Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kuşu Alistirma

mavi67

Forpus Üye
Merhabalar, benim disi kusum bana alisti eve alisti uysal yalniz yanina 3 haftalik yavru aldim 1 aylik simdi ve kafesleri ayri ayri odalardalar yalniz 2 hafta oldu erkek kusu alali ama elimi kafese koyup dokunmaya kalktigimda geri gidiyor yaklasmiyor elime bile alistiramadim daha. Halbu ki disiyi 1 haftada alistirmistim. Ne zaman alisir artik ikisinide ayni kafese koymak istiyorum o yuzden aceleciyim disi kus sıkılıyor obur kafeste hem obur kafes kucuk hem yalniz o o oda biraz sessiz hayvan sıkılıyor

Ronay

Yönetici
Merhabalar, aileye hoşgeldiniz. :)

Alıştırmak istiyorsanız aynı kafese koymanız doğru olmayacaktır. Kuşunuza adım adım kafes içi eğitim vermeniz gereklidir. Eğer kuşun yavru değilse eğitim daha zor olur. Foto ekleyin bir kuşlarda bakalım. Aşağı kafes içi eğitim makalesi vb attım okuyup uygulayınız.

mavi67

Forpus Üye
Alıştırmak istiyorsanız aynı kafese koymanız doğru olmayacaktır. Kuşunuza adım adım kafes içi eğitim vermeniz gereklidir. Eğer kuşun yavru değilse eğitim daha zor olur. Foto ekleyin bir kuşlarda bakalım. Aşağı kafes içi eğitim makalesi vb attım okuyup uygulayınız.

Ronay

Yönetici
Dediğim gibi makaleyi okuyun ama basitçe anlatayım. Aldığınız kuş yavru alıştırabilirsiniz. Öncelikle kafes içi eğitim vermelisiniz 15-25 gün arasında olmalıdır. Kuşunuzun kafesine yavaşça ağır hareketlerle elliniz içeri sokun avucunuz aşağı yönde olacak şekilde tutun. Hareketsiz sabırla başta korkabilir ama hareket ettirmeyin bu eğzersizi günde 3-4 defa yaklaşık 5-8 dk arası yapın 2-3 gün boyunca ardından aynı şekilde çok ağır hareketlerle ayaklarına doğru sanki eliniz tünekmiş gibi yaklaştırın ve elinize çıkmasınız sağlayın. Çok zorlamadan yavaşça sabırla tabiki, bunu yaklaşım 4-6 gün sürdürün ve elinize çıkmaya başlasın. İyice güven kazanıp elinize çıktıktan sonra yanak yamalarına doğru hafifçe dokunun kaşır gibi çok hoşlanırlar bunu da en az 4-6 gün arası sürdürün ve kesinlikle avuca almadan ve ani hareketler yapmadan sürdürün kısa sürede alışacaktır eğitimi bitince aynı kafese atabilirsiniz.

mavi67

Forpus Üye
Dediğim gibi makaleyi okuyun ama basitçe anlatayım. Aldığınız kuş yavru alıştırabilirsiniz. Öncelikle kafes içi eğitim vermelisiniz 15-25 gün arasında olmalıdır. Kuşunuzun kafesine yavaşça ağır hareketlerle elliniz içeri sokun avucunuz aşağı yönde olacak şekilde tutun. Hareketsiz sabırla başta korkabilir ama hareket ettirmeyin bu eğzersizi günde 3-4 defa yaklaşık 5-8 dk arası yapın 2-3 gün boyunca ardından aynı şekilde çok ağır hareketlerle ayaklarına doğru sanki eliniz tünekmiş gibi yaklaştırın ve elinize çıkmasınız sağlayın. Çok zorlamadan yavaşça sabırla tabiki, bunu yaklaşım 4-6 gün sürdürün ve elinize çıkmaya başlasın. İyice güven kazanıp elinize çıktıktan sonra yanak yamalarına doğru hafifçe dokunun kaşır gibi çok hoşlanırlar bunu da en az 4-6 gün arası sürdürün ve kesinlikle avuca almadan ve ani hareketler yapmadan sürdürün kısa sürede alışacaktır eğitimi bitince aynı kafese atabilirsiniz.
Ben sadece tunek gibi yapiyodum obur kusumu alistirdigim gibi olmadi tabi bu kus daha cok kucuk oburkunden ama ben biraz aceleci davrandim gibi bide bu ara pek ilgilenemedim cok tesekkur ederim dediklerinizi uygulayayim

Ronay

Yönetici
Uygulayın muhakkak yazıyı da okuyun. Tavsiyeö sabır ve zaman verin. Bir şey olursa yazın buradayız her zaman.🙂