Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Merhaba, Yeni Kuş Sahiplendik,

Burcin

Forpus Üye
Merhabalar,

Oğullarımın talebi üzerine geçen hafta 2 tane muhabbet kuşunu sahiplendik, yalnız sanki bir şeyler yanlış gidiyormuş gibi bir hissiyata kapıldık, şöyle ki;

*Kuşlarımız kesinlikle normal yem tüketmiyor. Yemlerini değiştirdik farklı marka yem verdik, taze yiyeceklerden denedik vs, yalnızda ballı kraker tüketiyorlar, ve erkek kuşumuz Limon ara ara titriyormuş gibi görünüyor.

Birde sürekli dişi kuşumuz Çıtır Limon'u kovalıyormuş gibi bir durum var, Çıtır henüz daha 0-6 ay arası dönemde Limon biraz daha büyük ona göre,

Kuşları almış olduğumuz pet shop vitamin ve probiotiği aynı anda verebileceğimizi ve sürekli vermemiz gerektiğini söyledi ama burada okuduğum kadarı ile 10 günde bir verilmeli imiş. Kısacası biraz genel bilgilendirme konusunda destek olursanız çok mutlu olurum. Resimlerini ekliyorum, Beyaz mavi Çıtır, Yeşil sarı Limon

Ekli dosyalar

• IMG-20240111-WA0019.jpg
    IMG-20240111-WA0019.jpg
    80.7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG-20240111-WA0020.jpg
    IMG-20240111-WA0020.jpg
    167.8 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG-20240111-WA0021.jpg
    IMG-20240111-WA0021.jpg
    78.7 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20240111-WA0022.jpg
    IMG-20240111-WA0022.jpg
    89.7 KB · Görüntüleme: 10

Ronay

Yönetici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. 🙂 Kuşlarınız sağlıklı durmakta, sadece eş tutmamışlar. Biraz zaman verin. Omuz hizası bir yere koyun kafes orada kalsın her zaman. Kafeste plastik tünekler yerine tahta tünek koyunuz. Sağlıkları için daha iyi bir de tünekler çok düzensiz kafes küçük iki adet tahta tünek biri sola biri sağa koyun ortada salıncak yeterli alan sağlamış olacaksınız. Birde bir dışkı fotosu atın bakalım.

Soner

Forpus Üye
Merhaba hayırlı olsun öncelikle tüyleri kadar ömürleri olsun..
Yem konusunda öncelikle markasından çok yemin taze olmasi olmasına dikkat edin.
Ballı kraker diye adı geçen ürünü kullanmamanızı öneririm onun yerine dal darı vermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Citir adlı kusunuz anladığım kadarıyla disi ve kızışmış bir dişi erkeği kovalama sebebi yüksek ihtimalle bundan dolayıdir diye düşünüyorum.
Vitamin ve probiyotik konusuna gelecek olursak kesinlikle aynı anda vermemeniz lazım haftalık düzenli olarak kullanmanız da sorun yok haftada 1 er defa verebilirsiniz ama verdiğiniz her katkı maddesinin arkasından minimum 2 gün taze su vermeniz gerekmektedir.

Burcin

Forpus Üye
Merhaba aramıza hoşgeldiniz. 🙂 Kuşlarınız sağlıklı durmakta, sadece eş tutmamışlar. Biraz zaman verin. Omuz hizası bir yere koyun kafes orada kalsın her zaman. Kafeste plastik tünekler yerine tahta tünek koyunuz. Sağlıkları için daha iyi bir de tünekler çok düzensiz kafes küçük iki adet tahta tünek biri sola biri sağa koyun ortada salıncak yeterli alan sağlamış olacaksınız. Birde bir dışkı fotosu atın bakalım.
Selamlar,

cevaplarınız için teşekkür ederiz. kafesi mümkün mertebe büyük olanlardan seçmeye çalıştık, tahta tünek konusunu sayfada öğrendim internetten araştırıyorum onu da tedarik edeceğim en kısa sürede :) şuan işteyim akşama dışkı fotosu da iletirim. Titremesi korkma kaynaklıdır değil mi? sürekli olmuyor ara sıra oluyor çünkü.

