Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Misafir Muhabbet Kuşu

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba,

Yarın malumunuz üzere Kurban Bayramı Arefesi. Şimdiden hepinizin Kurban Bayramı mübarek olsun.

Yarın akrabam bizlere 4 günlüğüne muhabbet kuşunu bırakacak, benim de evde halihazırda 3 kuşum var. Gelecek kuş henüz yavru. Daha önce annesiyle aynı kafeste oldukları için anne yavruyu dövmüş, yaralamış. Hem hastalık riski hem de kendi kuşlarımın ona zarar vermesi riski açısından ayrı kafeslerde tutacağım.

Ancak kuşlar alerjim olduğu için abimin odasında kalıyorlardı. Yeni gelecek kuşun kafesini koyacak oda veya odanın içerisinde yer yok. Mecburen kafesleri üst üste koyacağız ama diğer kuştan- eğer varsa- bizimkilere hastalık bulaşır mı? Yeni gelen kuş ele, kola alışkın ve çok cana yakın.

Bizim kuşlarla aynı odada olurlarsa sorun olmaz değil mi?

Soru Misafir Muhabbet Kuşu

Bariz dışkı, yemler vb geçişi olmazsa çok büyük sorun olmaz. İyi bir kafes örtüsü ve dikkatli davranırsanız çok sorun olmaz.

Ronay

Yönetici
Bariz dışkı, yemler vb geçişi olmazsa çok büyük sorun olmaz. İyi bir kafes örtüsü ve dikkatli davranırsanız çok sorun olmaz.

Çözüm

Taha

Yönetici
Ronay hocamın dediği gibi bende bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bayramınız sizinde mübarek olsun şimdiden :)

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Merhaba tekrardan,

Kuş bize geldi. Yaklaşık 1 hafta bizde İnşallah. Kuşun omurgası doğuştan yamuk kaynamış, daha sonra yavruluk döneminde de annesi yavruyu yaralayana kadar dövmüş. Hayvancağıza o kadar üzüldüm ki...

Sol ayağı sürekli havada. Az önce şiddetli kanat çırpmasıyla uyandırdı bizi. Sanırım uyurken dengesini sağlayamayıp düştü. Diğer kuşlarım da korktu haliyle. Bense deprem oluyor ondan çırpındılar sandım :/

Sürekli aynalı oyuncağa kendini yaslayıp tutunarak uyumaya çalışıyor. Dışkıları zannedersem normal. Pek dışkı yapmıyor, yeni geldiği için stres halinde sanırım. Marula bayılıyor. Yem pek yemiyor. Elimi kemirmeyi çok seviyor.

Kuşa kahve filan da veriyorlarmış, şampuanla yıkıyorlarmış. Tabi akrabamın kuşu ne diyebilirim ama uyardım elbette. Kendim mi veterinere götürsem diyorum ama gerek olmadığını söylediler. Sizce veterinere gitmeye gerek var mı? Doğuştan gelen sakatlıklar düzelmiyor diye biliyorum.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Bir de bu hayvan engelli olduğu için ona özel engelli kafesi mi alıp hediye etsem diyorum. Çünkü gerçekten yürürken, bir yerden bir yere giderken çok zorlanıyor. Ünal Vlog diye bir kanalda görmüştüm, (isim vermek doğru mu bilmiyorum) kuşu için engelli kafesi yapıyordu. Ama bende öyle malzemeler ne arasın...

Halihazırda satılan engelli kuş kafesine de hiç rastlamadım. Sizin bildiğiniz engelli kuşlar için uygun tünek, köprü, kafes vb. var mı?

Taha

Yönetici
Bir de bu hayvan engelli olduğu için ona özel engelli kafesi mi alıp hediye etsem diyorum. Çünkü gerçekten yürürken, bir yerden bir yere giderken çok zorlanıyor. Ünal Vlog diye bir kanalda görmüştüm, (isim vermek doğru mu bilmiyorum) kuşu için engelli kafesi yapıyordu. Ama bende öyle malzemeler ne arasın...

Halihazırda satılan engelli kuş kafesine de hiç rastlamadım. Sizin bildiğiniz engelli kuşlar için uygun tünek, köprü, kafes vb. var mı?
Videoda veterinere götürmenizi gerektirecek bir aciliyet göremedim. Ayak için müdahale yapabilecek vet zor bulunur birde biraz zamanı geçmiş kaynamış. Genel durumda Sağlıklı görünüyor. Uçabiliyor mu kuş. Ayağına sarı kantaron yağı ile her gün az miktarda artık kalmayacak kadar durup güzelce masaj gibi her tarafına yedirirseniz iyi gelme ihtimali var. Engelli kafesi satan bir yer bende bilmiyorum. Dolapta vs belki yapıp satan satıcılar vardır oyun parkı falan satanlar oluyor.

htchaticeonem9

Mubiş Üye
Videoda veterinere götürmenizi gerektirecek bir aciliyet göremedim. Ayak için müdahale yapabilecek vet zor bulunur birde biraz zamanı geçmiş kaynamış. Genel durumda Sağlıklı görünüyor. Uçabiliyor mu kuş. Ayağına sarı kantaron yağı ile her gün az miktarda artık kalmayacak kadar durup güzelce masaj gibi her tarafına yedirirseniz iyi gelme ihtimali var. Engelli kafesi satan bir yer bende bilmiyorum. Dolapta vs belki yapıp satan satıcılar vardır oyun parkı falan satanlar oluyor.
Anladım. Ben bir Dolap'a bakayım. Uçabiliyor ama kısa süre uçunca nefes nefese kalıyor. Bugün BT Amin Forte verdim. Ben size bir ara dışkıları da göndereyim.

Pek yemek yemiyor ve su içmiyor. Marulu seviyormuş ama benden pek yemedi. Birazdan tekrar deneyeceğim. Bir de bayram bitene kadar genelde dışarıda olabilirim kuş bu sırada evde olacak.

Bizim kuşların kafesinin yanına koydum yani başka masada ama yan yana duruyorlar. Hayvan kendini yalnız hissetmez değil mi?

Taha

Yönetici
Anladım. Ben bir Dolap'a bakayım. Uçabiliyor ama kısa süre uçunca nefes nefese kalıyor. Bugün BT Amin Forte verdim. Ben size bir ara dışkıları da göndereyim.

Pek yemek yemiyor ve su içmiyor. Marulu seviyormuş ama benden pek yemedi. Birazdan tekrar deneyeceğim. Bir de bayram bitene kadar genelde dışarıda olabilirim kuş bu sırada evde olacak.

Bizim kuşların kafesinin yanına koydum yani başka masada ama yan yana duruyorlar. Hayvan kendini yalnız hissetmez değil mi?
Yalnız hissetmeyecektir