Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Mauhabbet Kuşu Astım

Ciciksm

Forpus Üye
Kuşumu kanat titremesi ve uçamama sorunundan dolayı veterinere götürdüm. Şehir dışında en yakın kuşlardan anlayan tek veterinerdi. Kuşta astım olduğunu söyledi şırıngayla iki ilaç çekti isimlerini bilmiyorum.
8 yaşındaki bir kuş için de normal olduğunu söyledi. Kuşumda hiçbir sorun yoktu eve başka bir kuş getirdikten sonra oldu denk mi geldi bilmiyorum ilk başta kısa mesafe uçarken artık hiç uçamıyor tek kanadı titriyor. Yem yiyor su içiyor konuşuyor eskisi gibi olmasa da keyfi yerinde.
Hızlı nefes alıp veriyordu son zamanlarda ama ben tüy döktü ve yerine gelmedi diye uçamadığını düşünmüştüm çok üzgünüm.
Küçük dostuma başka ne yapabilirim ?
Entrobac devam etmemi söyledi gerwit ve bt amin forte için bunları kullanırken gerek yok dedi.

Ronay

Yönetici
Bir problem yok. Gaga gıcırdatıyor. Rahatlatıyor bir nevi kendini ortamda güvenli hissedince yaparlar bu gaga gıcırdatmayı.

Ciciksm

Forpus Üye
Bir problem yok. Gaga gıcırdatıyor. Rahatlatıyor bir nevi kendini ortamda güvenli hissedince yaparlar bu gaga gıcırdatmayı.
Uçamama sorununu çözemiyorum hocam. Çok üzülüyorum kuşa da düşüyor kendi kendine sonra üzülüyor sanırım bir süre gömülüyor kanadına.
Veteriner astımdan olduğunu söylüyor ama bu kuş birdenbire mi hasta oldu. Ben başka bir sorun olduğunu düşünüyorum acısı ya da onu tedirgin eden bir şey var.
Diğer kuşu sahiplendirdim belki strestendir diye. Sürekli kaşıyor kendini banyo da yapmıyor bunun için yapabileceğim bir şey var mı 😢

Ciciksm

Forpus Üye
1.5 ay önce de şöyle tüyler düşürdü acaba bu yüzden olabilir mi ?
Bir arkadaşım tüy dönemini rahat geçiremediyse strese girip uçamıyor da olabilir dedi böyle bir şey mümkün müdür acaba ?
Öğrendiği kerimeleri tekrarlıyor yem de yiyor kur bile yapıyor parmağıma.
Kafes değişikliği oldu büyük bir kafese aldım bütün sevdiği oyuncaklarını da çıkardım bunlar mı strese soktu acaba ?
Aklıma gelen her şeyi sayıyorum kusura bakmayın.

Ekli dosyalar

• 2fb8ae2f-aa68-4b25-8e39-886aa914be2a.jpeg
    2fb8ae2f-aa68-4b25-8e39-886aa914be2a.jpeg
    467.7 KB · Görüntüleme: 1

Ronay

Yönetici
Burada kuşunuza zaman verin. Özellikle B12 ağırlıklı vitamin takviyesi yapın. 12-13 günde bir mama verin. Tüyle tamamen düzeldiğinde salın kendi denesin.

Ciciksm

Forpus Üye
Burada kuşunuza zaman verin. Özellikle B12 ağırlıklı vitamin takviyesi yapın. 12-13 günde bir mama verin. Tüyle tamamen düzeldiğinde salın kendi denesin.
Haşlanmış yumurta ve havuç veriyordum. Veteriner çılbır yapmamı önerdi. Sizin tavsiyeleriniz varsa alabilirim.
Son bir soru daha kepek şeklinde bir şeyler dökülüyor kendini kaşıdığında. Boş kaldığında sürekli kendini kaşıyor diyebilirim.
Kendim banyo yaptırsam yanlış bir şey yapmış olur muyum ya da ona zarar verir miyim ?
Önceden musluğun altında kendi yapıyordu ama şu an ürküyor her şeyden.

Ronay

Yönetici

Bu makaleyi inceleyin kepekler için.