Burcin

Forpus Üye
Merhaba hayırlı olsun öncelikle tüyleri kadar ömürleri olsun..
Yem konusunda öncelikle markasından çok yemin taze olmasi olmasına dikkat edin.
Ballı kraker diye adı geçen ürünü kullanmamanızı öneririm onun yerine dal darı vermeniz daha sağlıklı olacaktır.
Citir adlı kusunuz anladığım kadarıyla disi ve kızışmış bir dişi erkeği kovalama sebebi yüksek ihtimalle bundan dolayıdir diye düşünüyorum.
Vitamin ve probiyotik konusuna gelecek olursak kesinlikle aynı anda vermemeniz lazım haftalık düzenli olarak kullanmanız da sorun yok haftada 1 er defa verebilirsiniz ama verdiğiniz her katkı maddesinin arkasından minimum 2 gün taze su vermeniz gerekmektedir.
Merhaba Soner Bey,

bilgi için teşekkür ederim. Yemi günlük olarak değiştirdim aslında tazeliğinden şüphelendiğim için, sonrasında görecekleri şekilde yukarıya taşıdım ama yine de yemlikten yem çok çok nadir yediler. Darıyı dünkü araştırmalarım sonucunda gördüm bugün aktardan alacağım.

Sularını günlük olarak değiştirmeye özen gösteriyorum, Zira kafes temizliklerini de günlük olarak yapıyorum. Söylediğiniz gibi sıra ile veririm bundan sonra.

Çıtır için kızgınlıkta olabilir demişsiniz ama daha küçük değil mi? öyle ise bile bunu nasıl anlarız.

çok teşekkür ederim, değerli dönüşleriniz için.

Soner

Forpus Üye
Merhaba Soner Bey,

bilgi için teşekkür ederim. Yemi günlük olarak değiştirdim aslında tazeliğinden şüphelendiğim için, sonrasında görecekleri şekilde yukarıya taşıdım ama yine de yemlikten yem çok çok nadir yediler. Darıyı dünkü araştırmalarım sonucunda gördüm bugün aktardan alacağım.

Sularını günlük olarak değiştirmeye özen gösteriyorum, Zira kafes temizliklerini de günlük olarak yapıyorum. Söylediğiniz gibi sıra ile veririm bundan sonra.

Çıtır için kızgınlıkta olabilir demişsiniz ama daha küçük değil mi? öyle ise bile bunu nasıl anlarız.

çok teşekkür ederim, değerli dönüşleriniz için.
Rica ederim çıtır in ön profilden net olacak şekilde bir kaç fotoğrafını daha eklerseniz o konuyuda netlestirmis oluruz.

Burcin

Forpus Üye
Selamlar,

cevaplarınız için teşekkür ederiz. kafesi mümkün mertebe büyük olanlardan seçmeye çalıştık, tahta tünek konusunu sayfada öğrendim internetten araştırıyorum onu da tedarik edeceğim en kısa sürede :) şuan işteyim akşama dışkı fotosu da iletirim. Titremesi korkma kaynaklıdır değil mi? sürekli olmuyor ara sıra oluyor çünkü.
Dışkı resmini ekledim

Burcin

Forpus Üye
Daha yeni gelmişler, muhabbet kuşları ortama alışana kadar yem yemeyi azaltırlar. Hatta stres kaynaklı dışkı değişimi bile olur. Belki siz odalarında yokken yiyorlardır. Hastalık kaynaklı bir durum yoksa mutlaka yiyorlardır.
Aslında yiyorlar ama az yiyorlar sanırım özellikle erkek olan çok az yiyor

Ekli dosyalar

• IMG_3242.jpeg
    IMG_3242.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3243.jpeg
    IMG_3243.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 6

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Aslında yiyorlar ama az yiyorlar sanırım özellikle erkek olan çok az yiyor
Maşallah, Çıtır hanım çok tatlıymış. Dediğim gibi ortama uyum sağlayana dek yem yemediklerini görebilirsiniz. Onlar mutlaka siz yokken yiyorlardır. Kısacası eğer hastalıkları yoksa normal bir durum.
Eş tutmadıkları için ve eve yeni geldikleri için kuluçka takmama gerek var mı?
İsterseniz eş tuttuklarından emin olana kadar bekleyin. Hani eğer birkaç hafta gözlemledikten sonra anlaştıklarına emin olursanız yuvalık takabilirsiniz.

Burcin

Forpus Üye
Maşallah, Çıtır hanım çok tatlıymış. Dediğim gibi ortama uyum sağlayana dek yem yemediklerini görebilirsiniz. Onlar mutlaka siz yokken yiyorlardır. Kısacası eğer hastalıkları yoksa normal bir durum.

İsterseniz eş tuttuklarından emin olana kadar bekleyin. Hani eğer birkaç hafta gözlemledikten sonra anlaştıklarına emin olursanız yuvalık takabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim :) evet bizde bayılıyoruz ikisine de evin havası değişti bıdıklar geldi geleli