Evet bende enfeksiyon düşünüyorum çünkü ilk kusmuk hariç diğerleri hep balgam gibiydi. Soğuk sudan dolayi olduğunu düşünüyorum. Çünkü farklı hiç bir şey yemedi. Bir bu aralar Çeşme suyundan içen herkes kusup ishal oluyo. Silopi Şırnak ta yaşıyoruz buradaki veterinerler sadece büyük baş hayvanlara bakıyor. Amcam çok eski kuşçulardan. Ekim ayında böyle olduğunda yoğurt suyu önermişti şırınga ile vermiştim çok şükür düzelmişti ama şuan o kadar güçsüz ki korkuyorum elimde kalır diye. Akşam biz yemek yerken kendi gelip limon emdi. Şimdi kakası koyu yeşilden fıstık yeşile döndü. Kendi yemini avucuma döktüm asla 2 gündür yemiyor. Ama limonun mu faydası oldu yoksa amcamın suluguna koyduğu damlanın mi bilmiyorum. Kendi kafesten çıktı 5 dakikadır şuan çubuk kraker kemiriyor. Engel olmalı miyim yoksa çubuk kraker i yemeli mi daha ?
Lütfen çubuk kraker, ev gıdaları ve benzeri yiyeceklerden kuşunuzu katiyyen uzak tutun. Kesinlikle hiçbir zaman katkı maddeli gıda vermeyin. Sadece yem ve su verin. Çeşme suyundan uzak durun ve içme suyu (şaşal su) kullanın.
Entrobac probiyotik başlayalım, 3 gün kullanın. Bu sırada yem yemiyorsa kursaktan besleme yapın. Kursaktan beslemeyi nasıl yapacağınızı öğreten videolar YouTube'da var. Bunun için kursaktan besleme aparatı lazım.
Dışkı ve kusmuğa bakmak istiyorum. Fotoğraf atarsanız iyi olur.