Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Muhabbet Kuşu Ağzını Açıp Kapatma Nedenleri

Ronay

Yönetici
Muhabbet Kuşu Ağzını Açıp Kapatma Nedenleri

Kuşunuzla zaman geçiriyorsunuz ve muhabbet kuşunuz ağızını açıp kapatması çok dikkatinizi çekti. Kuşunuz durup dururken mi gagasını açıp kapatıyor bunun nedenini merak edebilirsiniz. Muhabbet kuşu gibi diğer kuşlarda bazen hızlı hızlı bazen yavaşça ağzını açıp kapatma olayını yapabilir. Hemen korkmanıza gerek yoktur. Kuşların gaga açıp kapama hareketi günlük yapabilecekleri bir harekettir. Bazen aşırı sıcaklarda veya aşırı uçtuklarında vücut sıcaklığını dengelemek için gaga açıp kapama yapabilir. Yorulduklarında iç basıncı dengelemek için, korku ve heyecan anında, gagalarını hızlı hızlı açıp kapatabilirler. Bu durumun bir çok sebebi olabilir. Özellikle ağız açıp kapama hareketini kuşlarda yaz aylarında daha sık göreceksiniz. Bunun en büyük sebebi ise susuzluktur. Stres faktörü de özellikle jumbo vb hassas muhabbet kuşu türlerinde daha çok görülür bu sebepten kaynaklıda gaga açma kapama yapabilirler

Sağlıklı Kuşlarda Stres veya Aşırı Sıcak, Uçma vb Durumlarda Ağız Açıp Kapama Hareketi Videosu

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Şunu unutmayalım bazen de hastalık kaynaklı da olabilir. Burada en çok korkulan hastalık ise astım ve solunum rahatsızlıklarıdır. Kuşların ağız açıp kapatması, akciğer keseciklerine yeteri kadar hava ulaşmamasından da kaynaklanabilir. Bunun yanında kuyruk yukarı aşığı oynama, halsizlik görürseniz hastalık ihtimali çok yüksektir. Kuşlarda astım hastalığı solunum rahatsızlıklarından en ciddisidir. Astım hastalığının ne yazık ki bir tedavisi bulunmamaktadır ancak bazı ilaç uygulamaları ile astımın şiddeti azaltılabilmektedir. Kuşun üşütmesi, muhabbet kuşunun hava akımına maruz alması, çeşitli enfeksiyonlar bu hastalığı tetiklemekte ve kuşlarda ağız açıp kapamaya sebep olabilmektedir.

Astım vb Hastalıklardan Kaynaklı Kuşlarda Ağız Açıp Kapama Hareketi Videosu

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.