Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Muhabbet Kusu Cinsiyeti Ve Türü

yediemin

Mubiş Üye
IMG_20230824_173436.jpg

Ronay

Yönetici
2 aylık civarında bir yavru, rainbowlar dayanıklı sayılırlar diğer kuşlardan çok farkı yoktur sağlık konusunda ve hastalıklara yakalanmada.

Ronay

Yönetici
Bu kuş en fazla 3 aylık civarı olur. Daha yanak yaması, ve kafa çizgileri açılmamış ki bana göre 2-2,5 aylık civarı.

Ronay

Yönetici
İlk günler normaldir. Dal darı alıp verin yerini çok değiştirmeyin. Zamanla alışacaktır. Stres yapıyordur. Ortama alışana kadar 15 gün civarı salmayın 2-3 gün sonra önce kafes içi eğitim verin sonra kafes dışına çıkarırsınız.

yediemin

Mubiş Üye
İlk günler normaldir. Dal darı alıp verin yerini çok değiştirmeyin. Zamanla alışacaktır. Stres yapıyordur. Ortama alışana kadar 15 gün civarı salmayın 2-3 gün sonra önce kafes içi eğitim verin sonra kafes dışına çıkarırsınız.
Tamamdir, tesekkür ederim bilgileriniz için🤗

yediemin

Mubiş Üye
Selam, bir sorum var yardimci olur musunuz?
Rainbow erkek muhabbet kusuma nasil es almaliyim? Yani ayni rainbow cinsinden almam daha mi iyi?

yediemin

Mubiş Üye
Aynen rainbow almanız daha mantıklı olacaktır. Ama henüz erken.
Selam, rainbow muhabbet kusum alismaya basladi ilk günden daha farkli bugün 4. günü olacak. Kus çok daha hareketli ve kafese tirmanip atliyor, yemligin içine giriyor yemleri etrafa saçiyor, kafes icinde kanat cirpiyor. Bunlari neden yapiyor?

Ronay

Yönetici
Bunlar normal hareketler kanat eğzersizleri hem kanat güçlendirme, hem kan akışı hızlandırma ve mutlu olduğunu gösterir. Eğitime devam edin hemen salmayın.

yediemin

Mubiş Üye
Merhaba, muhabbet kusumu bugun ilk defa 5 dakikaligina saldim duvarlara 2 3 defa çarpti ve suan çok durgun bi sekilde. Acaba yoruldu mu strese mi girdi anlamadim. Sebebi ne olabilir?