağınıza gelip kısa bir süre sonra yeniden tellere atlarsa yine yavaşça altına götürüyorsunuz.

Bu eğitimin reçetesi şu şekilde: Günde iki ya da üç kere, 10-15 dakika bu eğitimi veriyorsunuz. Bir hafta sonra alışıp alışmadığını buraya yazın da görelim bakalım :)
Haaa, unutmadan; Parmağınızda uzun süre durmaya başladığında eğitim başarılı oluyor demektir. Bunu darı, yulaf gibi bir ödülle pekiştirmeniz çok daha iyi olacaktır. Hadi bakalım.