Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Makale Marimo

Site içi bilimsel yazılar

Taha

Admin
Marimo
1000025323.jpg
1000025325.jpg

Marimolar suda yaşayan bir alg topluluklarıdır. Akarsularda algler birikip top şeklini oluşturur böylece marimolar oluşur. İlk olarak Japonya'da keşfedilen marimolar aşk ve şans getirdiğine inanıldığı için şans yosunu olarak adlandırılmıştır. Çok uzun süre yaşayan marimolar deden toruna miras gibi verilir. Japonya da koruma altına alınmış olup ulusal hazine olarak görülmektedir.
Marimolar tıpkı bitkiler gibi sudaki nitrat vb mineralleri alarak oksijen üretir. Ek bir besin vermeye gerek yoktur ancak büyümesini daha hızlandırmak için marimo besini verilebilir. Yılda yaklaşık 5 cm uzayan marimolar yavaş gelişim gösterir.
Marimo Bakımı
Marimolara fanus ya da kavanoz da bakabilirsiniz. Haftada 1 kez suyunu değiştirmeniz yeterli olacaktır. Peki nelere dikkat etmelisiniz ?
- Öncelikle daha fazla mineral olduğu için musluk suyu tercih etmelisiniz. Kullanmadan önce en az 1 gün dinlendirmeniz iyi olacaktır.
- Eğer bulunduğunuz şehir çok sıcak ise marimoya biraz soğuk su ekleyebilirsiniz. Doğada soğuk sularda yaşadığı için sıcağa tahammülü olmayan bir canlıyı çok sıcak günlerde belli vakitlerde buzdolabına bile koyabilirsiniz.
- Direkt olarak güneş ışığından korumalısınız.
- Ek besine ihtiyaç duymasada gelişimini hızlandırmak için Marimo besini olarak satılan katkılardan kullanabilirsiniz.
1000025329.jpg

Bakımı kolay olan bu canlılara akvaryumunuzda da yer verebilirsiniz. Görüntü olarak estetiklik kazandıracağı gibi sudaki oksijeni arttırarak akvaryum suyunun kalitesini de arttıracaktır.
1000025327.jpg

Süleyman E.

Admin
Taha Taha, Hocam süper bir bitkiymiş ben şahsen ilk defa gördüm. Bir Japon balığımız var ismi nemo onun yanına arkadaş alalım 😁 Eminönü'nde vardır her halde dimi

Taha

Admin
Taha Taha, Hocam süper bir bitkiymiş ben şahsen ilk defa gördüm. Bir Japon balığımız var ismi nemo onun yanına arkadaş alalım 😁 Eminönü'nde vardır her halde dimi
Hocam vardır çiçekçilerde de olabilir. Banada bir arkadaşım verdi. Kendisine hep hediye olarak gelmiş fazla vardı elinde. İnternette falanda var. Nemoya arkadaş olur 😁